Criteriul National

Top 9 pasi importanti pentru a te dezvolta personal

Top 9 pasi importanti pentru a te dezvolta personal
martie 28
06:26 2019

Calatoria de dezvoltare personala si crestere nu este o destinatie unica. Este un proces care va dura intreaga viata.

Procesul poate fi distractiv si va va implini, mai ales daca creati niste obiective de dezvoltare personala care sa va ghideze si sa va sprijine pe parcurs.

Am strans cateva obiceiuri care va vor ajuta sa va dezvoltati personal mai rapid, pentru a obitine cat mai multe schimbari benefice in viata voastra.

1. Ascultati mai mult, vorbiti mai putin.

Ascultarea este o forma de arta. Veti afla mai multe despre cum sa lucrati la obiectivele voastre atunci cand ascultati empatic ceea ce spun oamenii din jurul vostru.

Veti dezvolta, de asemenea, relatii mai apropiate si mai autentice, deoarece ceilalti va vor vedea ca pe cineva care ii pasa si se poate conecta la un nivel mai profund.

2. Faceti o mica activitate de voluntariat~.

Exista numeroase cauze si organizatii valoroase langa voi care au nevoie de sprijin fizic si financiar. Alegeti una sau doua si oferiti-va timp.

Va veti ajuta pe atat pe voi insiva cat si acele organizatii, pe masura ce invatati valoarea oferii abilitatilor voastre spre un scop caritabil.

3. Mediteaza

Cand meditati, va aduceti sinele vostru in prim plan. Gasiti un loc linistit si transformati-l in locul unde puteti opri zgomotul si sa reflectati decat asupra tacerii din interiorul vostru.

Meditatia va permite sa va accesati emotiile si dorintele mai profunde si va indeparteaza de distragerile si factorii de stres care va deconecteaza de la voi. Meditatia poate fi completata uneori si de vizionarea unor filme spirituale.

4. Fiti atenti la gandurile voastre.

Poate vi s-ar parea ciudat, dar nu ne concentram mereu asupra a ceea ce ne gandim. Noi doar permitem ca gandurile noastre sa curga in creierul nostru.

Gandurile tale iti creeaza realitatea si, odata ce ai devenit constient de ele, poti sa alegi mai bine unde iti concentrezi atentia.

Te poti prinde in gandire negativa care duc la emotii negative. Concetrati-va atentia asupra gandurilor sau actiunilor care sunt productive si pozitive.

5. Invatati o noua abilitate.

Dezvolta-te si fa ceva ce ai vrut sa faci mereu. Invata sa vorbesti alta limba sau sa implementezi ceva complet nou modului tau normal de a lucra la un proiect.

Cand faceti un pas dincolo de zona voastra de confort, deveniti mai increzatori si mai independenti.

Incercati sa va inspirati din viverse filme educative pentru a va documenta in prinvinta unor subiecte importante vietii de zi cu zi precum spiritualitatea, educatia si sanatatea.

6. Scrieti o carte.

Nu trebuie sa fii J. K. Rowling sau Steven King pentru a scrie o carte.

Scrierea este o forma excelenta de meditatie si de auto-exprimare. Va ajuta sa va imbunatatiti gradul de constientizare si va arata ca sunteti un creator cu un imens potential creativ.

7. Pastrati-va ordinea financiara.

Nimic nu poate deraia cresterea personala mai mult decat un dezastru bugetar.

Concentrati-va pe economisirea banilor in loc sa-i cheltuiti. Cand va retrageti din mentalitatea consumatorului, va faceti viata mai putin complicata.

De asemenea, invatati sa acordati prioritate relatiilor si experientelor care reprezinta o parte esentiala a evolutiei personale, decat a lucrurilor materiale.

8. Acceptati timpul pentru ceea ce este.

Permiteti-i timpului sa fie prietenul tau. Cand aveti obiective realiste, timpul va coopera intotdeauna cu ceea ce va propuneti.

Timpul va sta in cale atunci cand nu aveti un plan coerent sau incercati sa faceti prea multe deodata.

9. Fii spontan!

Cand sunteti spontani beneficiati de de numeroase avantaje daca va provocati prin a face ceva ce credeti ca nu puteti face.

Spontaneitatea deschide usi pentru noi oportunitati si experiente. Ne permite sa contestam ideile si credintele noastre preconcepute despre modurile in care „ar trebui” sa fie viata, astfel incat sa putem experimenta o alta perspectiva.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei