Criteriul National

7 accesorii care-ți asigură fotografii de calitate. În ce merită să investești?

7 accesorii care-ți asigură fotografii de calitate. În ce merită să investești?
noiembrie 21
11:39 2022

Pasiunea ta pentru arta fotografică trebuie completată de echipamente profesionale, care să te ajute în realizarea unor imagini spectaculoase. Iată care sunt cele mai importante accesorii foto pe care să le utilizezi pentru poze de studio sau fotografii în aer liber.

Trepiede foto

Un accesoriu util pentru realizarea fotografiilor îl reprezintă trepiedul foto. Disponibil într-o gamă largă de modele și mărimi, acest element de fixare și susținere asigură stabilitatea și echilibrul cadrelor foto. Alege trepiede profesionale, cu suport smartphone, conexiune prin bluetooth, cap mobil de reglare și opțiune pentru declanșare de la distanță.

Filtre foto

Ca să obții efecte vizuale deosebite, utilizează diferite tipuri de filtre foto. Ai la dispoziție filtre UV, excelente pentru fotografiile peisaj, deoarece absorb razele ultraviolete. Completează trusa de accesorii cu filtre CPL, care sunt filtre circulare de polarizare, ce înlătură reflexiile și dau claritate detaliilor. Adaugă și câteva filtre cu densitate neutrală (ND), pentru imagini cu timpi de expunere lungi și efecte de mișcare a subiecților în cadrul foto. 

Diferite tipuri de obiective foto

Nu pot lipsi din geanta foto diferite tipuri de obiective pentru aparatul de fotografiat. Trebuie să utilizezi de fiecare dată modelul potrivit, ca să obții caracteristicile vizuale adecvate. Adaugă la obiectivele standard seturi de obiective prime, obiective cu unghi larg, obiective tele și superzoom, obiective macro. Folosește obiective foto rangefinder, pentru cadre wide și redarea culorilor cât mai aproape de realitate.

Acumulatori foto și baterii  

Ai nevoie de autonomie și durabilitate când vine vorba despre ședințe foto, pentru că vei petrece ore bune în căutarea cadrului perfect. Ca să nu rămâi fără alimentare la camera foto, utilizează accesorii precum acumulatorii foto și baterii. Nu uita de încărcătoare portabile, încărcătoare duale, alimentatoare, huse de protecție pentru acumulatori foto.

Memorii externe

Completează lista de accesorii foto cu memorii externe și carduri pentru stocarea imaginilor pe care le realizezi. Alege carduri de memorie SD sau Micro SD, carduri CFexpress, CompactFlash, CFast sau XQD, ca să ai la îndemână toată gama de capacități de stocare și să utilizezi de fiecare dată formatul potrivit pentru arhivarea materialelor foto. Adaugă și câteva modele de memorii externe de mare capacitate, pentru fișiere multimedia și înregistrări video de durate lungi. 

Stabilizatoare de imagine

Este important ca fotografiile pe care le realizezi să fie clare, să nu fie “mișcate”, adică să nu-ți tremure mâna când apeși declanșatorul. Utilizează accesorii foto din gama stabilizatoarelor de imagine digitale, hibride sau optice. Alege modelele potrivite de combo stabilizator gimbal, sisteme de stabilizare pentru smartphone, stabilizator gimbal pentru DSLR, sisteme de stabilizare pe 3 axe ș.a. 

Drone pentru fotografii aeriene

Dacă vrei să realizezi fotografii și filmări aeriene, ai nevoie de accesorii speciale, din categoria drone și camere de acțiune. Optează pentru modele de drone versatile, pe care să le poți utiliza cu ușurință. Echipează-le cu accesorii pentru drone, precum baterii inteligente pentru zbor, elice, charging hub, gimbal, ochelari FPV ș.a. Completează dotările pentru fotografii aeriene cu amplificatoare de semnal, filtre pentru drone, ecrane de protecție telecomandă.

Alege accesorii premium, ca să realizezi poze de calitate și să te perfecționezi în arta fotografică!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul