Criteriul National

Achizitionarea unui apartament in Brasov – cea mai buna investitie imobiliara?

Achizitionarea unui apartament in Brasov – cea mai buna investitie imobiliara?
noiembrie 15
11:10 2017

Cand vine vorba de alegerile imobiliare, parerile oamenilor sunt foarte impartite. Pentru unii, ideea chiriei este mult mai convenabila si de e la sine inteles de ce. Pentru studentii care nu stau decat in jur de trei ani intr-un oras, aceasta alegere este mai mult decat inspirata. Nu sunt siguri ce vor face pe viitor, daca vor alege sau nu sa locuiasca in respectivul oras. Deci nu are rost niciun fel de investitie.

In schimb, sunt altii care au trecut de etapa facultatii si deja au un job stabil. In acest caz, multi dintre cei care se gasesc in aceasta situatie iau in considerare ideea achizitionarii unei garsoniere sau a unui imobil. Avand in vedere ce ofera piata de imobiliare Brasov, aproape orice investitie se va dovedi rentabila.

Pentru ca niciuna dintre optiuni, fie ca e vorba de chirie sau de achizitionarea unui imobil, nu este batuta in cuie, e de preferat sa se puna in balanta unele criterii de selectie. Expertii de la Maurer Imobiliare au gandit o serie de avantaje pe care le aduce achizitionarea unui imobil, puse sub forma unei liste.

  1. Siguranta

Spre deosebire de inchiriere, cumpararea unui apartament, chiar si in rate, asigura o oarecare stabilitate. Practic, cel care plateste ratele investeste intr-un vis, achizitionarea unei case. In asa fel, cand va fi mai in varsta nu ii va fi frica ca nu va avea un loc in care sa stea. Daca apartamentul mai este si nou, intr-un complex rezidential precum cel construit de Maurer Imobiliare, deja investitia capata un alt sens. In timp valoarea imobilului nu va scadea si nici nu vor aparea tot felul de probleme legate de constructia propriu zisa. Asta inseamna ca nu vor fi investiti bani in lucrari de consolidare sau de renovare.

In schimb, in cazul chiriei, chiriasul nu are niciun fel de siguranta. Proprietarul poate mari chiria sau poate oricand sa spuna ca nu mai doreste sa isi inchirieze apartamentul. Banii dati pe chirie nu reprezinta deloc o investitie pentru viitor.

2. Drepturi suplimentare

Odata cu achizitionarea unui apartament, proprietarul capata anumite drepturi, dar si indatoriri suplimentare. Va putea sa isi exprime cu o mai mare usurinta punctul de vedere cand se fac sedintele administratiei locatarilor. Eventualele plangeri vor fi luate in considerare si chiar se vor lua masuri.

In schimb, in calitate de chirias e aproape imposibila inaintarea unei plangeri in legatura cu vecinul care asculta muzica tare pana la cea mai tarzie ora din noapte.

  1. Costurile pot sa ajunga sa fie aceleasi

Un om care a stat aproape toata viata in chirie a dat, fara sa isi dea seama, cateva mii bune de euro. Acei bani, poate chiar aceeasi suma lunara puteaa fi investita in ratele pentru un apartament. La sfarsit ar fi ramas si cu un camin. Chiriasul nu a ramas cu nimic, dimpotriva chiar. E posibil sa fi si investit in apartamentul in care sta in chirie, doar pentru a-si asigura confortul pe un termen limitat.

Acestea sunt doar trei dintre argumentele care sustin achizitionarea unui apartament, in defavoarea chiriei. Pe piata de imobiliare Brasov se pot oricand gasi apartamente la preturi speciale, care sa asigure confortul optim pentru orice client, oricat de pretentios ar putea fi el. Maurer Imobiliare ofera si ei unele dintre cele mai ofertante tipuri de locuinta, pe maurerimobiliare.ro.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo