Criteriul National

7 sfaturi pentru reparatiile si intretinerea casei tale

7 sfaturi pentru reparatiile si intretinerea casei tale
mai 05
16:43 2019

Orice casa trebuie mentinuta in buna functiune de-a lungul anilor pentru a fi evitate reparatiile costisitoare. In timp, lucrurile se degradeaza daca nu le acorzi atentia cuvenita. Din fericire, efectuarea unei intretineri adecvate pentru propria locuinta nu necesita know-how sau training specializat. Este vorba de reparatii sau retusuri curente pentru pastrarea frumusetii si structurii casei pe care le poate face orice persoana. Acoperisul, peretii, instalatiile electrice si sanitare, ferestrele, mobilierul sau electrocasnicele au nevoie de ingrijire constanta pentru a nu provoca pagube suplimentare. Poate ca pentru multi este o adevarata provocare, asa ca prezentam mai jos cateva idei simple pentru a avea o casa bine ingrijita.

Peretii

Intretinerea peretilor este un proces simplu pe care trebuie sa il efectuezi periodic. Atat in interior cat si la exterior pot aparea pete, crapaturi, murdarie sau praf. Daca nu te ocupi la timp de aceste probleme, risti ca mai tarziu sa platesti sume importante pentru repararea intregii suprafete. De aceea, aspira peretii din cand in cand si curata petele cu ajutorul unei gume de sters albe cu textura abraziva sau spala zona cu apa si detergent de vase. Foloseste vopsea lavabila, repara scurgerile de apa, crapaturile sau denivelarile atunci cand le observi pentru ca in timp se maresc si strica zugraveala. De asemenea, izoleaza peretii pentru a nu avea neplaceri cu umiditatea excesiva, igrasia si mucegaiul.

Acoperisul

Unul dintre lucrurile care trebuie verificate constant este acoperisul. Pot aparea gauri, zgarieturi, decolorare sau deteriorare accentuata si trebuie sa iei masuri pentru a preveni inlocuirea. In caz contrar, vor fi infiltratii sau acumulari de apa care afecteaza forma, structura, peretii ori materialul care inveleste casa. Pentru tabla acoperis cele mai vulnerabile zone sunt in jurul lucarnelor, a gurilor de aerisire sau cosurilor de fum. Daca ai nevoie de produse pentru reparatii, gasesti aici tabla cutata ca sa rezolvi cat mai repede toate problemele. Tine cont si de jgheaburi si curata-le des pentru a impiedica devierea apei si scurgerile incorecte.

Ferestrele

Este important sa stii ca orice mecanism are nevoie de intretinere si reglaje periodice pentru a functiona la parametrii la care a fost proiectat. Garniturile de etansare si sistemele de inchidere pot fi vinovate de cresterea facturilor la energie atat in lunile de vara, cand folosesti aerul conditionat pentru racire, cat si iarna cand vrei sa pastrezi caldura in interior. Verificarea, curatarea si lubrefierea mecanismelor costa mai putin decat inlocuirea ferestrelor.

Robinetele

Utilizarea in permanenta a robinetelor conduce la slabirea acestora si la posibile scurgeri de apa. Saibele din interiorul robinetelor sunt din cauciuc si tind sa se uzeze foarte repede. Este nevoie sa le inlocuiesti atunci cand observi ca nu mai se inchid corespunzator. Pe langa faptul ca toate picurarile de apa se aduna la plata, risti ca robinetul sa cedeze definitiv si sa provoace daune mult mai mari.

Instalatiile

Tevile de scurgere pot fi infundate foarte usor, mai ales in cazul acumularilor de grasimi si uleiuri. Este indicat sa nu torni astfel de substante in scurgere, insa daca ai varsat ceva accidental foloseste apa calda si detergent de vase ca sa ajuti grasimile sa se deplaseze pe conducta. Incearca sa folosesti filtre la baie si la bucatarie pentru a impedica murdaria sa ajunga pe tevi. Ai grija la solutiile folosite pentru curatarea obiectelor sanitare deoarece acizii pe care ii contin pot deteriora instalatia. Verifica toate instalatiile din casa, sanitare, termice si electrice, si asigura-te ca intervii la timp acolo unde identifici probleme.

Mobilierul

Chiar daca e mai simplu sa schimbi mobila atunci cand observi ca ceva nu este in regula, aminteste-ti de costuri. Cu siguranta este mai usor sa repari mici defectiuni, mai ales daca iti plac piesele de mobilier sau nu le ai de foarte mult timp. De regula, scaunele si mesele au nevoie de intariri suplimentare pentru ca imbinarile lor se slabesc in timp. Acestea pot fi si vopsite sau pictate pentru a capata un aspect mai proaspat. Ia in calcul si faptul ca poti schimba tapiteria canapelelor sau a fotoliilor daca au aparut cateva pete pe care nu reusesti sa le indepartezi. Modifica doar partea din fata a dulapurilor daca acestea au zgarieturi sau sunt deteriorate. Incearca sa lubrefiezi glisierele sertarelor, balamalele si mecanismele de inchidere pentru toate rafturile din casa pentru a tine la distanta rugina sau distrugerea permanenta.

Aparatele electrocasnice

Electrocasnicele sunt unele dintre cele mai costisitoare obiecte din casa, iar inlocuirea lor presupune cheltuieli serioase. De aceea, este indicat sa le intretii corespunzator pentru a te bucura de ele o perioada lunga de timp. Acorda atentie garniturii de etansare a frigiderului deoarece este esentiala pentru ca aparatul sa functioneze corect, impiedicand uzarea prematura a celorlalte componente. Verifica furtunul de alimentare al masinii de spalat si etanseitatea scurgerilor sau inspecteaza daca sunt acumulari de apa neobisnuite in interior. Inlatura scamele din uscatorul de rufe sau resturile din masina de spalat vase. Curata periodic filtrele aparatului de aer conditionat si controleaza furtunul de condensare.

Exista o multime de motive pentru care sunt necesare reparatiile si intretinerea corespunzatoare a casei. Pastrarea in bune conditii a intregii locuinte te va ajuta sa economisesti bani si sa beneficiezi mai mult timp de aparatele, obiectele si structurile existente. In plus, te vei bucura in fiecare zi de o casa frumoasa in care poti sa creezi amintiri memorabile alaturi de cei dragi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei