Criteriul National

Achiziții publice: Atenție la OUG 114 | Informații sensibile pentru ofertanți

Achiziții publice: Atenție la OUG 114 | Informații sensibile pentru ofertanți
iulie 23
20:39 2020

Din 9 iulie 2020, persoanele juridice care depun oferte în vederea câștigării procedurilor de achiziții publice riscă să fie eliminate mai ușor din licitația publică la care participă. Aflați mai jos cum puteți gestiona modificările aduse de Ordonanța de Urgență nr. 114, care au impact asupra domeniului achizițiilor publice.

Trei legi de maximă importanță pentru domeniul achizițiilor publice sunt modificate și/sau completate de această ordonanță: legea 98/2016, legea 99/2016 și legea 101/2016, de așa natură încât numărul de clarificări pe care le puteți aduce se reduce considerabil, de asemenea și perioada de depunere a contestațiilor.

Ofertanților le scad șansele de a aduce clarificări

În cazul clarificărilor pe care aveți voie să le aduceți, mult mai puține de acum înainte, este recomandat să apelați la serviciile unei firme specializate, care oferă consultanță în achiziții publice pentru ofertanți. Numai cu ajutorul unei astfel de echipe dedicate serviciului de consultanță specifică puteți avea certitudinea că răspunsurile oferite drept clarificări sunt formulate cu mare atenție și grijă și că nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

În plus, totul se poate întâmpla fără stres și în afara stării de nesiguranță. Oferta va fi considerată conformă chiar cu mai puține clarificări. Gata cu modificările făcute în grabă, gata cu lucrul până târziu în noapte, gata cu presiunea la cote maxime – cine beneficiază de consultanță se organizează mult mai bine și operează cu precizie de chirurg.

Dacă ați mai apelat la consultanță în achiziții publice pentru participarea la licitații publice, cunoașteți beneficiile acesteia, gradul ridicat de profesionalism și gradul scăzut de risc. LC Advertising este o companie de consultanță care garantează că veți avea parte de aceste beneficii.

Ofertanții sunt nevoiți să reacționeze mai repede

A doua problemă pe care o ridică OUG 114 prin impactul asupra celor trei legi de mai sus este că se reduce perioada de depunere a contestațiilor, fiind necesar să fie depuse în timp util și fără emoții sau momente copleșitoare, fără a scăpa printre degete o licitație publică importantă pentru business.

Timpul de reacție se reduce, cerințele cresc și – să ne amintim – nici clarificările nu mai sunt ce au fost odată, acum putând fi făcute mult mai puține față de înainte. Pe scurt, a privi totul ca pe un poligon de încercare, a face pe bâjbâite contestații în licitații publice nu mai sunt lucruri posibile.

În joc rămân numai cei care cunosc ultimele modificări aplicate legislației în domeniu și noul mod de desfășurare a procedurilor de achiziție publică. Consultanța în achiziții publice pentru ofertanți este acel ajutor care în mod natural rezolvă lucrurile.

Firmele care depun oferte și au mai apelat la consultanță și în alte ocazii ar face bine să își păstreze obiceiul și să apeleze în continuare la acest tip de ajutor. Dacă nu au mai apelat la consultanță, descurcându-se în trecut prin forțe proprii, ar fi mai bine să meargă la sigur cu ajutorul consultanței oferite de specialiști dedicați, familiarizați cu noile realități legislative și care nu lasă nimic neclarificat.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul National

Criteriul National

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul