Criteriul National

5 utilaje care iti usureaza foarte mult munca in gradina

5 utilaje care iti usureaza foarte mult munca in gradina
martie 03
16:05 2020

Daca ai o bucata de pamant, indiferent ca este vorba despre 200 de metri patrati sau despre o gradina uriasa, pe care nu o poti cuprinde cu privirea, un lucru este cert: va trebui sa muncesti pentru a o mentine cat mai frumoasa. Din fericire, a trecut de mult vremea in care trebuia sa sapi manual, sa iei coasa in primire si sa depui efort fizic consistent pentru a scapa de iarba sau sa te folosesti de o stropitoare pentru a le da toturor plantelor apa. Astazi exista numeroase utilaje pe care le poti folosi pentru a avea cat mai putin de munca si a obtine rezultate extrem de bune. Cei de la Travandi au facut o lista cu cele mai utile astfel de utilaje, destinate curtilor de peste 1000 de metri patrati.

1. Un tractoras gazon. Este varianta optima cu ajutorul careia poti sa tunzi toata iarba din curte. Este adevarat ca exista si masini de tuns iarba ceva mai ieftine si mai mici, insa tractorasul poate sa tunda suprafete mai mari intr-un timp foarte scurt. In plus, este foarte confortabil.

2. O motocoasa. Atunci cand ierburile sunt foarte inalte sau foarte rezistente, tractorasul s-ar putea sa nu faca o treaba foarte buna. O motocoasa, insa, este de un real folos in acest sens. Este ideala mai ales in curtile unde se colecteaza iarba pentru fan.

3. O drujba. Este un alt utilaj excelent, care economiseste ore intregi. Fara a fi scumpa, drujba taie busteni de dimensiuni mari in doar cateva secunde. De asemenea, se dovedeste utila pentru taierea crengilor uscate sau a varfurilor de copaci care deranjeaza.

4. O motosapa. Daca iti folosesti terenul pentru a planta legume sau diversi arbusti, motosapa este o alta necesitate. Este ideala atat pentru sapat, cat si pentru semanat sau arat si eficientizeaza foarte mult munca. Este bine sa analizezi cu atentie fiecare detaliu atunci cand achizitionezi o motosapa, deoarece exista si variante mai complexe, cum sunt motocultivatoarele. Pe langa sapat, acestea ofera si posibilitatea cultivarii sau aerarii pamantului.

5. Utilaje pentru udat. Daca vrei sa uzi rapid si eficient, ai nevoie de o serie de dispozitive foarte utile. Poti opta pentru un hidrofor care sa extraga apa dintr-un put, pentru un sistem de irigare sau pentru un simplu furtun si un pistol de udat, cu ajutorul carora sa obtii o doza mare de relaxare in fiecare seara.

Munca in gradina nu este simpla, insa poate sa devine foarte frumoasa atunci cand folosesti utilajele potrivite. Cateva zeci de minute petrecute in aer liber te pot deconecta de la munca si iti pot oferi doza de energie de care ai nevoie, aasadar, este bine sa ai la indemana utilajele potrivite.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul