Criteriul National

A început figurația, dar atenție pe banii noștri! Partea Întâi

A început figurația, dar atenție pe banii noștri! Partea Întâi
mai 05
12:59 2016

A început în mod legal figurația. De astăzi timp de o lună de zile,blatul ușor -ușor se va coace. Mai are rost să vă aducem aminte de modul sfidător în care cei implicați în asemenea manevre operează? Aşa cum bine intuiţi, se pot bate recorduri, deoarece totul e posibil iar prin strategeme îşi vor vedea interesul, încălcând cu atât mai mult…limita bunului simț.

elegant

 

 

Dar aceasta nu este tot.Și nu dorim deloc să exagerăm sau să vă înspăimântăm.Toate se petrec după un anumit plan, pentru că ceea ce este mai rău se rezumă la astfel de jocuri murdare și nepermise care se fac cu banii.Mai contează proveniența lor?

Mai este cazul să vă aducem aminte de ce se opresc din salarii, din venituri obținute de dumneavoastră, cu alte cuvinte veniturile din taxe și impozite?

Până atunci, dacă observați vremurile am putea să spunem că și cerul plânge, parcă având acel mesaj al Naturii, al Acelui Demiurg care nu vrea și nu poate să se uite la noi cum am suferi și cum ne-am lăsa amăgiți și prostiți de către unii sau de către alții.

De aceea, perioada care se apropie e una crucială! În toată istoria modernă a României s-au aflat momente decisive, dar se pare că oamenii politici actuali nu prea mai posedă demnitate, onoare sau o voinţă de neclintit. Totul se înfățișează, de o asemenea manieră,încât să placă electoratului.Totul este de faţadă şi actorii și starletele sunt cam fără de ruşine şi principii.

 

După ce au trecut Sărbătorile Pascale, aceşti „jucători” au încercat să schimbe strategia, în sensul că au mizat pe faptul că lumea poate să uite marasmul și să evite…  nenorocirea. Bineînţeles, multiplele jocuri de culise de acum vor începe, însă la felul în care evoluează aceeași nesfârșită miuță politică, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.
Din arsenalul mizeriei politice postdecembriste se vor scoate la iveală minciunile și dezinformarea, deoarece sunt lucruri brevetate. Cel mai indicat moment a fost acela al stabilirii „regulilor jocului” în sensul că s-a legalizat că vor fi doar într un singur tur, iar schimbările „din mers” a strategiilor vor fi la ordinea zilei.

defecti

Oare cât la sută dintre angajaţii români cu studii superioare şi vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani vor împărtăşi ideile si convingerile unora sau altora? Faptul că aleşii se prezintă ( în proporţie covârşitoare imaculaţi)  favorizează tocmai sentimentul de suspiciune, de necinste, de manipulare a adevărului şi  chiar de realizare de compromisuri.

Având în vedere gravitatea unei astfel de situații și faptul că cei implicați în aceste jocuri de culise, cred că au de a face cu „stupid people” , vom reveni ca să vă prezentăm mai multe amănunte despre aceste lucruri pe care le considerăm nelalocul lor.

Până atunci,vom încerca să facem o chetă pentru politicieni, deoarece nu dorim ca unii dintre ei să păţească ceva rău, în cazul unui… atac terorist. Ca şi în acel banc savuros, ar trebui să fim prevăzători și darnici.

Nu de alta, dar se zvoneşte că teroriştii când vor ocupa Palatul Guvernului României vor cere o sumă considerabilă ca şi răscumparare în scopul eliberării guvernanţilor. Altfel, aceştia vor ameninţa că îi vor stropi cu benzină şi le vor da foc. Acum, ca să nu mergem din maşină în maşină, realizăm o chetă.Dilema este aceasta… Bine-bine, oare cât ar da fiecare ?

Veţi contribui şi dumneavoastră?

 

Sursa foto : www.turnucustiri.ro,saccsiv.wordpress.com

 

Departamentul Pamflet Criteriul

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo