Criteriul National

Aberatiile „alesilor” nu par a inceta niciodata! Contra-editorial

mai 12
18:17 2015

Acest contra-editorial il dedic absolut tuturor celor ce ma contesta si ma „vaneaza” , ma comenteaza si ma desconsidera!

Daca domniile voastre veti considera ca aceasta atitudine este una „naturala” si „decenta”, atunci cum va explicati faptul ca unii din alesii nostrii au atata impertinenta si vin cu idei demne de o enciclopedie a prostiei ambulante?

putori-incompetente-parlame

Psst! Sa nu credeti ca as vrea sa le stric „buna-dispozitia” acestor domni ce lucreaza si se zbat numai si numai pentru noi…

Ma crucesc efectiv atunci cand descopar „inaltele” lor idealuri ce sunt materializate pana si in proiecte de lege…

Ce, credeati ca ar sta linistiti?

NICIODATA…Parca Ceva sau cineva ii atata si ii face sa lucreze cu „INSPIRATIE” MAI MEREU…

Cand va spun ca in marea lor grija fata de popor si de idealuri,parlamentarii nostri uita ca ar cadea in penibil, nu prea m-ati crezut! Eh, acum va ofer inca un prilej de meditatie.

Onor parlamentarii nostrii au ajuns teribil de plictisiti. Nu-si mai incap in idei care mai de care mai „inovative”, in proiecte de lege ce frizeaza impostura si ridicolul.

Vrand sa para campioni ai harniciei dau dovada de o crasa nesimtire atunci cand , dupa ce au votat in unanimitate o lege prin care Avram Iancu a devenit erou-martir cu acte in regula, acum vor sa dea o lege prin care ziua de nastere a lui Constantin Brancusi- 19 februarie sa fie sarbatoare nationala si, implicit, asa cum atui intuit- ZI LIBERA!!!

„Constantin Brancusi ne-a dus in universalitatea lumii facand din natiunea romana o mitologie. Drept urmare, este datoria noastra pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care il aduce lumea contemporana lui Brancusi sa declaram ziua lui de nastere sarbatoare nationala.

Ar fi o reparatie morala fata de refuzul si umilirea lui Brancusi de catre statul roman atunci cand a vrut sa doneze toata opera sa poporului nostru”, se arata in expunerea de motive la proiectul de lege initiat de 47 de senatori si deputati din PSD, PNL, PC, PLR si alte P-uri, in frunte cu „colegul lui Mihai Viteazul”, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

Intr-adevar, sa ne aducem aminte de statul roman ce si-a batut joc de geniul lui Constantin Brancusi, dar asta la inceputul anilor ’50, cand sculptorul a dorit sa isi lase mostenire toate operele statului roman. Si, cu toate acestea  a fost refuzat de puterea comunista de la Bucuresti, ai carei politruci au decis ca „orice taran poate face asta”. Cele 230 de sculpturi oferite atunci gratuit Romaniei valorau anul trecut cat tot deficitul bugetar al tarii noastre.

Pasiunea aceasta inflacarata a politicienilor nostri pare sa se fi dezvoltat intr-o adevarata obsesie fata de Brancusi. Fac cheta sa ii cumpere capodoperele imprastiate prin intreaga lume si se straduiesc din rasputeri sa il dezgroape, pentru a-l aduce intr-un colt uitat de lume din judetul Gorj cu scop propagandistic si asa cum bine intuiti …electoral, pentru a „da bine” la CV-ul lor si pentru a justifica , in fata noastra, a tuturor „dragostea” lor pentru adevaratele valori….

Insa, in spatele acestor lucruri stau alte interese, evident! Politicienii vor sa stoarca un anume profit de pe urma lui C.Brancusi si a operelor sale (pe care bolsevicii le-au refuzat ca fiind …”periculoase”i) Intelegeti oameni buni ca acesta este motivul pentru care vor sa il glorifice oficial ? De la toate celelalte personalitati nu prea au cu ce sa isi umple buzunarele .

Si acum , in spirit de gluma ei gandesc „principial” ca ar avea unele „hibe” ca de exemplu : Eminescu a suparat „patura suprapusa”, Iorga i-a suparat pe legionari, Enescu nu a avut cantecele patriotice in repertriu si a suparat regimul deoarece a avut „impertinenta” de a sta in Parisul capitalist, Caragiale a ridiculizat prostia romaneasca la un nivel la care si acum este atat de actual, Mihai Viteazul si-a pierdut capul in urnma unor jocuri de putere ale unor „vestiti” predecesori ai acestor „oameni de bine” si chiar si Stefan cel Mare era prea scund… pentru imaginatia si inteligenta lor, a acestor „urmasi ai Romei”…

Sursa foto : glasul.info

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo