Criteriul National

A început sezonul de joacă la săniuș – ce trebuie să știți pentru alegerea unei sănii potrivite copilului

A început sezonul de joacă la săniuș – ce trebuie să știți pentru alegerea unei sănii potrivite copilului
noiembrie 29
11:31 2017

 

Sania e motiv de joacă pentru copii, însă poate fi unul de îngrijorare pentru părinți. Sania poate fi o reală plăcere, însă trebuie să îndeplinească anumite condiții. Părinții din generațiile tinere sunt mai preocupați de siguranța celor mici, au și mai multe opțiuni față de trecut, deci se creează un complex de repere ce nu poate fi ignorat.

Saniuţa în forma ei clasică, tradițională, este cea din lemn, însă la ora actuală par să fie numeroase alte tipologii care îi fac concurență. În funcție de asta, iată care sunt acestea și ce sanie copii se pretează a fi aleasă, după caracteristicile sale de bază.

Sania din plastic

Contrar aparențelor, nu este tocmai fragilă, ci dimpotrivă. Dispune de rezistența materialului, astfel încât să fie o recomandare pentru cei de peste 2 ani. Este nevoie de stabilitate pe aceasta. Dispune de spătar, astfel încât să ofere un plus de confort. O formă clasică, o coloristică atrăgătoare și un sistem de prindere, de centură de siguranță.

Partea practică a unei sănii de acest gen ține de faptul că nu se udă, nu se menține umedă, nu se deteriorează. Pentru categorii de utilizatori ceva mai experimentați, există și varianta fără spătar.

 

Sania din lemn

Sania din lemn este una consacrată. De altfel, primele modele au fost de genul. Amintește de copilăria de altădată însă aparte de această notă de nostalgie, modelele actuale vin cu îmbunătățiri. Spre exemplu, un cadru rezistent, din aluminiu, cu șezut din lemn, spătar inclus, cu sisteme de prindere, cu sisteme de siguranță respectiv centuri.

sanie

Forma acesteia este favorizantă în a face ca alunecarea pe zăpadă să fie lină. Dispune de asemenea de şnur necesar pentru a fi trasă. În varianta complexă, i se poate atașa un sac special pentru copii, îmblănit. Acest lucru înseamnă și o dotare extra care asigură confortul termic și care îi ferește pe cei mici de eventuale probleme sau timp limitat în a rezista distracției pe sanie.

Un alt model din lemn este reprezentat de sania din lemn de fag, ce dispune de benzi de oțel zincat pe talpă. Asta va asigura o alunecare lină. Se recomandă mai degrabă pentru copii trecuți de categoria de 5 ani. Nu dispune de spătar, însă este o imagine a saniei clasice, din lemn. Este suficient de încăpătoare chiar pentru două persoane.

Săniuţe pentru copii

Există și categoria acelor săniuțe cu un design atractiv pentru copii. Sunt însă, în egală măsură, și practice pentru adulți, cei care de altfel le vor manevra. Spre exemplu, sania Snow Baby Dream de la babytrend.ro este una edificatoare. O sanie ce dispune de mâner pentru a fi împinsă/trasă, o sanie joasă și care scade riscul de accidente căci distanța față de sol nu este foarte mare. În orice caz, are și sistem de siguranță. Are și o formă ergonomică, ceea ce favorizează o postură confortabilă.

 

Alte modele includ și un design anume, având formă de mașină de curse spre exemplu, cu volan. Asta atrage și mai mult, face ca timpul petrecut la săniuș să fie o adevărată plăcere. Sunt și părinți care apelează la astfel de opțiuni din ideea de a face ca cel mic să depășească o eventuală teamă de început, teama de o activitate nouă.

O recomandare este de a-l implica pe copil în cât mai multe activități de sezon, întrucât acesta să cunoască și să exploreze iarna în adevărata sa plăcere. Spre exemplu, la babytrend.ro se vor găsi printre altele și schiuri, seturi pentru copii, dacă intenția este de a-l face dorit de alte tipuri de sport de iarnă. De asemenea, o idee bună este și achiziția de lopată de zăpadă, evident una adaptată pentru categoria de vârstă. Când va cunoaște cât de distractivă este zăpada, atunci va fi cu mult mai deschis la activități de genul.

Iarna este mult așteptată de către copii tocmai pentru că oferă bucuria nemărginită de joacă în zăpadă. Așa că părinții nu ar trebui să le refuze celor mici o astfel de distracție. Săniuța aleasă va fi un motiv de joacă afară; ori dacă se ține cont de alegerea uneia cu dotări specifice nevoilor, o astfel de activitate va fi mulțumitoare și sigură, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo