Criteriul National

A merge pe drumul tău e o artă…

A merge pe drumul tău e o artă…
ianuarie 19
15:36 2017
Vreau să fiu ca mine !
rascruce-drumuri
   Putini dintre noi isi propun sa fie - altfel decat ceilalti – in sensul sa reuseasca mergand pe cont propriu.
   Majoritatea raman „ setati „ pe – Modelul- prezentat de familie, scoala , anturaj ,si… in final IMITATIA  este chiar propria alegere.
 
    E vreo greseala in a trai in lume dupa -MODEL -?
 
 Nu-i vorba de vreo greseala. E mai mult. Parca-i un blestem sa nu ne multumim cu ceea ce suntem, sa nu ne placa viata noastra, sa dorim viata altuia, s-o imitam  si, chiar sa cautam sa ni-o insusim.
   Aceasta tendinta tradusa in fapte ne arata ca avem o intrega colectie de MASTI pe care le schimbam in dorinta de a fi acceptati de catre ceilalti.
Sus masca, jos masca, eu unde sunt ?
 
   Chiar credem ca celorlalti le pasa de noi ?
 
Cati dintre noi au primit un ajutor sincer si benefic de la cel de langa el ?
Odata cazut, parca nici n-ai fost vreodata, celorlalti li se pare ca asa trebuia sa fie; „calea „lor a devenit astfel mai libera.
   CADERILE sunt cel mai bun prilej de a ne trezi si a intelege ca fiecare pentru sine  e fauritor de PAINE. Realizam ca numai pe „drumul” propriu  fiecare devine puternic, fiind ca „MODELUL „este personalizat , realizat chiar  cu „zestrea ” lui, fara sa imite pe ceilalti si nici sa-le ingradesca in vreun fel calea.
 
   Si… atunci ,cand fiecare pe „drumul „lui se va deplasa in mod natural, sensul comun va duce catre   - ARMONIE – stare care va face ca viata in comuniune  sa fie frumoasa .
 
   Fii ca tine si vei fi om intreg !
Sursa foto : Bogdan Budai
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo