Criteriul National

7 secrete pentru un somn odihnitor

7 secrete pentru un somn odihnitor
ianuarie 30
12:25 2019

Unul din trei adulți are probleme cu somnul. Nu e de mirare, deoarece in zilele noastre oamenii lucrează foarte mult, experimentează stresul și procesează o cantitate imensă de informații în fiecare zi. În plus, față de nutriție și exerciții fizice adecvate, există și alte remedii pentru a avea un somn liniștit. Iată 7 secrete pentru un somn odihnitor:

 

Nu te certa cu nimeni înainte de culcare

Tulburările congestive sunt dificultăți care nu te vor ajuta să ai un somn odihnitor. De îndată ce te vei băga în pat, va avea gânduri și amintiri despre cearta pe care tocmai ai avut-o. Te vei mișca mental prin evenimentele serii sau vei căuta o cale de ieșire din orice situație, mișcându-te constant în pat într-un efort de a găsi o poziție confortabilă.  

Evită mesele grele seara

Studiile arată că persoanele care consumă alimente care conțin cantități mari de grăsime, nu numai că vor acumula exces de greutate, ci vor aduce și o încălcare a ciclului de somn. Alimentele grele stimulează digestia, ceea ce te va face să te ridici mai des noaptea din pat.

Vibratoare și alte jucării sexuale

Despre vibratoare si alte jucării sexuale se ştie ca sunt extrem de utilizate în zilele noastre. Știi deja ce sunt, de ce sunt necesare și care este principiul acțiunii și impactului lor asupra zonelor erogene. Pentru mulți oameni, sexul nu este un val de energie, ci o dorință de a se culca imediat. De ce să nu profitați de acest lucru?

Hameiul, inamicul nopţilor albe

Hameiul ajută la vindecarea insomniei, aduce somnul liniștitor, ameliorează durerea de cap, calmează. Hameiul ajuta, de asemenea, în angină, hipertensiune arterială, nevroză și iritabilitate.

Valeriana,secretul somnului liniştit

Valeriana ameliorează tensiunea înainte de a dormi, liniștește și îți va provoca un somn profund.

Patul perfect

Ai nevoie de un pat cu adevărat mare, cu o saltea uriașă de două persoane, astfel încât să existe loc pentru coate libere. Dacă ai mijloacele necesare, aruncă o privire mai atentă la salteaua cu memorie. Aceasta permite scufundarea  ușoară a corpul în ea, iar datorită acestui fapt dispare nevoia de a schimba frecvent poziția în pat. Opțiunea bugetară este perna care poate fi pusă între voi ca o barieră.

Nu abuza de cafea şi de ţigări sau alimente care te agită

Toată lumea știe că o ceașcă de cafea băută  seara poate întrerupe somnul. Și chiar și o cantitate moderată de cofeină poate cauza tulburări de somn. Dar nu uita sursele  mai puțin evidente de cofeină, cum ar fi ciocolata, cola, ceai și chiar cafeaua decafeinizată. De asemenea, verificați etichetele de medicamente pentru a vedea dacă pot preveni somnul normal sau pot provoca insomnie. Nicotina este un stimulent, iar efectele sale sunt similare cu cele ale cofeinei. În acest caz, evită fumatul înainte de culcare sau dacă te trezești în mijlocul nopții.

 

Cauza principală a insomniei este adesea atât de evazivă încât oamenii acordă o importanță foarte  mare acestui lucru și își petrec o cantitate mare de energie căutând soluții. Meditația, șosetele calde și sfaturile simple, vor contribui la rezolvarea problemei.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei