Criteriul National

7 secrete pentru un somn odihnitor

7 secrete pentru un somn odihnitor
ianuarie 30
12:25 2019

Unul din trei adulți are probleme cu somnul. Nu e de mirare, deoarece in zilele noastre oamenii lucrează foarte mult, experimentează stresul și procesează o cantitate imensă de informații în fiecare zi. În plus, față de nutriție și exerciții fizice adecvate, există și alte remedii pentru a avea un somn liniștit. Iată 7 secrete pentru un somn odihnitor:

 

Nu te certa cu nimeni înainte de culcare

Tulburările congestive sunt dificultăți care nu te vor ajuta să ai un somn odihnitor. De îndată ce te vei băga în pat, va avea gânduri și amintiri despre cearta pe care tocmai ai avut-o. Te vei mișca mental prin evenimentele serii sau vei căuta o cale de ieșire din orice situație, mișcându-te constant în pat într-un efort de a găsi o poziție confortabilă.  

Evită mesele grele seara

Studiile arată că persoanele care consumă alimente care conțin cantități mari de grăsime, nu numai că vor acumula exces de greutate, ci vor aduce și o încălcare a ciclului de somn. Alimentele grele stimulează digestia, ceea ce te va face să te ridici mai des noaptea din pat.

Vibratoare și alte jucării sexuale

Despre vibratoare si alte jucării sexuale se ştie ca sunt extrem de utilizate în zilele noastre. Știi deja ce sunt, de ce sunt necesare și care este principiul acțiunii și impactului lor asupra zonelor erogene. Pentru mulți oameni, sexul nu este un val de energie, ci o dorință de a se culca imediat. De ce să nu profitați de acest lucru?

Hameiul, inamicul nopţilor albe

Hameiul ajută la vindecarea insomniei, aduce somnul liniștitor, ameliorează durerea de cap, calmează. Hameiul ajuta, de asemenea, în angină, hipertensiune arterială, nevroză și iritabilitate.

Valeriana,secretul somnului liniştit

Valeriana ameliorează tensiunea înainte de a dormi, liniștește și îți va provoca un somn profund.

Patul perfect

Ai nevoie de un pat cu adevărat mare, cu o saltea uriașă de două persoane, astfel încât să existe loc pentru coate libere. Dacă ai mijloacele necesare, aruncă o privire mai atentă la salteaua cu memorie. Aceasta permite scufundarea  ușoară a corpul în ea, iar datorită acestui fapt dispare nevoia de a schimba frecvent poziția în pat. Opțiunea bugetară este perna care poate fi pusă între voi ca o barieră.

Nu abuza de cafea şi de ţigări sau alimente care te agită

Toată lumea știe că o ceașcă de cafea băută  seara poate întrerupe somnul. Și chiar și o cantitate moderată de cofeină poate cauza tulburări de somn. Dar nu uita sursele  mai puțin evidente de cofeină, cum ar fi ciocolata, cola, ceai și chiar cafeaua decafeinizată. De asemenea, verificați etichetele de medicamente pentru a vedea dacă pot preveni somnul normal sau pot provoca insomnie. Nicotina este un stimulent, iar efectele sale sunt similare cu cele ale cofeinei. În acest caz, evită fumatul înainte de culcare sau dacă te trezești în mijlocul nopții.

 

Cauza principală a insomniei este adesea atât de evazivă încât oamenii acordă o importanță foarte  mare acestui lucru și își petrec o cantitate mare de energie căutând soluții. Meditația, șosetele calde și sfaturile simple, vor contribui la rezolvarea problemei.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei