Criteriul National

5 trepte educaţionale urcate de orice pictor de renume

5 trepte educaţionale urcate de orice pictor de renume
mai 05
11:51 2017

Înclinaţiile artistice ale copiilor trebuie aduse la rang de artă prin multă disciplină şi multă muncă şi prin urmărirea cu seriozitate şi consecvenţă a unor paşi pe care desăvârşirea în plan artistic îi solicită.

Primii doi paşi sunt interşanjabili, în sensul în care nu este cunoscut exact ce provine mai întâi şi din ce cauză. Următorul pas este opţional, sau se poate reveni la el mai târziu, atunci când lucrurile devin serioase şi se ajunge la performanţă, însă performanţa trebuie scoasă din zona sălbatică printr-o perioadă asiduă de studiu.

Aşadar, iată paşii care, de regulă, sunt urmaţi de orice persoană care în prezent este un pictor cunoscut la nivel naţional şi chiar internaţional!

 

  • Descoperirea talentului la desenat/colorat

 

De obicei, încă de la vârsta de 5 ani se pot observa semnele unei înclinaţii artistice, unei înclinaţii spre artele vizuale, deşi până în clasele de şcoală primară nu are ocazia să mânuiască bine instrumentele de lucru, nici să realizeze foarte bine ceea ce rezultă pe foaie sau pe pânză. În şcoală este remarcat de cadre didactice avizate şi părinţii sunt îndrumaţi să îl înscrie pe micuţ/ă la un curs de pictură pentru copii.

  1. Înscrierea la un curs extraşcolar de pictură

Părinţii îl înscriu la un asemenea curs, achiziţionând şi un set de pictură pentru copii, pe care se va baza viitoarea activitate artistică şi, speră părinţii, viitoarea carieră artistică. Treapta aceasta poate deveni prima în cazul în care mama şi tatăl doresc să îl înscrie pe copil la un curs, cu precădere la un curs legat de artă, şi îşi încearcă norocul cu acest curs. Ca preşcolar nu a dat semne că ar avea înclinaţii pentru arta plastică, dat dacă ar descoperi-o într-un cadru informal, interactiv şi relaxat, poate că că i-ar plăcea.

  1. Urmarea unui liceu de artă şi a unei facultăţi de profil

Pentru deprinderea tehnicii de a picta şi pentru ca acele cunoştinţe care diferenţiază un amator de un profesionist să fie acumulate, este nevoie o ancorare într-un mediu educaţional formal, în care totul să fie concentrat pe artele plastice şi arta picturii. Dacă nu este urmat un liceu de profil, se poate trece la pasul 4 doar până la terminarea liceului. După aceea, o facultate de arte plastice este obligatoriu de urmat pentru ca succesul să devină tangibil. Adică dacă se ajunge de la treapta 2 direct la treapta 4, se revine mai devreme sau mai târziu la cea de-a treia. Negreşit!

  1. Afirmarea în branşă ca pictor/pictoriţă şi efectuarea de proiecte şi expoziţii

Acest pas reprezintă paşii de început a unei profesii care poate duce, în pofida imaginii generale a artistului în România, la câştiguri fabuloase în urma licitaţiilor internaţionale de artă. Paşii de început înseamnă câştiguri financiare modeste, costuri relativ ridicate, însă aceasta este perioada în care educaţia devine permanentă şi se parcurge ceea ce se numeşte long-life learning, adică învăţarea pe tot parcursul vieţii. Este perioada în care acele seturi pentru copii sunt înlocuite cu  materiale de pictură în ulei de calitate şi se îmbrăţişează o manieră picturală complexă.

  1. Desăvârşirea ca pictor/pictoriţă de renume, cu palmares impresionant

Cine îşi imaginează că numai în primii 20 de ani de activitate în pictură se ajunge la maturitatea artistică se înşeală. Trebuie să urmeze ani întregi de muncă constantă şi de experimente, trebuie să urmeze chiar şi atunci nopţi nedormite, răsăritul să devină apus şi viceversa. Trebuie ca studiul să nu înceteze, deşi este vorba de un alt studiu aici – sunt lucruri de nivel de academician.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo