Criteriul National

5 trepte educaţionale urcate de orice pictor de renume

5 trepte educaţionale urcate de orice pictor de renume
mai 05
11:51 2017

Înclinaţiile artistice ale copiilor trebuie aduse la rang de artă prin multă disciplină şi multă muncă şi prin urmărirea cu seriozitate şi consecvenţă a unor paşi pe care desăvârşirea în plan artistic îi solicită.

Primii doi paşi sunt interşanjabili, în sensul în care nu este cunoscut exact ce provine mai întâi şi din ce cauză. Următorul pas este opţional, sau se poate reveni la el mai târziu, atunci când lucrurile devin serioase şi se ajunge la performanţă, însă performanţa trebuie scoasă din zona sălbatică printr-o perioadă asiduă de studiu.

Aşadar, iată paşii care, de regulă, sunt urmaţi de orice persoană care în prezent este un pictor cunoscut la nivel naţional şi chiar internaţional!

 

  • Descoperirea talentului la desenat/colorat

 

De obicei, încă de la vârsta de 5 ani se pot observa semnele unei înclinaţii artistice, unei înclinaţii spre artele vizuale, deşi până în clasele de şcoală primară nu are ocazia să mânuiască bine instrumentele de lucru, nici să realizeze foarte bine ceea ce rezultă pe foaie sau pe pânză. În şcoală este remarcat de cadre didactice avizate şi părinţii sunt îndrumaţi să îl înscrie pe micuţ/ă la un curs de pictură pentru copii.

  1. Înscrierea la un curs extraşcolar de pictură

Părinţii îl înscriu la un asemenea curs, achiziţionând şi un set de pictură pentru copii, pe care se va baza viitoarea activitate artistică şi, speră părinţii, viitoarea carieră artistică. Treapta aceasta poate deveni prima în cazul în care mama şi tatăl doresc să îl înscrie pe copil la un curs, cu precădere la un curs legat de artă, şi îşi încearcă norocul cu acest curs. Ca preşcolar nu a dat semne că ar avea înclinaţii pentru arta plastică, dat dacă ar descoperi-o într-un cadru informal, interactiv şi relaxat, poate că că i-ar plăcea.

  1. Urmarea unui liceu de artă şi a unei facultăţi de profil

Pentru deprinderea tehnicii de a picta şi pentru ca acele cunoştinţe care diferenţiază un amator de un profesionist să fie acumulate, este nevoie o ancorare într-un mediu educaţional formal, în care totul să fie concentrat pe artele plastice şi arta picturii. Dacă nu este urmat un liceu de profil, se poate trece la pasul 4 doar până la terminarea liceului. După aceea, o facultate de arte plastice este obligatoriu de urmat pentru ca succesul să devină tangibil. Adică dacă se ajunge de la treapta 2 direct la treapta 4, se revine mai devreme sau mai târziu la cea de-a treia. Negreşit!

  1. Afirmarea în branşă ca pictor/pictoriţă şi efectuarea de proiecte şi expoziţii

Acest pas reprezintă paşii de început a unei profesii care poate duce, în pofida imaginii generale a artistului în România, la câştiguri fabuloase în urma licitaţiilor internaţionale de artă. Paşii de început înseamnă câştiguri financiare modeste, costuri relativ ridicate, însă aceasta este perioada în care educaţia devine permanentă şi se parcurge ceea ce se numeşte long-life learning, adică învăţarea pe tot parcursul vieţii. Este perioada în care acele seturi pentru copii sunt înlocuite cu  materiale de pictură în ulei de calitate şi se îmbrăţişează o manieră picturală complexă.

  1. Desăvârşirea ca pictor/pictoriţă de renume, cu palmares impresionant

Cine îşi imaginează că numai în primii 20 de ani de activitate în pictură se ajunge la maturitatea artistică se înşeală. Trebuie să urmeze ani întregi de muncă constantă şi de experimente, trebuie să urmeze chiar şi atunci nopţi nedormite, răsăritul să devină apus şi viceversa. Trebuie ca studiul să nu înceteze, deşi este vorba de un alt studiu aici – sunt lucruri de nivel de academician.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro