Criteriul National

Top 9 pasi importanti pentru a te dezvolta personal

Top 9 pasi importanti pentru a te dezvolta personal
martie 28
06:26 2019

Calatoria de dezvoltare personala si crestere nu este o destinatie unica. Este un proces care va dura intreaga viata.

Procesul poate fi distractiv si va va implini, mai ales daca creati niste obiective de dezvoltare personala care sa va ghideze si sa va sprijine pe parcurs.

Am strans cateva obiceiuri care va vor ajuta sa va dezvoltati personal mai rapid, pentru a obitine cat mai multe schimbari benefice in viata voastra.

1. Ascultati mai mult, vorbiti mai putin.

Ascultarea este o forma de arta. Veti afla mai multe despre cum sa lucrati la obiectivele voastre atunci cand ascultati empatic ceea ce spun oamenii din jurul vostru.

Veti dezvolta, de asemenea, relatii mai apropiate si mai autentice, deoarece ceilalti va vor vedea ca pe cineva care ii pasa si se poate conecta la un nivel mai profund.

2. Faceti o mica activitate de voluntariat~.

Exista numeroase cauze si organizatii valoroase langa voi care au nevoie de sprijin fizic si financiar. Alegeti una sau doua si oferiti-va timp.

Va veti ajuta pe atat pe voi insiva cat si acele organizatii, pe masura ce invatati valoarea oferii abilitatilor voastre spre un scop caritabil.

3. Mediteaza

Cand meditati, va aduceti sinele vostru in prim plan. Gasiti un loc linistit si transformati-l in locul unde puteti opri zgomotul si sa reflectati decat asupra tacerii din interiorul vostru.

Meditatia va permite sa va accesati emotiile si dorintele mai profunde si va indeparteaza de distragerile si factorii de stres care va deconecteaza de la voi. Meditatia poate fi completata uneori si de vizionarea unor filme spirituale.

4. Fiti atenti la gandurile voastre.

Poate vi s-ar parea ciudat, dar nu ne concentram mereu asupra a ceea ce ne gandim. Noi doar permitem ca gandurile noastre sa curga in creierul nostru.

Gandurile tale iti creeaza realitatea si, odata ce ai devenit constient de ele, poti sa alegi mai bine unde iti concentrezi atentia.

Te poti prinde in gandire negativa care duc la emotii negative. Concetrati-va atentia asupra gandurilor sau actiunilor care sunt productive si pozitive.

5. Invatati o noua abilitate.

Dezvolta-te si fa ceva ce ai vrut sa faci mereu. Invata sa vorbesti alta limba sau sa implementezi ceva complet nou modului tau normal de a lucra la un proiect.

Cand faceti un pas dincolo de zona voastra de confort, deveniti mai increzatori si mai independenti.

Incercati sa va inspirati din viverse filme educative pentru a va documenta in prinvinta unor subiecte importante vietii de zi cu zi precum spiritualitatea, educatia si sanatatea.

6. Scrieti o carte.

Nu trebuie sa fii J. K. Rowling sau Steven King pentru a scrie o carte.

Scrierea este o forma excelenta de meditatie si de auto-exprimare. Va ajuta sa va imbunatatiti gradul de constientizare si va arata ca sunteti un creator cu un imens potential creativ.

7. Pastrati-va ordinea financiara.

Nimic nu poate deraia cresterea personala mai mult decat un dezastru bugetar.

Concentrati-va pe economisirea banilor in loc sa-i cheltuiti. Cand va retrageti din mentalitatea consumatorului, va faceti viata mai putin complicata.

De asemenea, invatati sa acordati prioritate relatiilor si experientelor care reprezinta o parte esentiala a evolutiei personale, decat a lucrurilor materiale.

8. Acceptati timpul pentru ceea ce este.

Permiteti-i timpului sa fie prietenul tau. Cand aveti obiective realiste, timpul va coopera intotdeauna cu ceea ce va propuneti.

Timpul va sta in cale atunci cand nu aveti un plan coerent sau incercati sa faceti prea multe deodata.

9. Fii spontan!

Cand sunteti spontani beneficiati de de numeroase avantaje daca va provocati prin a face ceva ce credeti ca nu puteti face.

Spontaneitatea deschide usi pentru noi oportunitati si experiente. Ne permite sa contestam ideile si credintele noastre preconcepute despre modurile in care „ar trebui” sa fie viata, astfel incat sa putem experimenta o alta perspectiva.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei