Criteriul National

A patra doză de vaccin anti-Covid crește numărul anticorpilor mai mult decât doza trei, dar ”tot insuficient” pentru a nu te infecta cu Omicron – Coronavirus

A patra doză de vaccin anti-Covid crește numărul anticorpilor mai mult decât doza trei, dar ”tot insuficient” pentru a nu te infecta cu Omicron – Coronavirus
ianuarie 17
21:23 2022

O a patra doză de vaccin anti-Covid crește numărul anticorpilor la niveluri și mai mari decât a treia injecție, dar nu este suficientă pentru a preveni infecțiile cu Omicron, potrivit unui studiu preliminar din Israel, relatează Reuters.

Centrul Medical Sheba din Israel a oferit a doua doză de rapel, în cadrul unui test clinic, în rândul personalului său și studiază dozei de rapel cu Pfizer la 154 de persoane după două săptămâni și al rapelului cu Moderna la 120 de persoane după o săptămână, a declarat Gili Regev-Yochay, directoarea secţiei de boli infecţioase din această clinică israeliană.

Acestea au fost comparate cu un grup de control care nu a primit a patra injectie. Cei din grupul Moderna au primit anterior trei injecții cu vaccinul Pfizer, a spus spitalul.

Vaccinurile au dus la o creștere a numărului de anticorpi „chiar puțin mai mare decât ceea ce am avut după a treia doză”, a spus Regev-Yochay.

„Totuși, probabil că acest lucru nu este suficient pentru Omicron”, a spus ea reporterilor. „Știm până acum că nivelul de anticorpi necesari pentru a proteja și pentru a nu te infecta cu Omicron este probabil prea mare pentru vaccin, chiar dacă este un vaccin bun”.

Descoperirile, despre care spitalul a spus că sunt primele de acest gen din lume, au fost preliminare și nu au fost încă publicate.

Israelul a avut campania de vaccinare inițială cea mai rapidă în urmă cu un an și luna trecută a început să ofere o a patra injecție sau un al doilea rapel celor mai vulnerabile persoane și care prezintă risc ridicat.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul