Criteriul National

ABERANT! Pretentiile senatorilor ne-au costat 35 de milioane lei, cu lista de cumpărături!

iulie 28
10:43 2015

 

 Se spune ca „obrazul subtire, cu cheltuiala se tine!’Si acest proverb ilustreaza  elocvent cauza confortul propriu, atunci cand senatorii nu se uită la bani. O demonstrează lista de cumpărături de anul trecut a camerei superioare a Parlamentului.

 

senat-romania  Criteriul National

Pe lângă cheltuielile curente, precum hârtie pentru imprimantă, reparaţii la computere şi imprimante, senatorii au cumpărat şi pahare de şampanie, ceşti, flori sau aranjamente florale, televizoare şi sticle de sampanie.

De departe, cea mai scumpă achiziţie o reprezintă cele 10 televitoare plate, de ultimă generaţie. Probabil acesta este şi motivul pentru preţul plătit. Fiecare dintre ele a costat peste 12.000 de lei. Poate nu stiati, dar pe de altă parte, senatoriii sunt şi mari consumatori de becuri: pe lista de cumpărături sunt aproape 6.000, suficiente cât să ilumineze un oraş mediu. Însă, printre cheltuielile extravagante se numără cele 150 de sticle de şampanie extra dry. Şi cum şampania nu se bea din orice pahar, Senatul a cumpărat şi unele speciale.
 De asemenea, anul trecut şi-au reîmprospătat şi vesela cu 200 de ceşti, cu tot cu farfurii. În 2014, senatorii au mai avut nevoie şi de 450 de insigne, care au costat peste 30.000 de lei, de 8.000 de pungi de hârtie, dar şi de 1000 de calendare, pentru care au plătit 40.000 de lei. La capitolul achiziţii apar şi 30 de farfurii din ceramică, 25 de piese de artizanat, medalii sau plachete în valoare de 57.000 de lei şi 150 de aranjamente florale.
Valoarea totală a listei de cumpărături de anul trecut a Senatului se ridică la aproape 4 milioane de lei.
 Listă de achiziţii
 
10 ecrane plate cu stativ – 122.353,28 lei
5850 surse de iluminat – 53.788,00 lei
150 – şampanie extra dry – 2.257,50 lei
150 de pahare şampanie – 424,08 de lei
200 de ceşti cu farfurie – 2.767,68 de lei
200 de insigne Senatori  – 979,60 de lei
250 de insigne – 22.010 de lei
8.000 de pungi hârtie – 4.818,64 de lei
1000 de calendare – 39.680 lei de lei
30 de farfurii ceramice – 669,60 de lei
25 piese de artizanat – 4.247 de lei
1000 de plachete şi medalii – 57.560,80 de lei
150 de aranjamente florale şi flori – 26.000 de lei
Sursa: Senat
Sursa foto :www.infoo.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo