Criteriul National

A venit momentul să-i cerem socoteală

A venit momentul să-i cerem socoteală
iulie 05
06:03 2016

Către domnul prim- ministru al României Dacian Cioloş

„Gata cu figurația A venit momentul să-i cerem socoteală!”

ciolos_1_96511100

Este foarte bine că înainte să vă ocupați funcția ar fi trebuie să cereti de urgență elaborarea a 2 legi și a vreo 3 proiecte despre care vom face referire în acest document. A trecut timpul și nici acum când deja sunteți cu valizele pregătite să plecati nu ați cerut elaborarea unor astfel de legi. Din acest motive ne obligați să vă reamintim despre ele .

Încă din prima zi când ați ajuns la Palatul Victoria trebuia să cereți miniștrilor cabinetului elaborarea de urgență a două legi :

1) Finanțele publice locale și

2) O alta care să oblige guvernul să obțină bani de la cel puțin 7 surse de venit externe și nu din buzunarele cetăţenilor și a firmelor,  așa cum faceți acum.

Legate de cele 3 proiecte care ajutau de asemenea să atrageți bani din diverse surse de venit externe vă întrebăm ce proiecte TIKSE și care permit atragerea veniturilor de la cel puțin 7 surse de venituri externe ați elaborat ?

Din nefericire, absolut niciunul…Ce proiecte ați conceput și implementat, care să motiveze investitorii să vină în România să dezvolte anumite afaceri care să creeze mai multe locuri de muncă și în special pe cele bine plătite ?  Răspunsul e același…Niciunul!

Ce proiecte ați elaborat care să atragă turiști în extrasezon? Invariabil…niciunul!

Ce proiecte ați elaborat menite să atragă fondurile EU și care în acelaşi timp oferă posibilitatea ca elevii și studenții să câștige bani în timp ce învață ajutând instituțiile la care învață să implementeze unele proiecte de la care să se poată obține milioane de euro? Niciunul…

Donnule prim- ministru doriți să vă scriem o listă cu peste o sute de astfel de proiecte pe care nu le -ați făcut ?

LA FINAL VĂ MAI SPUNEM. Fără cele două legi și cele 3 exemple de proiecte la care am făcut referire puteți să „plecați de unde ați venit ” și anume la Bruxelles  și să lăsați pe altcineva care poate administra treburile României in interesul poporului român.

la-sede-del-parlamento-europeo-a-bruxelles_h_partb

 

Domnule prim-ministru, fiindcă sunteţi o miza prea mică vă urăm să aveți parte de o „figurație” cât mai plăcută iar noi ne retragem deoarece, de câteva zile ne ocupăm la Berlin cu o miză mult mai mare .

Încheiem aici dar nu înainte să vă invităm să căutați pe internet expresia „13 motive pentru care programul de guvernare PNL este un dezastru”.

Sursa foto : http:// google.com

Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo