Criteriul National

Achizitionarea unui apartament in Brasov – cea mai buna investitie imobiliara?

Achizitionarea unui apartament in Brasov – cea mai buna investitie imobiliara?
noiembrie 15
11:10 2017

Cand vine vorba de alegerile imobiliare, parerile oamenilor sunt foarte impartite. Pentru unii, ideea chiriei este mult mai convenabila si de e la sine inteles de ce. Pentru studentii care nu stau decat in jur de trei ani intr-un oras, aceasta alegere este mai mult decat inspirata. Nu sunt siguri ce vor face pe viitor, daca vor alege sau nu sa locuiasca in respectivul oras. Deci nu are rost niciun fel de investitie.

In schimb, sunt altii care au trecut de etapa facultatii si deja au un job stabil. In acest caz, multi dintre cei care se gasesc in aceasta situatie iau in considerare ideea achizitionarii unei garsoniere sau a unui imobil. Avand in vedere ce ofera piata de imobiliare Brasov, aproape orice investitie se va dovedi rentabila.

Pentru ca niciuna dintre optiuni, fie ca e vorba de chirie sau de achizitionarea unui imobil, nu este batuta in cuie, e de preferat sa se puna in balanta unele criterii de selectie. Expertii de la Maurer Imobiliare au gandit o serie de avantaje pe care le aduce achizitionarea unui imobil, puse sub forma unei liste.

  1. Siguranta

Spre deosebire de inchiriere, cumpararea unui apartament, chiar si in rate, asigura o oarecare stabilitate. Practic, cel care plateste ratele investeste intr-un vis, achizitionarea unei case. In asa fel, cand va fi mai in varsta nu ii va fi frica ca nu va avea un loc in care sa stea. Daca apartamentul mai este si nou, intr-un complex rezidential precum cel construit de Maurer Imobiliare, deja investitia capata un alt sens. In timp valoarea imobilului nu va scadea si nici nu vor aparea tot felul de probleme legate de constructia propriu zisa. Asta inseamna ca nu vor fi investiti bani in lucrari de consolidare sau de renovare.

In schimb, in cazul chiriei, chiriasul nu are niciun fel de siguranta. Proprietarul poate mari chiria sau poate oricand sa spuna ca nu mai doreste sa isi inchirieze apartamentul. Banii dati pe chirie nu reprezinta deloc o investitie pentru viitor.

2. Drepturi suplimentare

Odata cu achizitionarea unui apartament, proprietarul capata anumite drepturi, dar si indatoriri suplimentare. Va putea sa isi exprime cu o mai mare usurinta punctul de vedere cand se fac sedintele administratiei locatarilor. Eventualele plangeri vor fi luate in considerare si chiar se vor lua masuri.

In schimb, in calitate de chirias e aproape imposibila inaintarea unei plangeri in legatura cu vecinul care asculta muzica tare pana la cea mai tarzie ora din noapte.

  1. Costurile pot sa ajunga sa fie aceleasi

Un om care a stat aproape toata viata in chirie a dat, fara sa isi dea seama, cateva mii bune de euro. Acei bani, poate chiar aceeasi suma lunara puteaa fi investita in ratele pentru un apartament. La sfarsit ar fi ramas si cu un camin. Chiriasul nu a ramas cu nimic, dimpotriva chiar. E posibil sa fi si investit in apartamentul in care sta in chirie, doar pentru a-si asigura confortul pe un termen limitat.

Acestea sunt doar trei dintre argumentele care sustin achizitionarea unui apartament, in defavoarea chiriei. Pe piata de imobiliare Brasov se pot oricand gasi apartamente la preturi speciale, care sa asigure confortul optim pentru orice client, oricat de pretentios ar putea fi el. Maurer Imobiliare ofera si ei unele dintre cele mai ofertante tipuri de locuinta, pe maurerimobiliare.ro.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul