Criteriul National

8 sfaturi pentru reamenajarea eficientă a locuinței

8 sfaturi pentru reamenajarea eficientă a locuinței
iunie 06
12:33 2022

Reamenajarea eficientă a locuinței înseamnă transformarea casei într-un cămin primitor, unde să te simți confortabil mereu. Pentru un proiect atât de important ai nevoie de un plan bine pus la punct și de un buget definit. 

O locuință are nevoie de o reamenajare eficientă după o perioadă de timp. Proiectul amplu poate fi dus la bun sfârșit eficient, dacă stabilești ce anume schimbi în fiecare încăpere, ce cumperi și ce păstrezi. Bugetul estimat trebuie să fie în ton cu gusturile și nevoile, dar trebuie avut în vedere că orice proiecție bugetară poate fi depășită de realitate. În plus, prețurile materialelor de construcție și al pieselor de mobilier a crescut în ultima perioadă, motiv pentru care trebuie să știi cu precizie ce îți dorești.

1. Stabilirea bugetului

O reamenajare eficientă a locuinței presupune să vizualizezi fiecare cameră în parte și să stabilești ce modificări vrei să aduci. Abia apoi poți să cauți online ce te interesează și vei obține o primă estimare. Poți să cumperi in rate Dedeman materialele necesare și să începi proiectul singur. 

2. Îmbrățișarea stilului

Stilul este un concept care definește ce își dorește fiecare persoană pentru propria locuință. Designerii de interior vorbesc despre existența unei tematici generale, cu mici variațiuni, în funcție de încăpere. Pentru reamenajarea locuinței ai nevoie de un stil unitar. 

Extra sfat: te poți juca cu texturi diferite la materialele pieselor de mobilier, dar și la covoare, perdele, tapet etc. 

3. Mobilierul potrivit

Dacă îți dorești o reamenajare eficientă poate fi momentul potrivit să organizezi piesele de mobilier. Un stil minimalist este potrivit și recomandat, iar pentru aceasta nu ai nevoie să aglomerezi camerele cu multe obiecte de decor și piese de mobilier. Astfel, vei avea un spațiu aerisit și mobilă din lemn masiv, piese  cu finisaje deosebite, exact obiectele necesare și utile. 

Mobilierul modern și stilul clasic, pot fi opțiunea potrivită pentru că și la o altă reamenajare a locuinței vei putea crea un design nou în jurul acestor piese. 

4. Alegerea culorilor

Cromatica este importantă în toate încăperile locuinței. Culorile deschise, în nuanțe cât mai apropiate de cele naturale sau neutre pot fi ideale pentru a oferi lumină și senzație de spațiu. Poți opta pentru nuanțe de crem, alb, bej, maro sau combinații,  tonuri pastel pentru pereți, dar alegerea poate fi inspirată și pentru mobilă. 

Schimbarea culorilor pereților și reamenajarea mobilei pot fi elemente suficiente pentru a produce impresia de noutate, pe care îți dorești să o obții. 

Echilibrul cromatic este important și trebuie menținut, culorile tari sunt mereu temperate cu unele calde. 

5. Folosirea tuturor spațiilor

Sunt locuri în casă pe care de multe ori nu le folosești. Spațiul de sub fereastră, colțurile, zona de deasupra paturilor pot fi ideale pentru rafturi sau dulapuri suspendate. Depozitarea poate crea impresia de ordine și spațiu, iar sistematizarea pe verticală ajută de asemenea acolo unde camerele nu sunt foarte generoase ca suprafață. 

6. Lumină naturală și artificială

Lumina naturală este importantă, dar și cea artificială este necesară, motiv pentru care poți schimba corpurile de iluminat pentru a achiziționa unele noi, moderne, care să îți ofere o imagine nouă a locuinței, dar și lumină în mai multe zone ale casei. 

7. Utilizarea oglinzilor

Dacă până acum nu ai avut oglinzi prea multe, pentru reamenajarea eficientă a locuinței nu uita să cumperi câteva. O oglindă mare asezată într-un spațiu restrâns va mări încăperea  hol mic va da senzația de spațiu , plus că   si este un accesoriu util. 

Nu te sfii să folosești oglinzile în living sau dormitor pentru un aspect plăcut, intim și un design armonios. 

8. Accesorizarea locuinței

Accesoriile și decorațiunile te pot ajuta să oferi imaginea pe care îți dorești să o creezi la nivelul unei încăperi sau să îmbunătățești aspectul general, dacă alegi produsele cu grijă. Lampadarele, tablourile, covoarele, perdelele, vazele pentru flori, statuetele, sculpturile, toate te pot ajuta să obții un design cât mai plăcut, dacă combinațiile de elemente se integrează stilului și culorile sunt în echilibru cromatic.  

Pentru reamenajare eficientă a locuinței ai nevoie să definești un decor plăcut, cu gust, în ton cu personalitatea ta. Poți obține efectele dorite cu doar câteva noi piese de mobilier achiziționate, cu noi tonuri de culoare ale pereților și cu câteva accesorii. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul