Criteriul National

Actiunea umanitara de la Mereni prezentata in imagini!

iunie 01
19:57 2015

 

La ora cand in redactia ziarului Criteriul National va prezinta aceste fotografii, cativa dintre dumneavoastra probabil ati urmarit stiriile prezentate de catre Digi 24 Constanta cat si declaratiile organizatorilor actiunii umanitare denumita „Din Prietenie o Gradina vie” ce a avut loc azi 1 Iunie in localitatea Mereni.

18

Dupa cum observati in poza de mai sus cei opt copii ai familiei Hutanu se afla inghesuiti intr-un spatiu de care v-am vorbit in materialul anterior pe care-l puteti gasi aici !

Vom reveni cu mai multe informatii intr-un alt articol, dar pana atunci redactia ziarului Criteriul National va prezinta cateva din fotografiile ce au fost realizate cu aceasta ocazie.

sosire

Cu cateva minute inainte ca cei care au vizitat cei opt copilasi ai familei Hutanu sa se intoarca din localitate din localitatea respectiva, la insistentele micutilor ,au tinut sa faca o poza pe care doresc s-o vada in ziar deoarece din lipsa curentului electric si a celorlalte …ei nu au acces la ceea ce un copil care traieste in conditii decente le poate avea!

12

In aceasta poza se observa ca baietii lucreaza cu spor! Dar ceea ce nu rezulta in imagini a fost faptul ca profesorul de vioara Mihai Daniel la Colegiul National de Arte „Regina Maria” , pentru a-i putea motiva pe cei prezenti sa dea un randament cat mai bun, le-a cantat tot timpul intr-un ritm alert, dintr-un repertoriu cat se poate de variat!

Dar aceasta nu este totul deoarece la o mica inspectie facuta de arhitectul Andrei Chivu s-a constatat ca terenul era foarte greu de lucrat. Atunci, domnul profesor a pus de o parte vioara si in loc de arcus a luat o sapaliga…

Fotografie0208

Cu toate ca a fost o actiune umanitara, scopul a fost si de a-i inveseli pe micuti. Din aceste motive, atunci cand fotograful a dorit sa imortalizeze imagini cu profesorul interpretand la vioara, a avut o rugaminte sa nu iasa in cadru si colegii care munceau pamantul, deoarece profesorul mai tine minte de prima telenovela ce a fost difuzata in Romania dupa 1989…

11267518_819070764841997_1881809488_n

Oamenii care se pricep in agricultura pot intelege mai bine ce treburi mai au de facut organizatorii acestei actiuni in gradina familiei Hutanu.

image2

Intr-un moment de pauza a lucrarilor, participantii s-au jucat cu micutii si au fost placut surprinsi de felul in care au reactionat.

11304459_819070534842020_861566793_n

Totodata, in numele organizatorilor evenimentului- Asociatia Elevilor din Constanta, domnul Chivu Andrei cat si a tuturor celor care au contribuit intr-o masura mai mica sau mai mare in realizarea acestui eveniment, dorim sa le multumim si sa-i informam ca redactia noastra va reveni cu un articol mai complet despre ceea ce s-a intamplat, cat si alte proiecte in care sunt implicati atat Asociatia Elevilor din Constanta cat si domnul Chivu Andrei deoarece domnia sa , intr-un moment in care a observat ca se taie intr-o maniera salbatica copacii ca sa se faca loc unor constructii pe care dansul in calitate de arhitect nu este de acord, atunci, ca o forma de a atrage atentia opiniei publice din Constanta, a decis ca impreuna cu Baricada Verde sa planteze flori in gradina din fata Palatului Copiilor!

Baricada Verde

Tinand cont ca asemenea actiune a sensibilizat pana in prezent atat locuitorii din Constanta cat si grupurile de turisti care au venit in diverse weekend-uri din alte orase sa participe  voluntar la tot ce s-a intamplat, redactia ziarului Criteriul National va reveni cu alte informatii si fotografii ce au fost realizate cu aceste ocazie!

 

Sursa foto (ultima) : https://www.facebook.com/pages/Baricada-Verde/116968228502606?fref=ts

 Redactia Criteriul National

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo