Criteriul National

A început figurația, dar atenție pe banii noștri! Partea Întâi

A început figurația, dar atenție pe banii noștri! Partea Întâi
mai 05
12:59 2016

A început în mod legal figurația. De astăzi timp de o lună de zile,blatul ușor -ușor se va coace. Mai are rost să vă aducem aminte de modul sfidător în care cei implicați în asemenea manevre operează? Aşa cum bine intuiţi, se pot bate recorduri, deoarece totul e posibil iar prin strategeme îşi vor vedea interesul, încălcând cu atât mai mult…limita bunului simț.

elegant

 

 

Dar aceasta nu este tot.Și nu dorim deloc să exagerăm sau să vă înspăimântăm.Toate se petrec după un anumit plan, pentru că ceea ce este mai rău se rezumă la astfel de jocuri murdare și nepermise care se fac cu banii.Mai contează proveniența lor?

Mai este cazul să vă aducem aminte de ce se opresc din salarii, din venituri obținute de dumneavoastră, cu alte cuvinte veniturile din taxe și impozite?

Până atunci, dacă observați vremurile am putea să spunem că și cerul plânge, parcă având acel mesaj al Naturii, al Acelui Demiurg care nu vrea și nu poate să se uite la noi cum am suferi și cum ne-am lăsa amăgiți și prostiți de către unii sau de către alții.

De aceea, perioada care se apropie e una crucială! În toată istoria modernă a României s-au aflat momente decisive, dar se pare că oamenii politici actuali nu prea mai posedă demnitate, onoare sau o voinţă de neclintit. Totul se înfățișează, de o asemenea manieră,încât să placă electoratului.Totul este de faţadă şi actorii și starletele sunt cam fără de ruşine şi principii.

 

După ce au trecut Sărbătorile Pascale, aceşti „jucători” au încercat să schimbe strategia, în sensul că au mizat pe faptul că lumea poate să uite marasmul și să evite…  nenorocirea. Bineînţeles, multiplele jocuri de culise de acum vor începe, însă la felul în care evoluează aceeași nesfârșită miuță politică, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.
Din arsenalul mizeriei politice postdecembriste se vor scoate la iveală minciunile și dezinformarea, deoarece sunt lucruri brevetate. Cel mai indicat moment a fost acela al stabilirii „regulilor jocului” în sensul că s-a legalizat că vor fi doar într un singur tur, iar schimbările „din mers” a strategiilor vor fi la ordinea zilei.

defecti

Oare cât la sută dintre angajaţii români cu studii superioare şi vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani vor împărtăşi ideile si convingerile unora sau altora? Faptul că aleşii se prezintă ( în proporţie covârşitoare imaculaţi)  favorizează tocmai sentimentul de suspiciune, de necinste, de manipulare a adevărului şi  chiar de realizare de compromisuri.

Având în vedere gravitatea unei astfel de situații și faptul că cei implicați în aceste jocuri de culise, cred că au de a face cu „stupid people” , vom reveni ca să vă prezentăm mai multe amănunte despre aceste lucruri pe care le considerăm nelalocul lor.

Până atunci,vom încerca să facem o chetă pentru politicieni, deoarece nu dorim ca unii dintre ei să păţească ceva rău, în cazul unui… atac terorist. Ca şi în acel banc savuros, ar trebui să fim prevăzători și darnici.

Nu de alta, dar se zvoneşte că teroriştii când vor ocupa Palatul Guvernului României vor cere o sumă considerabilă ca şi răscumparare în scopul eliberării guvernanţilor. Altfel, aceştia vor ameninţa că îi vor stropi cu benzină şi le vor da foc. Acum, ca să nu mergem din maşină în maşină, realizăm o chetă.Dilema este aceasta… Bine-bine, oare cât ar da fiecare ?

Veţi contribui şi dumneavoastră?

 

Sursa foto : www.turnucustiri.ro,saccsiv.wordpress.com

 

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo