Criteriul National

6,5 milioane euro, de la Sectorul 1, pentru Federația de Rugby condusă de Alin Petrache, fiul unui controversat afacerist din tripleta Bittner – Cocoș – Petrache – Finante & Banci

6,5 milioane euro, de la Sectorul 1, pentru Federația de Rugby condusă de Alin Petrache, fiul unui controversat afacerist din tripleta Bittner – Cocoș – Petrache – Finante & Banci
octombrie 09
16:27 2019
Marți a avut loc o ședință a Consiliului Local Sector 1 din București, pe ordinea de zi aflându-se un proiect cu multe semne de întrebare, respectiv un protocol pentru acordarea unui sprijin financiar Federației Române de Rugby, condusă de Alin Petrache. Proiectul a trecut cu 16 voturi pentru, 6 abțineri și 2 împotrivă. Au votat pentru cei de la PSD, împreună cu unii consilieri USR. Vezi cum explică un consilier USR votul „pentru”.

Obiectul protocolului îl constituie acordarea de stpijin financiar Ferației Române de Rugby în valoare de 31,2 milioane lei, cu TVA, pentru perioada 2020-2025, din care 8,4 milioane lei pentru 2020, iar în anii 2021 – 2025, valoarea estimată a fi acordată pe un an este de 5,7 milioane lei.

Principalele cheltuieli estimate constau în:

  • mentenanța celor 3 terenuri de rugby – 2,82 milioane lei/an
  • cheltuieli cu utilitățile, electriictate – 264.000 lei/an, gaze – 481.080 lei/an, apă și canalizare – 567.360 lei/an
  • delimitarea proprietății cu gard împrejmuitor – 323.290 lei
  • cheltuieli cu lucrări de consolidare, supraetajare și amenajări interioare ale sediului administrativ – 218.407 lei
  • statuie tematică – jocul de rugby – 467.000 lei
  • relocarea instalației de iluminat nocturnă – 221.340 lei
  • dotarea cu aparatură specifică sălii de forță și a centrului de recuperare – 1,45 milioane lei
  • finanțarea unor activități cultural sportive 1,57 milioane lei

Prin document se solicită Consiliului General al Municipiului București împuternicirea expresă în vederea încheierii unui protocol de cooperare între Consiliul Local al sectorului 1, prin Sectorul 1 al Municipiului București și Federația Română de Rugby în vederea acordării unui sprijin financiar

G4Media.ro scria anul trecut că Alin Petrache este fiul controversatului afacerist Adrian Petrache, membru al unei celebre triplete de afaceriști împreună cu Adrian Bittner și Dorin Cocoș (fostul soț al Elenei Udrea). Cei trei s-au remarcat în anii 2000 prin zeci de contracte uriașe cu statul în mandatul de premier al lui Adrian Năstase, dar au rămas cuplați la afaceri cu statul și în perioada următoare.

Aceeași publicație spune că Alin Petrache s-a remarcat și ca gestionar al celei mai dezastruoase Olimpiade din istoria recentă a sportului românesc, cea de la Rio de Janeiro (2016), când el a fost președintele Comitetului Olimpic Român.

După ce a plecat de la șefia sportului olimpic, Petrache a fost recuperat rapid de Gabriela Firea, care l-a instalat la șefia clubului sportiv al Primăriei București. În februarie 2017 a preluat și șefia Federației Române de Rugby.

Ilinca Macarie, consilier local USR Sector 1, a precizat de ce a votat pentru

“Nu putem să spunem “Nu” din start. Ori ne ducem și ne angajăm detectivi acolo să vedem exact, dar din ce am văzut, era nevoie de acei bani pentru acele stadioane. E o situație ingrată pentru că la absolut orice, și la renovările de școli nu știi ce se întâmplă cu banii dar totuși știi că școala aia nu are aviz ISU și atunci ce faci… trebuie controlat acum ca acei bani să fie cheltuiți exact pentru ce au spus că vor fi cheltuiți. Teoretic suna ca o chestie rezonabilă. La statuie (cea pe care vrea să o facă Federația n.r.) am făcut interpelare că nu suntem de acord, dar în rest erau lucrări de consolidare”, a declarat Macarie, pentru HotNews.ro

  • Nici nu putem să lăsăm oamenii să se ducă la meci pe stadioane, mai cade ceva. Măcar atât să nu ne poată zice: N-ați votat să renovăm stadionul, s-au accidentat oamenii ăia.

„Noi am făcut investiția pentru comunitate, nu pentru federație, că aveau nevoie de reparații și consolidări. Mi se pare totuși rezonabil, nu ne putem opune să fie reparate niște stadioane existente. Din câte știu, s-a votat la acest proiect în unanimitate (membrii USR n.r.). Ideea e că se apasă pe buton, dar în procesul verbal al ședinței o să vedem fiecare ce a votat. Eu am votat pro și, din spuse, ceilalți au votat și ei la fel”, a mai spus ea.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei