Criteriul National

„Acoperiți ” și „Descoperiți „

„Acoperiți ” și  „Descoperiți „
septembrie 05
10:57 2018

cover

Politicul de la noi, în stilul Poienii lui Iocan ne ocupă tot timpul. O pânză ca un păienjeniș ne acoperă mintea și sufletul. Aparențele, luptele din interiorul partidelor și chiar dintre ele ocupă prima pagină. Nu există grupaj de informații, nu există știri, la orice oră din zi și din noapte ca ceva să nu se fi produs, ceva să nu se fi viralizat, toate cu acea ”sete” în care totul atârnă de supraviețuirea țării. Repetate la infinit, ele sfîrșesc prin a fi crezute.
Ocupați permanent cu Nimicuri nu mai avem timp să vedem unde-s sutele de mii de porci secerați de boală, sau cum prețurile la produsele de bază cresc mai ceva decât Făt-Frumos și câte altele, acum în prag de iarnă.
Știu că suntem oamenii Prezentului, însă „Mâine ” va fi așa cum âl construiește „Azi ” !
Toți înțelegem că acolo „SUS” ceva nu merge !
Da, este Majoritatea imaginară care conduce țara ! Spun și scriu a fi „imaginară” fiindcă este realizată exclusiv pe grupe de interese a celor două partide, fără un principiu călăuzitor comun, ce necesită permanent concesii pe aspecte care privesc interesele particulare , iar reincrimiăarile mutuale, chiar în interiorul lor , se țin lanț.
Se fac eforturi, dar toate eforturile nu sunt pentru noi, muritorii, Ci pentru a rămâne împreună- Stânga cu Dreapta , ambele cu doctrine virtuale, fiindcă au înțeles că e mai mare fiecare dacă-și întind de pace mâna .
strangere-de-maini
Cei Puternici vor fi tot împreună, dar vor avea grijă ca nouă să ne picure în suflet îndoiala și minciuna, cum ar fi anunțul Ministrului Muncii că vom spune Adio la pensii dacă ei nu vor mai fi la guvernare.
E atâta grijă față de om încât vom ajunge să ne…sufocăm de iubirea aleșilor noștri.

Cu toate acestea, din nou, penmtru a nu știu câta oară „Conducerea de Partid și de Stat” este în pericol , stare cauzată de unii „acoperiți” , nedescoperiți încă !
Au reapărut ” Acoperiții”, adică toți cei care nu sunt pe „linie ” ! Bănuiala e dovada supremă și motiv temeinic pentru ca cel presupus ieșit din rând să fie considerat „acoperit” și să fie izolat în scopul prevenirii riscului de „contaminare” !
Ce ne facem cu ” descoperiții ” ?
„Descoperit” este și cel care a participat la întruniri secrete și publice alături de „Servicii” , chiar la invitația acestora. Nici atunci și nici acum nu s-a întrevăzut în aceste „întâlniri de lucru” un pericol pentru interesele țării, dimpotrivă aceste colaborări intrau în „Normalitate „. Dacă ar fi fost ceva greșit ne-ar fi spus…
De ce acum starea de pericol ?
Să clarificăm, stimați cititori ai acestei platforme media independente! Înverșunarea ” la nivel înalt” față de insituțiile statului investite legal cu siguranța națională, incluzând și paza și protecția demnitarilor, și prin ricoșeu față de întreaga Justiție a explodat după ce s-a evidențiat rolul „Serviciilor” pentru identificarea și , mai ales, probarea activității infracționale a unor persoane cu înalte funcții politice și de stat. Aceste persoane au convingerea că fără aportul „Serviciilor” nimic din activitatea lor, care ar fi venit în conflict cu legea, nu ar fi putut fi dovedit.
Prezumția de nevinovăție nu ajută prea mult un om politic . Credibilitatea acestuia este pusă la îndoială, devine vulnerabil ți poate greși în chestiuni fundamentale.
Nu văd altă explicație simplă și pe înțelesul tuturor a acestor lupte reluate în spațiul public între „Acoperiți ” ți „Descoperiți „.
Cei care n-au nimic de ascuns , n-au teamă că ” Serviciile” adună informații – asta-i munca lor – și că aceste informații sunt valorificate și în dosare penale.

n2njr
Tu, om care exerciți o funcție publica, fii corect , cu faptele la vedere , fără „acoperire” si vei fi în siguranță, respectat de toți !
Noi, cei mulți, oameni obișnuiți, nu putem primi astfel de atitudini de intoxicare a opiniei publice cu false probleme de interes public, dăunătoare atât vieții de stat, cât și fiecărui cetățean în parte .

Mai sper că revenirea la NORMALITATE este posibilă , iar aplicarea legii se va face corect și la timp. Numai cu Dumnezeu înainte!

Sursa foto : https:// google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 5 septembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu