Criteriul National

7 tipuri de canapele extensibile

7 tipuri de canapele extensibile
iulie 29
14:32 2022

Livingul este cea mai spațioasă încăpere din casa ta și unul dintre cele mai importante locuri ale locuinței tale. De aceea, canapeaua este piesa centrală a acestei încăperi care are un rol foarte important.

Alegerea unei canapele este un proces complex care are loc în funcție de mai mulți factori. O canapea îți poate schimba întregul design la care te-ai gândit inițial. De aceea, este important să știi ce cauți și ce ți se potrivește. Această piesă de mobilier are un rol esențial în amenajarea casei și în alegerea celorlaltor piese de mobilier.

Dacă planifici să ai mulți musafiri și vrei să ai un pat la îndemână pentru ei, canapeaua extensibilă rezolvă problema. Astfel, nu vei avea nevoie să amenajezi un dormitor separat, va fi suficient să te folosești de canapeaua extensibilă.

O astfel de canapea arată și funcționează ca o canapea normală, însă are această facilitate de a se întinde în câteva secunde și de a fi folosită pe post de pat de dormit.

Câte tipuri de canapele extensibile există?

Ei bine, am identificat 7 tipuri de canapele extensibile pe care le poți achiziționa în funcție de frecvența folosirii extensiei și în funcție de utilitatea pe care ți-o dorești.

  1. Extensie ribaltă- este vorba despre un pat pliabil echipat cu saltea din spumă poliuretanică sau cu arcuri, susținută de o rețea metalică, rețea de lamele din lemn sau chingi elastice.
  1. Extensie modular- acest tip de canapea este formată din elemente modulare, care prin alăturare formează suprafața de dormit. Se recomandă variantele prevăzute cu elemente de fixare a modulelor, deoarece, dacă nu sunt prinse, acestea au tendința să se deplaseze sub greutatea corpului în timpul nopții.
  1. Extensie sertar – un element care poate fi extras din partea inferioară a zonei de șezut și poziționat printr-o simplă mișcare la același nivel cu șezutul canapelei, formând o suprafață plană.
  1. Extensie doppel liege- presupune tragerea șezutului canapelei și aplecarea în față a spătarului acesteia, până se obține o suprafață plană.
  1. Extensie click-clack- aceasta este o extensie clasică ce presupune ridicarea șezutului canapelei până în poziția în care se aude un click, de unde vine și denumirea acesteia.
  1. BunkBedsau canapelele pat – acestea se transformă în pat supraetajat, fiind perfecte atât pentru copii, cât și pentru adulți.
  1. Canapele Futon- acestea au salteaua tradițională japoneză care se derulează pe jos pentru a dormi. Europenii au reinterpretat acest tip de pat japonez și l-au transformat într-o versiune perfectă pentru o sufragerie mică.

Indiferent de tipul de canapea extensibilă pe care îl alegi, este important să o protejezi pentru a te bucura de ea cât mai mult timp. Astfel, dacă accesorizezi canapeaua cu o husă de la CasaMoise.ro, obții de fiecare dată un nou design și eviți depunerea prafului și a murdăriei de pe canapea.

Tot ce îți rămâne de făcut este să alegi canapeaua perfectă pentru livingul tău și husa potrivită pentru canapeaua ta. Cu siguranță vei impresiona de fiecare dată când vor veni prietenii în vizită!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

seoagency.ro

seoagency.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul