Criteriul National

ABERANT! Pretentiile senatorilor ne-au costat 35 de milioane lei, cu lista de cumpărături!

iulie 28
10:43 2015

 

 Se spune ca „obrazul subtire, cu cheltuiala se tine!’Si acest proverb ilustreaza  elocvent cauza confortul propriu, atunci cand senatorii nu se uită la bani. O demonstrează lista de cumpărături de anul trecut a camerei superioare a Parlamentului.

 

senat-romania  Criteriul National

Pe lângă cheltuielile curente, precum hârtie pentru imprimantă, reparaţii la computere şi imprimante, senatorii au cumpărat şi pahare de şampanie, ceşti, flori sau aranjamente florale, televizoare şi sticle de sampanie.

De departe, cea mai scumpă achiziţie o reprezintă cele 10 televitoare plate, de ultimă generaţie. Probabil acesta este şi motivul pentru preţul plătit. Fiecare dintre ele a costat peste 12.000 de lei. Poate nu stiati, dar pe de altă parte, senatoriii sunt şi mari consumatori de becuri: pe lista de cumpărături sunt aproape 6.000, suficiente cât să ilumineze un oraş mediu. Însă, printre cheltuielile extravagante se numără cele 150 de sticle de şampanie extra dry. Şi cum şampania nu se bea din orice pahar, Senatul a cumpărat şi unele speciale.
 De asemenea, anul trecut şi-au reîmprospătat şi vesela cu 200 de ceşti, cu tot cu farfurii. În 2014, senatorii au mai avut nevoie şi de 450 de insigne, care au costat peste 30.000 de lei, de 8.000 de pungi de hârtie, dar şi de 1000 de calendare, pentru care au plătit 40.000 de lei. La capitolul achiziţii apar şi 30 de farfurii din ceramică, 25 de piese de artizanat, medalii sau plachete în valoare de 57.000 de lei şi 150 de aranjamente florale.
Valoarea totală a listei de cumpărături de anul trecut a Senatului se ridică la aproape 4 milioane de lei.
 Listă de achiziţii
 
10 ecrane plate cu stativ – 122.353,28 lei
5850 surse de iluminat – 53.788,00 lei
150 – şampanie extra dry – 2.257,50 lei
150 de pahare şampanie – 424,08 de lei
200 de ceşti cu farfurie – 2.767,68 de lei
200 de insigne Senatori  – 979,60 de lei
250 de insigne – 22.010 de lei
8.000 de pungi hârtie – 4.818,64 de lei
1000 de calendare – 39.680 lei de lei
30 de farfurii ceramice – 669,60 de lei
25 piese de artizanat – 4.247 de lei
1000 de plachete şi medalii – 57.560,80 de lei
150 de aranjamente florale şi flori – 26.000 de lei
Sursa: Senat
Sursa foto :www.infoo.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul