Criteriul National

A şasea ediţie a concursului de fotografie, afiş şi colaj va avea loc la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!

A şasea ediţie a concursului de fotografie, afiş şi colaj va avea loc la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa!
aprilie 11
12:56 2016

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa dimpreună cu Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa organizează Concursul de FOTOGRAFIE, AFIŞ ŞI COLAJ în cadrul Concursului Naţional Educaţie pentru Sănătate, ediţia a VI-a ce se va desfăşura în data de 28 Mai 2016

logo

 Locaţia va fi generoasa incintă a CNA Regina Maria Constanţa.Vor participa elevi de la clasa pregătitoare şi clasele I-XI

Vă prezentăm condiţii de realizare a afişului:

 • Tehnica: tempera, guaşe, acrilice, pastel, mixtă;
 • Dimensiunea afişului 42/60;
 • Participă la această secţiune elevii de la clasa a VII-a până la clasa a XI-a (VII-XI).
 • Tematica clasele VII-VIII- Prevenirea diabetului zaharat; Titlul – O viaţă dulce, fără diabet!
 • Tematica clasele IX-XI – Prevenirea diabetului zaharat; Titlul – Sănătos şi longeviv. Zahăr în comportament, nu în sânge!

 

De asemenea,condiţii de realizare a colajului sunt:

 • Participă la această secţiune elevi de la clasa pregătitoare şi clasa I;
 • Lucrările vor fi realizate la şcoală, în echipă de 3 elevi, sub îndrumarea cadrului didactic;
 • Dimensiuni şi forme – foaie de bloc, format A4 sau la alegere.
 • Tematica – Alimentaţie sănătoasă şi mişcare pentru prevenirea bolilor; Titlul – Eu mănânc sănătos şi fac mişcare în fiecare zi! Poţi si tu!

 

În ceea ce priveşte condiţii de realizare a fotografiei, acestea trebuie să respecte următoarele:

 • La această secţiune vor participa elevi începând cu clasa a II-a până la clasa a VI (II-VI);
 • Lucrările sunt individuale;
 • Dimensiuni -15×20 sau la alegere.
 • Tematica pentru clasele II-IV – Alimentaţie sănătoasă şi mişcare pentru prevenirea bolilor; Titlul – Eu mănânc sănătos şi fac mişcare în fiecare zi! Poţi si tu!
 • Tematica pentru clasele V-VI – Prevenirea diabetului zaharat; Titlul: O viaţă dulce, fără diabet!

Informaţii generale

Toţi elevii vor primi Diplome de participare la Concursul Naţional Educaţie pentru Sănătate, Ediţia a VI-a, mai 2016, Constanţa.

 • Lucrările vor fi realizate în şcolile de provenienţă ale elevilor şi vor fi trimise prin poştă cu cel puţin 2 zile înainte de organizarea concursului (28 mai 2016).
 • În plicul/pachetul cu lucrări se va introduce şi un alt plic timbrat cu adresa completă (nume, prenume, şcoala, str…, nr.., localitate, judeţ, cod) pentru expedierea diplomei.
 • Lucrările (afiş, fotografie, colaj) trimise în plic/pachet vor avea înscrise pe verso: secţiunea, nume şi prenume autor/autori, clasa, şcoala, localitatea şi judeţul, titlul lucrării, nume profesor îndrumător; aceleaşi informaţii se trimit în format scris, tabelar, document distinct, şi pe email la adresa: dianaadriana2003@yahoo.com.
 • Adresa de expediere: Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa, Bulevardul Al. Lăpuşneanu, Nr. 11, Constanţa, judeţul Constanţa, Cod 900196, Concursul Naţional Educaţie pentru Sănătate, Victoria DOROBANŢIU.
 • Pentru orice informaţie suplimentară, vă rugam folositi adresa de email: victoria@yahoo.com/ mobil: 0723069706 sau dianaadriana2003@yahoo.com
 • Pentru secţiunile fotografie, colaj şi afiş prezenţa elevilor şi/sau a profesorilor nu este impusă de regulament. Participarea este opţională. Nu se asigură decontarea transportului şi cazarea.
 • În situaţia în care doriţi să participaţi vă aşteptăm cu drag.

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte tuturor organizatorilor cât şi celor care vor participa la acest concurs, susţinând demersul artistic!

Sursa foto :www.cnareginamaria.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo