Criteriul National

6 pași simpli pentru planificarea vacanței

6 pași simpli pentru planificarea vacanței
mai 05
11:36 2017

Vacanțele mult așteptate se pot transforma rapid dintr-un mod de a ne relaxa într-o adevărată bătaie de cap, iar fără să fie planificate pot fi un dezastru complet. Pentru a avea parte de distracția bine meritată, urmează câțiva pași simpli ce te vor ajuta să-ți organizezi o vacanță de vis!

   1.Decide destinația

Definirea locului în care dorești să mergi stabilește și restul obiectivelor, deci este primul pas pe care îl ai de făcut din momentul în care ai decis că vacanța aceasta nu o vei mai rata. Alegerea unei destinații este foarte importantă, deoarece în funcție de aceasta vei știi ce anume să îți iei în bagaj și ce alte pregătiri suplimentare mai sunt necesare. De la “Vreau în Maldive! “ până la Vacanța asta plec în Maldive” ai câteva lucruri de făcut!

  1. Stabilește durata

Cât de costă să călătorești? Nu ai cum să știi asta fără să fi ales concret destinația și durata pe parcursul căreia vrei să îți faci vacanța. Setează-ți obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi, toate locurile în care vrei să ajungi, iar apoi calculează cu aproximație de câte zile ai nevoie pentru asta. Te încadrezi în bugetul de care dispui?

  1. Economisește

Din momenutl în care te-ai hotărât asupra destinației și a duratei călătoriei, dă start economisirii! Pune deoparte ceva bani care să-ți permită să nu faci rabat de la nicio poftă sau plăcere cât timp ești în vacanța. Privește partea bună: dacă nu îi chelui pe toți, vei mai avea și după ce te întorci acasă și vei putea să-ți achiți restul cheltuielilor. Ține cont că trebuie să ai bani puși deoparte când pleci în vacanță pentru situațiile neprevăzute, mai ales dacă mergi într-o țară străină, unde nu ai posibilitatea de a cere ajutor financiar cuiva apropiat.

  1. Alege pachetul turistic

Acum că știi și unde vei merge, pentru cât timp și de câți bani dispui pentru vacanță ta, începe să faci rezervările pentru biletele de avion, de autocar și pentru hotel. Dacă ai un program stabilit, nu ezita să rezervi cazare pe durata călătoriei, dar dacă ai de gând să faci o excursie mai lungă sau mergi în mai multe locuri îndepărtate unul de celălalt, uită-te după mai multe hoteluri unde ai putea să înnoptezi.

   5.Planifică-ți activitățile

Schițează activiățile principale de care dorești să le bucuri și notează care sunt costurile pentru acestea. În funcție de ele, ajutează-ți bugetul și asigură-te că îți sunt suficienți banii. În caz contrar, renunța la cele pe care nu ți le poți permite.

  1. Bucură-te de vacanță!

După ce ai urmat toți acești pași, ce îți mai rămâne de făcut este să îți pregătești bagajul și dă-i start distracției. Ia-ți aparatul de fotografiat sau smartphone-ul cu care să surprinzi cele mai frumoase momente și creează-ți amintiri de neuitat!

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo