Criteriul National

6 pași simpli pentru planificarea vacanței

6 pași simpli pentru planificarea vacanței
mai 05
11:36 2017

Vacanțele mult așteptate se pot transforma rapid dintr-un mod de a ne relaxa într-o adevărată bătaie de cap, iar fără să fie planificate pot fi un dezastru complet. Pentru a avea parte de distracția bine meritată, urmează câțiva pași simpli ce te vor ajuta să-ți organizezi o vacanță de vis!

   1.Decide destinația

Definirea locului în care dorești să mergi stabilește și restul obiectivelor, deci este primul pas pe care îl ai de făcut din momentul în care ai decis că vacanța aceasta nu o vei mai rata. Alegerea unei destinații este foarte importantă, deoarece în funcție de aceasta vei știi ce anume să îți iei în bagaj și ce alte pregătiri suplimentare mai sunt necesare. De la “Vreau în Maldive! “ până la Vacanța asta plec în Maldive” ai câteva lucruri de făcut!

  1. Stabilește durata

Cât de costă să călătorești? Nu ai cum să știi asta fără să fi ales concret destinația și durata pe parcursul căreia vrei să îți faci vacanța. Setează-ți obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi, toate locurile în care vrei să ajungi, iar apoi calculează cu aproximație de câte zile ai nevoie pentru asta. Te încadrezi în bugetul de care dispui?

  1. Economisește

Din momenutl în care te-ai hotărât asupra destinației și a duratei călătoriei, dă start economisirii! Pune deoparte ceva bani care să-ți permită să nu faci rabat de la nicio poftă sau plăcere cât timp ești în vacanța. Privește partea bună: dacă nu îi chelui pe toți, vei mai avea și după ce te întorci acasă și vei putea să-ți achiți restul cheltuielilor. Ține cont că trebuie să ai bani puși deoparte când pleci în vacanță pentru situațiile neprevăzute, mai ales dacă mergi într-o țară străină, unde nu ai posibilitatea de a cere ajutor financiar cuiva apropiat.

  1. Alege pachetul turistic

Acum că știi și unde vei merge, pentru cât timp și de câți bani dispui pentru vacanță ta, începe să faci rezervările pentru biletele de avion, de autocar și pentru hotel. Dacă ai un program stabilit, nu ezita să rezervi cazare pe durata călătoriei, dar dacă ai de gând să faci o excursie mai lungă sau mergi în mai multe locuri îndepărtate unul de celălalt, uită-te după mai multe hoteluri unde ai putea să înnoptezi.

   5.Planifică-ți activitățile

Schițează activiățile principale de care dorești să le bucuri și notează care sunt costurile pentru acestea. În funcție de ele, ajutează-ți bugetul și asigură-te că îți sunt suficienți banii. În caz contrar, renunța la cele pe care nu ți le poți permite.

  1. Bucură-te de vacanță!

După ce ai urmat toți acești pași, ce îți mai rămâne de făcut este să îți pregătești bagajul și dă-i start distracției. Ia-ți aparatul de fotografiat sau smartphone-ul cu care să surprinzi cele mai frumoase momente și creează-ți amintiri de neuitat!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo