Criteriul National

Aberatiile „alesilor” nu par a inceta niciodata! Contra-editorial

mai 12
18:17 2015

Acest contra-editorial il dedic absolut tuturor celor ce ma contesta si ma „vaneaza” , ma comenteaza si ma desconsidera!

Daca domniile voastre veti considera ca aceasta atitudine este una „naturala” si „decenta”, atunci cum va explicati faptul ca unii din alesii nostrii au atata impertinenta si vin cu idei demne de o enciclopedie a prostiei ambulante?

putori-incompetente-parlame

Psst! Sa nu credeti ca as vrea sa le stric „buna-dispozitia” acestor domni ce lucreaza si se zbat numai si numai pentru noi…

Ma crucesc efectiv atunci cand descopar „inaltele” lor idealuri ce sunt materializate pana si in proiecte de lege…

Ce, credeati ca ar sta linistiti?

NICIODATA…Parca Ceva sau cineva ii atata si ii face sa lucreze cu „INSPIRATIE” MAI MEREU…

Cand va spun ca in marea lor grija fata de popor si de idealuri,parlamentarii nostri uita ca ar cadea in penibil, nu prea m-ati crezut! Eh, acum va ofer inca un prilej de meditatie.

Onor parlamentarii nostrii au ajuns teribil de plictisiti. Nu-si mai incap in idei care mai de care mai „inovative”, in proiecte de lege ce frizeaza impostura si ridicolul.

Vrand sa para campioni ai harniciei dau dovada de o crasa nesimtire atunci cand , dupa ce au votat in unanimitate o lege prin care Avram Iancu a devenit erou-martir cu acte in regula, acum vor sa dea o lege prin care ziua de nastere a lui Constantin Brancusi- 19 februarie sa fie sarbatoare nationala si, implicit, asa cum atui intuit- ZI LIBERA!!!

„Constantin Brancusi ne-a dus in universalitatea lumii facand din natiunea romana o mitologie. Drept urmare, este datoria noastra pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care il aduce lumea contemporana lui Brancusi sa declaram ziua lui de nastere sarbatoare nationala.

Ar fi o reparatie morala fata de refuzul si umilirea lui Brancusi de catre statul roman atunci cand a vrut sa doneze toata opera sa poporului nostru”, se arata in expunerea de motive la proiectul de lege initiat de 47 de senatori si deputati din PSD, PNL, PC, PLR si alte P-uri, in frunte cu „colegul lui Mihai Viteazul”, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Intr-adevar, sa ne aducem aminte de statul roman ce si-a batut joc de geniul lui Constantin Brancusi, dar asta la inceputul anilor ’50, cand sculptorul a dorit sa isi lase mostenire toate operele statului roman. Si, cu toate acestea  a fost refuzat de puterea comunista de la Bucuresti, ai carei politruci au decis ca „orice taran poate face asta”. Cele 230 de sculpturi oferite atunci gratuit Romaniei valorau anul trecut cat tot deficitul bugetar al tarii noastre.

Pasiunea aceasta inflacarata a politicienilor nostri pare sa se fi dezvoltat intr-o adevarata obsesie fata de Brancusi. Fac cheta sa ii cumpere capodoperele imprastiate prin intreaga lume si se straduiesc din rasputeri sa il dezgroape, pentru a-l aduce intr-un colt uitat de lume din judetul Gorj cu scop propagandistic si asa cum bine intuiti …electoral, pentru a „da bine” la CV-ul lor si pentru a justifica , in fata noastra, a tuturor „dragostea” lor pentru adevaratele valori….

Insa, in spatele acestor lucruri stau alte interese, evident! Politicienii vor sa stoarca un anume profit de pe urma lui C.Brancusi si a operelor sale (pe care bolsevicii le-au refuzat ca fiind …”periculoase”i) Intelegeti oameni buni ca acesta este motivul pentru care vor sa il glorifice oficial ? De la toate celelalte personalitati nu prea au cu ce sa isi umple buzunarele .

Si acum , in spirit de gluma ei gandesc „principial” ca ar avea unele „hibe” ca de exemplu : Eminescu a suparat „patura suprapusa”, Iorga i-a suparat pe legionari, Enescu nu a avut cantecele patriotice in repertriu si a suparat regimul deoarece a avut „impertinenta” de a sta in Parisul capitalist, Caragiale a ridiculizat prostia romaneasca la un nivel la care si acum este atat de actual, Mihai Viteazul si-a pierdut capul in urnma unor jocuri de putere ale unor „vestiti” predecesori ai acestor „oameni de bine” si chiar si Stefan cel Mare era prea scund… pentru imaginatia si inteligenta lor, a acestor „urmasi ai Romei”…

Sursa foto : glasul.info

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo