Criteriul National

ACTIUNE SPONTANA! MESAJ DE PROTEST „gravat” sub geamul Primariei Constanta!

iulie 31
08:23 2015

 

 OARE TOATA COMUNITATEA DOARME IN FRONT???

Chivu Andrei

Mai mult ca sigur, fara sa deranjam sau sa jignim gratuit (asa cum „alesii” au obiceiul de mai bine de 25 de ani) am ajuns cumva la capatul rabdarii!
Si, tot asa, cum cititi si va informati ca merg „unse” lucrurile in acest oras, fara sa va scoatem ochii vreau sa va atrag atentia asupra unui aspect ce MERITA TOATA GRIJA!
Proiectul „Piste pentru biciclete” a fost initiat si realizat conceptual de catre un tanar scolit in Romania dar cu recomandari din Austria, ce a muncit mai bine de 400 de ore , dar care pentru „ochii” si „urechile” actualei administratii constantene nu e …bun de ceva!
Bineinteles ca primaria o tine intr-o abureala ca la coltul strazii in ceea ce priveste implicarea ei proiectul velo.
A decis sa deseneze benevol si ei nu au facut absolut nimic.
Asadar, dimpreuna cu Andrei Chivu am scris mare sub geamul primarului mesaul: ,,Proiectul velo??!” …

SONY DSC
Am considerat ca fiind forma noastra de protest, poate nu are tinere de memorie. Nu inteleg de ce doar noi suntem aproape singurii care au verticalitatea de a protesta, dreptul inalienabil prevazut de orice Constitutie a unei tari membre U.E sau NATO!
Oare Andrei merita acest „tratament” pentru proiectul velo si acuza lipsa grava a infrastructurii sportive. Ce face comunitatea si restul asociatiilor sportive???

Doarme toata lumea in front???

NU A BLOCAT NIMENI NICI O INTERSECTIE, NU A DEPUS NIMENI NICI MACAR O SESIZARE!?

Aceasta actiune de protest pasnica s-a petrecut chiar ieri dupa-amiaza, sub geamul autoritatilor din Constanta! Numai ca, din varii motive acestea au refuzat pana si dreptul fundamental de a se prezenta si de a dialoga! Bunul meu amic, domnul arhitect Andrei Chivu cat si subsemnatul- Daniel Mihai am decis sa le lasam un mesaj! Poate ca doar asa vor intelege importanta proiectului pistei de biciclete intr-un oras sufocat si imbacsit…
Personal am trasat si eu cateva litere din acest mesaj-: „PROIECTUL VELO!”

SONY DSCSe aude domn primar Fagadau? Se vede clar acum? Mai aveti acum puterea sa-l ignorati si sa-l desconsiderati pe Andrei, singurul om care a muncit atatea sute de ore, de mai bine de 3 luni de zile?

Nu de alta, dar am asa un presentiment, asemeni unui feeling ca..tare mult veti regreta aceasta atitudine trufasab si totdata veti pierde din credibilitate! Iar consecinat va fi una simpla-pana si electoratul va va taxa pentru aceasta indolenta si crasa INCOMPETENTA! Asa sa v-ajute Bunul si Adevaratul Dumnezeu, dimpreuna cu intreg staff-ul Dumneavostra!

 

      Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai , redactor-sef al ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Articole similare

1 Comment

 1. Daniel Mihai
  Daniel Mihai Author august 04, 19:24

  Stimate domn, daca sunteti „vanator” de greseli gramaticale, va salut cu respect initiativa de a trece in pozitie „de atac!”
  Daca Dvs va situati pe un mare si falnic piedestal, in cadrul societatii civile, atunci va dezavuez si, cu acea atitudine de „nu va sade bine”, va transmit respectuos ca nu cunoasteti date, nu cunoasteti detalii etc!
  Iar, cu multumirile de rigoare ca ne cititi sau suntetri pus sa ne cititi, va transmitem ca nu ma impresionati deloc!
  p.s Nu sunt blesteme ci niste dedicatii „mai speciale!’
  Daca sunteti atat de scolit si atoatecunoascator, va rog pe Dvs sa scrieti mai bine! Nu de alta, criticii de ocazie au un al saselea simt …extremd e bine dezvoltat!
  V a urez liniste si s-auzim de bine! Nu de alta, dar daca ii divinizati pe cei ce ne conduc, CLAR VA MERITATI SOARTA!
  Pe final, va urez s-aveti parte de o vacanta placuta, atat cat mai este…
  =)

  Zadkielix alias Prof. Dr Daniel Mihai,redactor-sef al ziarului Criteriul National

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo