Criteriul National

Accesorii pentru barbati – alegerea corecta a ceasurilor barbatesti

Accesorii pentru barbati – alegerea corecta a ceasurilor barbatesti
octombrie 20
17:31 2020

Dacă ești în căutare de informații cu privire la cea mai bună alegere pe care o poți lua atunci când vine vorba de ceasuri bărbătești, s-ar putea să găsești aici o mare parte din răspunsuri. Pentru bărbați, un ceas este unul dintre cele mai potrivite cadouri. Așadar, alegerea unui ceas, indiferent că-l cumperi pentru tine sau pentru cineva apropiat, nu poate fi lăsată la voia întâmplării.

 

Alegerea de ceasuri barbati de pe emag sau din alte magazine de specialitate, nu este la fel ca alegerea unei piese vestimentare sau a unei perechi de pantofi. Necesită câteva cunoștințe tehnice cu privire la aspect, detalii, calitate și tipul ceasului. Așadar, trebuie să ții cont de câteva sfaturi înainte de a porni în căutarea de modele de ceasuri bărbătești.

 

În principiu, la fel ca orice alt accesoriu pentru bărbați, pentru a alege un ceas trebuie să se țină cont de designul și de forma ceasului. Acest criteriu se bazează, în general, pe imaginea pe care și-o promovează compania producătoare și a produsului pe care îl oferă.

ceas fossil pentru barbati

În ceea ce privește producătorul, se știe că peste jumătate din ceasornicarii din lume provin din Elveția, ceea ce face ca stilul elvețian să predomine în acest domeniu. Nu e de mirare, așadar, că mai multe ceasuri bărbătești, de la producători diferiți, sunt foarte asemănătoare ca formă și design. Pornesc de la aceeași cultură și din același loc.  Cu privire la aspectul vizual al ceasului pe care să-l alegi, sunt mai mulți factori de luat în seamă, dar poate cel mai relevant este mărimea cadranului ceasului. Ca referință, trebuie ținut cont de mărimea încheieturii bărbatului care va purta ceasul.

 

Brandurile de ceasuri bărbătești propun mai multe dimensiuni, în funcție și de normele în vigoare. De la mărimile standard, începe personalizarea diferitelor modele: curele diferite, din materiale diferite etc. Așadar, există ceasuri bărbătești cu alternative adaptate fiecărei persoane în parte.

 

Important este să cunoști gusturile persoanei care va purta ceasul, pentru a te putea orienta în alegerea acestuia. Există bărbați care preferă ceasuri de dimensiuni mari, care sunt citite mai ușor. Alții, preferă ceasurile cu cadran mai discret, de dimensiuni mai mici. În afară de dimensiune, mai sunt și alți parametri de luat în considerare: stilul, forma, culorile sau cureaua unui ceas de barbati!

 

Modul de funcționare al ceasului este și el diferit. Avem, teoretic, mai multe categorii:

  • mecanice
  • cu quartz
  • automatice

În funcție de categoria din care fac parte, avem diferențe mari de preț la ceasuri bărbătești. Ceasurile mecanice vor fi mereu mai scumpe.

 

 

Mecanismul quartz a fost introdus pe piață destul de recent, prin anii 1970, de către japonezii de la Seiko. Momentul în care au fost introduse aceste mecanisme a reprezentat și o cădere temporară a producătorilor de ceasuri elvețieni, ceasurile quartz fiind mult mai ieftine și mai precise.

 

Mecanismul quartz este format din componente electronice și funcționează cu ajutorul unei baterii, care trebuie schimbată la o anumită perioadă de timp. Ceasurile cu mecanism quartz au uimit lumea prin precizia lor, având o abatere medie de doar 10-20 de secunde pe lună, pe când un ceas mecanic poate avea o abatere de 5-6 secunde pe zi.

 

Ceasurile mecanice au o istorie destul de îndelungată și au o imagine extraordinară în rândul specialiștilor. Mai exact, există persoane care consideră că ceasurile adevărate sunt cele mecanice. Un ceas mecanic este un simbol al luxului, al prestigiului, al tradiției și calității.

 

Ceasul mecanic este format din sute de piese mici, roți dințate, pinioane, arcuri, pârghii, șuruburi, etc., care împreună formează o armonie și dau viață ceasului. Acesta funcționează prin rotirea cheiței ceasului o dată la 24 de ore de către purtător.

 

Ceasul automatic este tot un fel de ceas mecanic, dar acesta nu necesită întoarcerea manuală la fiecare 24 de ore. Ele funcționează prin energia pe care o degajă mișcarea mâinii purtătorului. Pe lângă elementele mecanice regăsite în interiorul ceasului automatic, acesta mai este dotat și cu un rotor, care se învârte odată cu mișcarea mâinii, tensionând arcul principal și determinând funcționarea ceasului. Prin urmare, ceasul automatic este mult mai ușor de întreținut.

 

Așadar, când vine vorba de ceasuri bărbătești, ține cont de aceste amănunte, dar și de preferințele celui care va purta ceasul, precum și de bugetul tău, înainte de a te decide.

 

Categoria ceasului este dată de tipul de utilizare căreia i-a fost destinat încă de când a fost construit. Pe de altă parte, a purta ceasuri bărbătești specifice fiecărei activități în parte depinde de o cultură a modei masculine, adică există chiar și ceasuri bărbătești special concepute pentru golf, pentru maraton, pentru mari realizări etc.

Tipuri ceasuri barbati

  • Există ceasuri bărbătești cu orientare sportivă. În această categorie intră majoritatea ceasurilor fabricate de branduri ca Tissot, Certina, Casio sau Victorinox, de exemplu.
  • Alte mărci, precum Fossil, Skagen sau Mark Maddox sunt văzute ca ceasuri mai casual.
  • Stilul clasic este reprezentat de branduri ca Lotus sau Festina

 

Cureaua este și ea foarte importantă. Dacă purtătorul ceasului are alergie la metal, sub nicio formă nu va putea purta un ceas cu brățară metalică. Cureaua, însă, în mod normal, se poartă în funcție de stilul de vestimentație și de evenimentul la care este purtat. De exemplu, o curea de cauciuc este foarte potrivită la evenimente sportive, dar niciodată la o vestimentație office. Curelele de piele sunt mai versatile, fiind potrivite atât pentru un stil mai casual, cât și pentru stilul elegant. Pana si vedetele poarta ceasuri de lux!. Până la urmă, însă, există curele de schimb pentru orice fel de ceas, astfel că acest amănunt nu ar trebui să cântărească decisiv în alegerea de ceasuri bărbătești.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul