Criteriul National

Acoperis din tigla metalica: 4 avantaje pentru casa ta

martie 12
17:37 2020

Acoperisurile din tigla metalica au devenit una dintre cele mai populare optiuni ale proprietarilor de case si nu numai, datorita calitatii ridicate, rezistentei, dar si altor avantaje pe care acest tip de material le prezinta. Tigla metalica vine cu o serie de beneficii care au demonstrat ca sporesc functionalitatea si performantele oricarei cladiri sau casa, acolo unde este folosita.

Rezistenta la incendii

Tigla metalica este rezistenta la incendii, iar acest lucru este un detaliu semnificativ atat pentru cei care locuiesc in zone predispuse la incendii de vegetatie, dar si pentru cei care isi doresc sa se stie mereu in siguranta. Calitatile imbatabile ale tiglei metalice sunt cu atat mai utile in perioadele din an cu temperaturi ridicate, dar si atunci cand sunt conditii meteo extreme, cum sunt furtunile violente sau chiar tornadele care au inceput sa devine tot mai frecvente si pe teritorul tarii noastre.

Sustenabilitatea metalului

Metalul este un material sustenabil, rezistent si durabil in timp. Un acoperis invelit in tigla metalica are o durata de viata de trei ori mai mare decat acoperisurile din sindrila bituminoasa, fara sa fie necesare reparatii si fara sa necesite un efort la fel de mare de intretinere. Ce putin 30% din materialul folosit pentru a realiza tigla metalica este reciclat.  Acest detaliu si faptul ca este un material durabil si cu o durata de viata extinsa, face ca metalul sa fie in acelasi timp o optiune prietenoasa pentru mediul incojurator. La finalul perioadei de utilizare un acoperis din tigla metalica poate fi complet reciclat.

Cum poate acoperisul metalic sa mentina racoarea in casa, pe perioada verii? Metalul este reflectorizant, asadar reflecta o mare parte din caldura provenita de la soare, tinand-o la distanta de casa. In acelasi timp, tabla acoperis absoarbe o mare parte din caldura pe care nu o reflecta.

Metalul are o emisivitate termica ridicata, ceea ce inseamna atat ca absoarbe usor caldura, dar o si elibereaza. Acoperisurile de tigla metalica vor absorbi o parte din caldura de la soare in timpul zilei, pe care o vor elibera rapid pe perioada noptii.  Metalul are capacitatea de a se raci mai rapid decar asfaltul. Intr-un mediu cu temperaturi ridicate, acoperisurile din tigla metalica ajuta la pastrarea unei temperaturi semnificativ mai scazute in interiorul locuintei.

Rezistenta la apa

O caracteristica distinca a acoperisurilor din tigla metalica este capacitatea acestora de a rezista in conditii de vreme rea si in fata elementelor extreme. Acoperisurile din tigla metalica sunt o solutie ideala pentru ca pot rezista fara probleme in fata intemperiilor, sunt rezistente la impact, la coroziune si nu se fisureaza.

Varietate de culori si modele

Tigla metalica este disponibila intr-o mare varietate de culori si modele, existand mai multe optiuni fata de orice alt tip de material pentru acoperis. Dincolo de calitatile imbatabile ale tiglei metalice si calitatii sale ridicate, aceasta vine intr-o varietatate de culori dintre care proprietarii de case pot alege. Pe langa culori,  exista si o varietate de stiluri de tabla acoperis dintre care se poate alege acel model care se incadreaza cel mai bine in intreaga arhitectura a casei sau zonei. Atat culoarea cat si stilul de tigla metalica ales sunt foarte importante, pentru ca influenteaza aspectul general al casei.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul