Criteriul National

A plecat circul a venit CAL-VARUL!

A plecat circul a venit CAL-VARUL!
iunie 17
19:09 2016

 

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!

Circ

Dragii mei, astăzi am să vă povestesc cum a fost la circ. Da, cu riscul de a vă surprinde vă mărturisesc că  am fost la circ! Ce, oare de vă mirați? Eu unul, decât să stau ca voi în fața telembizorului să văd clovnii de la COTROCENI și palatul VICTORIA , maimuțele, hipopotami și alte viețuitoare dresate special pentru a duce mai departe lumina întunecată a unei minți bolnave, am preferat să-i văd în carne și oase la CIRC.

 

Culmea fericirii -CIRCUL AMERICAN a plecat imediat după numărarea voturilor. Eu am prins chiar ultima reprezentație. Marea majoritatea de ADORMIȚI din țara noastră au preferat să parieze ca la loto pe un primar,pe  un consilier de parcă erau GLADIATORI în arenele ROMANE. Cine i-o fi trimis… habar nu am!

1

Până una alta eu unul deja am rămas cu gândul la vechiul primar la auzirea rezultatelor alegerilor electorale. Cică, taman CONSTANȚA are pentru prima dată un nou primar după ȘAPTE ani. Măi să fie, mi-am zis în gândul meu. Cum adică are un nou primar? Adică pleacă al vostru și vine al nostru? Unii deja au sărit în sus de bucurie spunând “să vezi acum cum o să-l critice pe vechiul primar, să vezi câte nereguli o să găsească în hârțoage”. Sanchi… Mucles!

Eu la fel am preferat mai departe să mă uit la desene animate cu BERNARD (noul primar) și ȘOPÎRLA (vechiul primar) călare pe bicicletele lui ANDREI arhitectul de serviciu din fața primăriei. Că tot se plângea el că nu are piste amenajate în CONSTANȚA.

Nu vă mai spun că unii prieteni buni intenționați au fost la teatru. Cică acolo se fac cărțile, știți voi negocierile între partide, fotolii și protocoale de genul următoarei scenete:

Dar până la urmă nu ști ce se petrece în familia fiecăruia. Eu unul am rămas fascinat de relația veșnică dintre FICUS ȘI MAIMUȚĂ

Acestea au fost prezentate en detail si engros de trusturile media. La fiecare zi de votare trebuie să arate în văzul lumii cum au mers împreună la vot. Ce gânduri le trece prin cap, ce intenții sau ce previziuni pot anticipa. Cred că sunt în asentimentul multora dintre dumneavoastră când îndrîynesc și afirm că sunt sătul de așa ceva! De aceea am preferat să nu VOTEZ CU NIMENI și să merg la CIRC.

Circ au mai făcut și alții. De exemplu DNA-ul. Făcând o coadă la porțile împărătești ca pe vremea ROMANILOR care cucereau SARMISEGETUZA. Sau mă rog ca la gostat

Ca pe vremea împușcatulu…

Eu nu zic că nu-i bună reclama dar bag de seamă că toți în afară de cititorii mei, nimeni nu vrea să rețină sfaturile domnului PROFESOR.

Păi nu vă aduceți aminte că vă spunea DOMNUL PROFESOR că ar fi bine ca FEMEIA să conducă o ȚARĂ de GETO-DACI. De ce să stea ea la cratiță și să legene copii pe picioare sau în copaie. Deci LENUȚA lui CEASCĂ era prima EVĂ din ERA COMUNISTĂ. În ERA POST-DECEMBRISTĂ a fost pregătită altă LENUȚĂ. Dar asta a ajuns după gratii cu ajutorul SERVICIILOR(de masaj, de curățenie sau îmbălsămare). Ați văzut cum se ține MĂTURA în campania electorală sau cum se împletește COLȚUNI. Nu zic.Sunt îndeletniciri care sunt folositoare după GRATII. Poate întru viitor apropiat ți arta v-a da o nota de ELIBERARE CONDIȚIONATĂ.

Dar în fine sa votat cum sa votat dar au apărut și  Păi cum bre să nu se fure? Se fură pentru că noi le facem jocul de la răzbel încoace. Ați văzut și voi la alegerile anterioare cum au fost implicate SERVICIILE? Dar acum când totul e prelucrat electronic ca la COLECTIV ,când numără dobitoacele de parcă le încarcă pentru ABATOR totul e atent planificat. Credeți voi că băieții aceia care îi dădeau târcoale corespondenței și familiei lui CODRUȚA sau îi suflau fișierele lui BASE au stat cuminți după GRATII în ziua alegerilor? Nu. Păi și atunci? De ce bre mergeți la VOT? Ca să o luați iarăși în BOT?

Nu mai bine stăm noi cuminți acăsucă sau cu prietenii la un grătar în fața focului frigând mațele fripte a viitorilor candidați? Vă dați voi seama după PREMIEREA câștigătorilor urmează MĂCELUL(în partid). Și e mai bine așa să MUȘTI CÂINELE decât să te MUȘTE EL PE TINE patru ani de acum încolo. Am glumit acum și să nu mi-o luați în nume de rău, deoarece nu recomand nimănui să mănânce din dușmani. Mai bine îi îmbălsămăm ca pe TROFEE în arenele de la CIRC.

15

Vreau să vă MĂRTURISESC cu mâna pe inimă de GET be GET că unii deja regretă că s-au suit în TELEGUȚA lor. Și vor să protesteze. O să o fac și eu STRIGÂND  JOS DECEBAL. De așa am ajund DACII să-l de-a jos pe DECEBAL la CONSTANȚA. Degeaba vor ei să strige și să protesteze că s-a FURAT MASIV LA VOTARE. Eu le spun una și bună unde nu-i cap vai de TELEGUȚĂ (pardon de TĂRTĂCUȚĂ). Numai la noi în țară se poate RĂSTURNA CARUL CU PROȘTI. Ar trebui la primele manifestări de stradă să-i selectăm și să-i dăm pe mâna JANDARMERIEI. Vorba românului…” cine se aseamănă TREBUIE ADUNAT! ”

Dar despre toate acestea voi vorbi în alte relatări ale mele din terenul lor că eu deja sunt la POMENIREA NEAMULUI sau mă rog a SFINȚILOR NEAMULUI ROMÂNESC.

O zi bună de la DOMNUL și vorbim altă dată până la alegerile viitoare cum e să CĂLATOREȘTI din ISRAEL în ROMÂNIA în preajma ALEGERILOR. NOAPTE BUNĂ COPIII.

 

2

 

Notă pentru cititori.

Am și eu o întrebare oare va continua NOUL PRIMAR să dea din BURIC aruncând CARNE pe VAL în MAMAIA?

 

 

 

 

Sursa foto www.jurnaluldevrancea.ro,www.coloring.ws,www.dcnews.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorului pentru excelentul material care a dorit ca identitatea să-i fie protejată din motive lesne de înţeles!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo