Criteriul National

Acordul post-Brexit, nimic nou: Se discută intens, dar încă sunt ”diferențe serioase” / Cele trei subiecte problemă – International

Acordul post-Brexit, nimic nou: Se discută intens, dar încă sunt ”diferențe serioase” / Cele trei subiecte problemă – International
noiembrie 04
23:50 2020
Două săptămâni de negocieri intense între Londra și Uniunea Europeană cu privire la relația post-Brexitiar una cord nu se întrevede la orizont, în special cu privire la problema sensibilă a pescuitului, consolidând amenințarea unui „fără acord” „cu consecințe potențial devastatoare”, potrivit AFP.

„În ciuda eforturilor UE de a găsi soluții, rămân diferențe foarte grave”, a anunțat negociatorul european Michel Barnier într-un tweet, miercuri seară.

„S-au făcut progrese, dar sunt de acord cu Michel Barnier”, a recunoscut câteva minute mai târziu omologul său britanic, David Frost.

Negociatorii întocmesc această evaluare negativă, chiar dacă echipele lor tocmai au petrecut două săptămâni în negocieri non-stop cu speranța de a ajunge la un acord înainte de mijlocul lunii noiembrie.

Această dată este considerată a fi limita peste care un posibil acord comercial nu poate intra în vigoare la timp pentru 1 ianuarie 2021, când Regatul Unit, care a părăsit oficial UE la 31 ianuarie, va înceta să mai aplice standardele UE.

Cei doi vor vorbi din nou vineri, înainte ca negocierile să se reia formal duminica în capitala britanică, potrivit unei surse diplomatice.

„David Frost a avut nevoie de timp pentru a explica situația din Londra”, a spus ea.

Potrivit lui Michel Barnier, discuțiile continuă să se împiedice de trei subiecte: accesul europenilor la apele britanice bogate în pește, garanțiile cerute la Londra în ceea ce privește concurența și modul de soluționare a litigiilor în viitorul acord.

„Acestea sunt condiții esențiale pentru orice parteneriat economic”, a insistat el, adăugând că UE este „pregătită pentru toate scenariile”. Inclusiv cea a unui „acord negativ”, în ciuda consecințelor sale potențial dezastruoase pentru economiile deja profund afectate de coronavirus.

Francezul a întocmit miercuri un inventar alarmant al acestor discuții cu statele membre, apoi reprezentanți ai Parlamentului European.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul