Criteriul National

ABERANT! Pretentiile senatorilor ne-au costat 35 de milioane lei, cu lista de cumpărături!

iulie 28
10:43 2015

 

 Se spune ca „obrazul subtire, cu cheltuiala se tine!’Si acest proverb ilustreaza  elocvent cauza confortul propriu, atunci cand senatorii nu se uită la bani. O demonstrează lista de cumpărături de anul trecut a camerei superioare a Parlamentului.

 

senat-romania  Criteriul National

Pe lângă cheltuielile curente, precum hârtie pentru imprimantă, reparaţii la computere şi imprimante, senatorii au cumpărat şi pahare de şampanie, ceşti, flori sau aranjamente florale, televizoare şi sticle de sampanie.

De departe, cea mai scumpă achiziţie o reprezintă cele 10 televitoare plate, de ultimă generaţie. Probabil acesta este şi motivul pentru preţul plătit. Fiecare dintre ele a costat peste 12.000 de lei. Poate nu stiati, dar pe de altă parte, senatoriii sunt şi mari consumatori de becuri: pe lista de cumpărături sunt aproape 6.000, suficiente cât să ilumineze un oraş mediu. Însă, printre cheltuielile extravagante se numără cele 150 de sticle de şampanie extra dry. Şi cum şampania nu se bea din orice pahar, Senatul a cumpărat şi unele speciale.
 De asemenea, anul trecut şi-au reîmprospătat şi vesela cu 200 de ceşti, cu tot cu farfurii. În 2014, senatorii au mai avut nevoie şi de 450 de insigne, care au costat peste 30.000 de lei, de 8.000 de pungi de hârtie, dar şi de 1000 de calendare, pentru care au plătit 40.000 de lei. La capitolul achiziţii apar şi 30 de farfurii din ceramică, 25 de piese de artizanat, medalii sau plachete în valoare de 57.000 de lei şi 150 de aranjamente florale.
Valoarea totală a listei de cumpărături de anul trecut a Senatului se ridică la aproape 4 milioane de lei.
 Listă de achiziţii
 
10 ecrane plate cu stativ – 122.353,28 lei
5850 surse de iluminat – 53.788,00 lei
150 – şampanie extra dry – 2.257,50 lei
150 de pahare şampanie – 424,08 de lei
200 de ceşti cu farfurie – 2.767,68 de lei
200 de insigne Senatori  – 979,60 de lei
250 de insigne – 22.010 de lei
8.000 de pungi hârtie – 4.818,64 de lei
1000 de calendare – 39.680 lei de lei
30 de farfurii ceramice – 669,60 de lei
25 piese de artizanat – 4.247 de lei
1000 de plachete şi medalii – 57.560,80 de lei
150 de aranjamente florale şi flori – 26.000 de lei
Sursa: Senat
Sursa foto :www.infoo.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo