Criteriul National

7 moduri in care calatoriile ii ajuta pe cei mici

7 moduri in care calatoriile ii ajuta pe cei mici
februarie 26
13:53 2019


Calatoria inseamna ceva diferit pentru fiecare, unii o vad ca pe o distractie, unii ca pe aventura si alti pentru relaxare. Cand cineva calatoreste, nu numai ca se bucura de frumusetile  pe care natura le ofera, ci si de o oportunitate imensa de a invata si de a se dezvolta.

Cand vine vorba de copii, ei invata niste lectii minunate fara sa-si dea seama, astfel, isi largesc orizonturile si perspectivele.  Asa ca nu ezitati si citit de pe un blog de calatorii de ce aveti nevoie pentru a planifica vacanta perfecta cu familia.

Vacantele sunt, fara indoiala, o pauza minunata, indiferent cat de mult dureaza. Copiii sunt mereu incantati de calatorii si obtin beneficii imense pe termen lung.  Uitati 7 moduri in care calatoriile ajuta la dezvoltarea copiilor.

1.Copiii invata sa fie mai rabdatori


Copiii, in special cei mici, sunt de fapt destul de nerabdatori  si se asteapta ca lucrurile sa se intample imediat ce vor cere ceva. Calatoriile pot aduce intarzieri neasteptate si exista numeroase ocazii cand nu ai ce sa faci decat sa astepti daca zborul este intarziat. O plimbare lunga cu autobuzul, asteptarea la cozile de imbarcare, necesita destul timp, ceea ii va invata pe copii sa fie mai rabdatori.

2. Independenta si responsabilitatea

Copiii invata sa devina mai responsabili in timp ce calatoresc si aceasta este intr-adevar o lectie uriasa in ceea ce priveste copiii. Ii puteti invata sa fie responsabili pentru lucrurile lor prin a le arata  cum sa-si impacheteze ceea au nevoie pentru calatorie

3. Constientizarea culturala


Calatoria deschide ochii copiilor vostri spre ferestre noi ale lumii. Ei primesc o expunere excelenta la limbi si culturi variate. Ei ajung sa stie cat de diferit traiesc oamenii de pe glob si valorile lor diferite. Ei invata despre limbi, istorie, oameni si culturi noi. Puteti include chiar si unele activitati educationale in functie de interesele lor.

4. Legaturile voastre de familie devin mai puternice


In timp ce calatoriti impreuna, aveti tendinta de a impartasi experiente ample care tind sa va intareasca legatura de familie si va ajuta sa va apropiati ca familie. Indiferent daca faceti un sport impreuna sau va bucurati de o plimbare cu roller coasterul, veti deveni mai uniti.

5. Imbunatateste experientele de invatare ale copiilor

Calatoriile ofera copiilor vostri experiente din lumea reala si chiar poate ajung sa aplice ce au invatat la unele discipline pe care le-au invatat la scoala. Vizitarea unui muzeu de istorie sau a unei galerii de arta renumite va ofera copilului vostru perspective bogate in ceea ce a invatat copilul la scoala.

6. Rezultate mai bune la scoala


Fiti sigur ca veti vedea o imbunatatire a notelor copilului vostru: Un studiu realizat de Universitatea din Georgia a dezvaluit
ccare s-au intors dupa o vacanta in strainatate au prezentat note imbunatatite la unele discipline.

7. Concentrati-va pe experientele de calitate


Copiii invata valoarea amintirilor acumulate din momentele minunate pe care le-au petrecut in calatorii ca o familie. Ei invata ca viata vizeaza colectarea de experiente si amintiri bogate, deoarece acestea vor dura pana la sfarsitul vietii. Calatoria va asigura ca aduceti inapoi o multime de amintiri minunate.

Daca nu aveti idee inca unde sa va faceti vacanta sau ati vrea cateva sfaturi pentru calatorie, va recomandam sa va consultati cu alti parinti de pe un blog tatic, blog calatorii pentru ca acestea ofera utilizatorilor informatii utile pentru orice vacanta cu familia.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei