Criteriul National

A MAI RĂMAS O SINGURĂ ZI.UNII DEJA ÎȘI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE…

A MAI RĂMAS O SINGURĂ ZI.UNII DEJA ÎȘI FREACĂ PALMELE DE BUCURIE…
ianuarie 28
18:02 2016

7 Doar o singură zi a mai rămas până la discutarea şi aprobarea proiectului de lege privind bugetul municipalităţii cât și cel al asigurărilor sociale pe anul 2016.

Situația este așa de gravă încât o putem compara cu accea în care un pilot iresponsabil a pierdut controlul asupra aparatului său de zbor ,iar acum cei de la centru de comandă și turnul de control înumără minutele și secunde până când se va prăbuși. Iar în tot acest timp, alții despre care nici nu merită să pomenim de ei își freacă palmele cu satisfacție…anticipând dezastrul și mai ales bucurându-se de faptul că lucrurile le vor ieşi aşa cum au plănuit.

Cei care în mod inuman se bucură de o astfel de nenorocire despre care am tot vorbit în ultimele cinci zile o facem publică deoarece cunoaștem precis, bazându-ne pe documente,cifre statistice și deducții logice . Așadar, unii dintre cei ce stau în umbră și penumbră de-abia așteaptă prilejul deoarece pot profita de felul cum ar sta lucrurile știind că le va ieși exact așa cum au plănuit…

Din cauza gravității unei astfel de situații și ținând cont de faptul că cei care îndrăznesc să facă întrebări despre felul în care se cheltuiesc banii plătiți  sub forma de taxe si impozite sunt arătați cu degetul, vom arăta încă din debutul acestui articol că am decis să adresăm două intrebări pertinente dar nu celor din „Republica” aceasta, ci către autoritățile competente și în mod special celor de la Bruxelles .

Iată cele două întrebări:

1) De ce tocmai cetățenii din Constanța trebuie să plătească pentru ceea ce poate fi considerat neglijență în serviciu din parte altora ?

2) Având în vedere că astfel de acte iresponsabile care pot fi oricând catalogate ca find neglijență în serviciu, în afară de faptul că afectează în mod grav viața oamenilor și a familiilor, aduc în mod direct prejudicii atât UE și NATO , atunci ar trebuie sa încurajăm astfel de fapte sau să facem pe cei vinovați de ele să plătească ?

Autoritățile de la Bruxelles cât și cele competente pe plan național care au obligația să descurajeze astfel de acte iresponsabile ,trebuie să știe că cetățenii din Constanța nu mai sunt dispuși să plătească pentru iresponsabilitățile altora.

3

 

Situația a provocat o asemenea stare de consternare în rândul societății academice , în mediul de afaceri încât un ziarist cunoscut-domnul Cristian Hagi a scris în mod plasti și își exprima dorința să părăsească orașul.

Ulterior, architectul Andrei Chivu una din vocile mai active în rândul societății academice a scris pe o rețea de socializare :” Știu domnule Hagi, când mergeam să-i rup urechile lui făgădau, ziceau prietenii dumeavoastră că-s scandalagiu – mă duc acum să îl întreb ce caută șaormeriile și salonul uriaș erotic vis-a-vis de primărie – o ia la fuga până să mai zic si de spatii verzi …” Schimbul de replici a continuat cu domnul Hagi :” Domnule Andrei Chivu, dumneavoastră sunteți și jurnalist. Vă las plăcerea acestor lupte. Eu prefer stiloul sabiei. Nimeni nu e perfect.”

Andrei Chivu: ” pai ați văzut ce ați rezolvat cu stiloul până acum, cei din administrație au șoriciul mai gros decât pielea de elefant, -nu trebuie să vă certați cu edilii – doar să le cereți lămuriri face-to-face –vă apreciez în mod deosebit, probabil că este nevoie de o strategie nouă, eu am multe joburi – nu mă voi dedica doar jurnalismului.” Cristian Hagi : „Nu vă veți dedica, dar vă prezentați ca jurnalist. ACUM sunteți. Nu mai dai sfaturi, acționați! Luptați!” La care Andrei Chivu a replicat inteligent: ” sunt și fac – de unul singur nu voi rasturna pământul – dumneavoastră ați pleca la Cluj – eu chiar plec – nu sunt genul sfătuitor, eu și fac .”Domnul Hagi ” Vă doresc succes. Mă bucur că ați înțeles sfatul meu despre sfaturi” la care Andrei Chivu, punând punctul pe I- ” concluzia mea pe lângă a dumneavoastră, rămânem cu gargara pe net!”

Acum, ca să putem urmări logica faptelor pe care dorim să vi le prezentăm o să vă adresăm de data aceasta patru întrebări tuturor cetățenilor și în mod special cei care au intenția de a se prezenta la vot:

12650410_489309421260505_1838072612_n

1) De ce tocmai cetățenii din Constanța trebuie să plătească pentru ceea ce poate fi considerat neglijență în serviciu din partea altora ?

2) De ce trebuie să acceptăm în mod tacit că venitul din bugetul să provină doar din buzunarele cetățenilor cât și a firmelor și nu și din surse provenite din venituri externe ?

3) De ce legiutorii nu prevăd că aplicarea taxelor și impozitelor cetățenilor să poată fi făcută numai după ce s-a realizat maxim din ceea ce se poate face pentru a atrage veniturile externe ?

4) De ce nu se fac toate cele necesare pentru a descuraja pe cei care stau cu mâinile în sân și nu fac ceea ce ar trebui , iar apoi aplică și taxează în mod abuziv pe cetățeni si pe firme?

AVERTISMENT

 Având in vedere că data trecută când un membru al societății academice i-a adresat domnului viceprimar Decebal Făgădău o întrebare, tocmai domnia sa i-a întors spatele și apoi a plecat  asemeni „unui pisic” pe furiș.Și nu e o glumă, ci o evidență ce o puteți viziona mai jos.

În încheiere, vă avertizăm încă de pe acum să nu-i adresați asemenea întrebări, deoarece la cât de gravă este situația care rezultă , poate pleca de tot și aceasta nu este bine ,deoarece gustul victoriei o să fie mai altfel decât dacă va fi învins cu propriile sale arme.

Redacția ziarului Criteriul Național

Sursa foto : google.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro