Criteriul National

A doua întâlnire cu ONG urile din Constanţa s-a soldat… doar cu alte promisiuni !

A doua întâlnire cu ONG urile din Constanţa s-a soldat… doar cu alte promisiuni !
aprilie 13
19:22 2016

20160413_164523

Primăria Constanţa a organizat în cursul acestei după-amiezi în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean începând cu ora 16.30 o şedinţă în cadrul căreia domnul Decebal Făgădău, primarul interimar al municipiului dimpreună cu domnul viceprimar Costin Răsăuţeanu a stat la discuţii cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale. Reamintim faptul că au participat pe lângă domnii oficiali ce reprezintă Constanţa mulţi reprezentanţi ai unora dintre cele mai reprezentative ONG uri ce activează în Constanţa.

Demn de amintit rămâne aspectul avut deja la o asemenea întrevedere avută la început de lună Martie, la care s-au discutat mai multe probleme, neajungându-se la niciun fel de rezultat!

Teme, probleme de actualitate, propuneri de organizări de evenimente pe viitor dar şi o serie de neajunsuri ce au caracter stringent au fost rând pe rând amintite, enumerate.Majoritatea celor ce au luat cuvântul au avut un discurs argumentativ solid, cu puncte de vedere adresate autorităţilor locale care au ascultat şi au notat, ca şi în precedenta şedinţă şi întîlnire.

 

De exemplu,reprezentatul asociației OPTAR a luat cuvântul şi a amintit : „Vrem ca Primăria să facă tot posibilul ca lucrările din Constanța să fie respectate”. De asemenea, Liana Naum de la Asociația Drepturile Copilului a adus pentru prezentare și un proiect intitulat Gala Voluntarului 2016.

A luat cuvântul și reprezentantul Asociației Nevăzătorilor care a atras atenţia asupra anumitor aspecte, din care am reţinut acest punct de vedere : „Vrem ca imobilele de interes public să aibă niște covoare tactile, semafoarele să fie sonorizate, iar în mijloacele de transport în comun să se anunțe stațiile.”

O doleanță a transmis și președintele Ligii Studenților UMC referitoare la momentul în care va lua ființă Consiliul consultativ al elevilor. Cerințe aa avut și Farauanu Cristian George- reprezentantul Ligii Studenților ai Universității „Ovidius”, pe deplin întemeiate din care am selectat un punct de vedere care,  în prezent este ” uitat” de către actuala administrație- „Vrem subvenții de minimum 50% pentru la RATC”, a precizat

La auzul acestor puncte de evdere legal și elegant exprimate, interimarul Decebal Făgădău a reacționat „la cald” și i-arăspuns că se va avea în dicuție, dar după campania electorală.

Laura Macovei, reprezentantul ONG-ului ARTA a solicitat o sală de spectacole de artă și una pentru repetiții.

Numai că, spiritele şi contrele nu au lipsit din peisaj. Iar punctul de vedere etalat de AEC Constanţa cât şi cel al Ligii Studenţilor au stârnit anumite reproşuri din partea interimarului.

Acesta a fost rapid taxat de intervenţia lăudabilă a doamnei Mihaela Căruţaşu de la Civicum Voluntaris.

Cazul câinilor fără stăpân ce se află în gestiunea Primăriei dar de care se îngrijesc iubitorii de animale a fost timid pus ân discuţie Cei care doresc să adopte un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unui serviciu de gestionare a patrupedelor fără stăpân rămân fără ândoială tăcuţi, cu toate că acesta rămâne unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultima perioadă, de când Decebal Făgădău a iniţiat întâlniri cu reprezentanţii societăţii civile.

O altă intervenţie lăudabilă a avut-o domnul Cosmin Bârzan , care a punctat extrem de eficient o problemă ce se reverberează de atâtea şi atâtea ori în oraşul Constanţa.

 

Primarul interimar al Constanţei a susţinut la final un discurs în care a subliniat că numai prin astfel de acţiuni se vor identifica problemele comunităţii şi doar aşa se vor găsi şi soluţii pentru rezolvarea lor.

 

 

20160413_170037

Oricum, unul dintre puncteşe centrale a fost păstrat la final. După explicaţiile şi promisiunile făcute tuturor celor prezenţi, interimarul cu atribuţii de primar-domnul  Decebal Făgădău a desemnat viitorul şef care va coordona pe viitor activitatea şi promovarea ONG urilor din Constanţa în persoana domnului ziarist şi blogger Valentin Coman.(constanteanul.com).

Rămâne de văzut şi mai ales de urmărit evoluţia ulterioară a acestei interesante desemnări deoarece , nici în prezent ONG urile din Constanţa nu posedă acea promisiune de a avea un spaţiu, o clădire în oraş!

La şedinţa desfăşurată cu organizaţiile nonguvernamentale au participat aproximativ 80 de persoane, sala fiind ocupată aproape în totalitate.

 

Sursa foto @ video : www.criteriul.ro, Daniel Mihai -https://www.youtube.com/channel/UCVOJ-zdh2K5cHTgwvVXkrUQ

 

Relatare foto-video în postura de participant a Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA Regina Maria Constanţa,redactor şef al ziarului Criteriul Naţional, membru al ASPS

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo