Criteriul National

8 greseli de evitat atunci cand iti amenajezi locuinta

8 greseli de evitat atunci cand iti amenajezi locuinta
iunie 22
09:37 2018

A venit vara si abia ai asteptat sa iti (re)amenajezi locuinta? Inainte de a te grabi cu planurile, mesterii de la Etreabamea au facut o lista cu 7 greseli pe care le poti face fara sa iti dai seama si care pot crea impresia unui spatiu aglomerat. Spre exemplu, alegerea neinspirata a mobilierului, neadaptarea dimensiunilor, lipsa spatiilor de depozitare, culori nepotrivite sau un iluminat deficitar sunt doar cateva din cele mai comune greseli intalnite in amenajarile interioare.

Iata de ce ar trebui sa tii cont cand amenajezi fara ajutorul specialistului:

Nu cumpara mobilier doar din impuls. Chiar daca vrei sa termini amenajarea mai repede, piesele de mobilier alese nepotrivit spatiului si nevoilor tale mai mult te incurca. De aceea, specialistii Etreabamea.ro iti recomanda sa iei masurile potrivite inainte de a merge in magazinele de specialitate, apoi verifica, intreaba, testeaza, schiteaza si alege ceea ce ti se potriveste. Poti lua in calcul si piese realizate pe comanda in cazul unor spatii mai dificile.

Nu folosi mai multe stiluri decorative. Casa ta trebuie sa fie amenajata unitar, adica sa aiba elemente care sa transmita un mesaj coerent. De exemplu, daca iti place galbenul, poti alege ca decorul sa includa aceasta culoare si sa o – regasesti atat in living cat si in dormitor sau baie, fara sa exagerezi. Cateva accente – o draperie, canapeaua, un corp de iluminat, pernele decorative de pe pat, un fotoliu, prosoapele din baie, iata doar cateva piese care pot dezvolta ideea cromatica si reda senzatia de unitate stilistica.

Ai grija la iluminat pentru ca o casa cu o lumina neadecvata pare mai sumbra si mai putin primitoare. Una din cele mai intalnite greseli in amenajare este deci un iluminat insuficient de bine gandit pentru nevoile fiecarei camerei in parte.

Daca vrei sa schimbi instalatia electrica, fa-o la inceputul amenajarii. Fa un plan inainte cu pozitionarea mobilierului si astfel vei sti unde sa fie montate intrerupatoarele si prizele pentru calculator, laptop, lampadar, veioze, sistem audio, frigider, masina de spalat rufe sau chiar instalatia de luminite pentru brad.

Adauga cat mai multe spatii de depozitare. Incepe prin a-ti tria lucrurile importante pentru tine si familia ta. Continua cu planificarea mobilierului pe care vrei sa il achizitionezi, astfel incat sa corespunda nevoilor de depozitare ale hainelor, a lenjeriilor si a seturilor de pat, a incaltamintei si a tuturor lucrurilor necesare unei bucatarii functionale.

Nu pune mobilierul prea aproape de perete. Pentru ca astfel se creeaza un efect neplacut de imprejmuire a camerei, centrul ramanand gol, intr-un oarecare dezechilibru. De asemenea, poti folosi anumite piese ca separator intre spatii, cum ar fi diningul de zona de living precum canapeaua sau un dulap mic, o comoda care sa lase impresia ca cele doua spatii sunt separate intre ele, cel putin la nivel vizual.

Nu bloca lumina naturala. Evita sa asezi piese masive langa fereastra sau alege corpuri de mobilier de inaltime medie in tonuri deschise. Perdelele si draperiile greoaie vor bloca lumina, de aceea, iti recomandam sa alegi materiale usoare, care filtreaza placut lumina, fara sa o coloreze.

Nu folosi culori inchise sau reci in spatiile mici sau mai putin luminoase. Foloseste, in schimb, culori deschise, calde, precum crem, bej, alb-ivoire sau alte asemenea pe care le gasesti in paletar. Adauga albastrul sau verdele in proportii reduse, ca piese-accent.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu