Criteriul National

Acest ministru a fost in SUA si recent in Franta, alaturi de premierul Orban, dar delegatiile respective nu au stat in carantina!/Oare ce lege ii absolva de acest fapt impus noua tuturor?

Acest ministru a fost in SUA si recent in Franta, alaturi de premierul Orban, dar delegatiile respective nu au stat in carantina!/Oare ce lege ii absolva de acest fapt impus noua tuturor?
noiembrie 03
12:42 2020

Cine își închipuie că în ”lumea bună” a marilor companii de armament din lume unii stau și asistă neputincioși în timp ce alții încasează și ultimii bănuți din ”taxa de șmecherie” percepută ”coloniilor” se înșeală amarnic. Astfel că după jenanta vizită guveramentală la Paris, apele se agită din nou… De această dată trecându-se la ”next level” al presiunilor diplomatice exercitate pentru a fi scoase la lumină contractele G2G pentru care ministrul român al Apărării s-a zbătut atâta ca să fie unidirecționate strict către Statele Unite ale Americii.

Ciucă s-a zbătut pentru Piranha de când era doar șeful Forțelor Terestre

Astfel că după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja a fost aprins ”fitilul” a două anchete incendiare, menite a detona contractul Ministerului Apărării Naționale cu privire la controversata achiziție de transportoare blindate Piranha 5. Astfel că în orice moment poate apărea atât raportul controlului tematic efectuat de către inspectorii Curții de Conturi, dar și amănunte absolut halucinante din ancheta declanșată de către Direcția Națională Anticorupție în urmă cu doi ani…

Firma elevețiană e… sucursala GD din SUA!

În urma controalelor efectuate pe marginea contractului Piranha, atât Curtea de Conturi, cât și DNA-ul au ajuns la concluzia că acesta este praf și pulbere! Și că practic tot ce este prevăzut în negocierea directă este nu doar extrem de scump, dar și cât se poate de ”sensibil” din punct de vedere al respectării procedurilor legale. Și că ”nimic nu bate cu atribuirea directă din Hotărârea de Guvern”!

Turela de la Elbit, în atenția procurorilor DNA!

Existând nenumărate cazuri în care alții au fost urmăriți penal pentru fapte mult mai ușoare decât cele constatate de către Curtea de Conturi! Oricum, principala vulnerabilitate a ambiției lui Nicolae Ionel Ciucă rămâne contractul Piranha 5, cel pe care și l-a dorit atât de mult… Transportoare pe care le-a ales încă de când era șeful Forțelor Terestre. Și pe care le-a cumpărat pe când era șef de Stat Major… Și le-a ”acoperit” ca și ministru al Apărării Naționale. Poziție din care, ghinion, tot va trebui să explice de ce consideră că ”firma” parteneră ar fi una elvețiană, când în documentele intrate în posesie se arată că de fapt este… sucursala GD din Statele Unite ale Americii!

Turelele…Cât au costat turelele?

Însă cea mai arzătoare întrebare este cât au costat până la urmă turelele de pe Piranha 5, de prețul a ajuns să fie cu 30 la sută mai mare decât produsele similare vândute Danemarcei? Mai ales că există ”suspiciuni rezonabile” la pista ”spălării banilor” din contractul Piranha 5 prin ”anexa” încredințării fabricației acestora către Elbit Israel! Scandalul fiind amplificat de turelele fabricate în România, dar care nu au trecut testele obligatorii! Astfel că scandalul Piranha devine tot mai greu de ascuns sub preșul MApN, mai ales că raportul Curții de Conturi a fost unul dezastruos, rezultat cu blocări de conturi și suspendări de plăți… În timp ce procurorii DNA încă strâng, pentru momentul în care ”situația operativă” o va impune, documente inclusiv despre ”spălările” din Elveția și Israel. Dar și despre rezultatele dezastruoase ale tragerilor cu turelele Elbit…Cele pentru care ”producția locală” asigură doar o banală vopsire… Asta ca să nu mai vorbim că se strânge lațul și în cealaltă anchetă DNA pe armament, cea privind corvetele… Concluzia conturată fiind că licitația și procedura s-au derulat fără vreo incorectitudine. Dar, totuși, s-a sesizat o ”inactivitate decizională” în anunțarea câștigătorului de nu mai puțin de opt luni! Pe când șeful Marelui Stat Major era același general Ciucă! Iar dacă Ignat sau Leș erau doar niște politiceni care să spunem că se temeau de Liviu Dragnea, rămâne totuși întrebarea de ce nu a anunțat atunci Ciucă câștigătorul? Dar poate răspunde chiar bunul lui prieten de la DGIA, generalul Savu

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul