Criteriul National

Actiunea umanitara de la Mereni prezentata in imagini!

iunie 01
19:57 2015

 

La ora cand in redactia ziarului Criteriul National va prezinta aceste fotografii, cativa dintre dumneavoastra probabil ati urmarit stiriile prezentate de catre Digi 24 Constanta cat si declaratiile organizatorilor actiunii umanitare denumita „Din Prietenie o Gradina vie” ce a avut loc azi 1 Iunie in localitatea Mereni.

18

Dupa cum observati in poza de mai sus cei opt copii ai familiei Hutanu se afla inghesuiti intr-un spatiu de care v-am vorbit in materialul anterior pe care-l puteti gasi aici !

Vom reveni cu mai multe informatii intr-un alt articol, dar pana atunci redactia ziarului Criteriul National va prezinta cateva din fotografiile ce au fost realizate cu aceasta ocazie.

sosire

Cu cateva minute inainte ca cei care au vizitat cei opt copilasi ai familei Hutanu sa se intoarca din localitate din localitatea respectiva, la insistentele micutilor ,au tinut sa faca o poza pe care doresc s-o vada in ziar deoarece din lipsa curentului electric si a celorlalte …ei nu au acces la ceea ce un copil care traieste in conditii decente le poate avea!

12

In aceasta poza se observa ca baietii lucreaza cu spor! Dar ceea ce nu rezulta in imagini a fost faptul ca profesorul de vioara Mihai Daniel la Colegiul National de Arte „Regina Maria” , pentru a-i putea motiva pe cei prezenti sa dea un randament cat mai bun, le-a cantat tot timpul intr-un ritm alert, dintr-un repertoriu cat se poate de variat!

Dar aceasta nu este totul deoarece la o mica inspectie facuta de arhitectul Andrei Chivu s-a constatat ca terenul era foarte greu de lucrat. Atunci, domnul profesor a pus de o parte vioara si in loc de arcus a luat o sapaliga…

Fotografie0208

Cu toate ca a fost o actiune umanitara, scopul a fost si de a-i inveseli pe micuti. Din aceste motive, atunci cand fotograful a dorit sa imortalizeze imagini cu profesorul interpretand la vioara, a avut o rugaminte sa nu iasa in cadru si colegii care munceau pamantul, deoarece profesorul mai tine minte de prima telenovela ce a fost difuzata in Romania dupa 1989…

11267518_819070764841997_1881809488_n

Oamenii care se pricep in agricultura pot intelege mai bine ce treburi mai au de facut organizatorii acestei actiuni in gradina familiei Hutanu.

image2

Intr-un moment de pauza a lucrarilor, participantii s-au jucat cu micutii si au fost placut surprinsi de felul in care au reactionat.

11304459_819070534842020_861566793_n

Totodata, in numele organizatorilor evenimentului- Asociatia Elevilor din Constanta, domnul Chivu Andrei cat si a tuturor celor care au contribuit intr-o masura mai mica sau mai mare in realizarea acestui eveniment, dorim sa le multumim si sa-i informam ca redactia noastra va reveni cu un articol mai complet despre ceea ce s-a intamplat, cat si alte proiecte in care sunt implicati atat Asociatia Elevilor din Constanta cat si domnul Chivu Andrei deoarece domnia sa , intr-un moment in care a observat ca se taie intr-o maniera salbatica copacii ca sa se faca loc unor constructii pe care dansul in calitate de arhitect nu este de acord, atunci, ca o forma de a atrage atentia opiniei publice din Constanta, a decis ca impreuna cu Baricada Verde sa planteze flori in gradina din fata Palatului Copiilor!

Baricada Verde

Tinand cont ca asemenea actiune a sensibilizat pana in prezent atat locuitorii din Constanta cat si grupurile de turisti care au venit in diverse weekend-uri din alte orase sa participe  voluntar la tot ce s-a intamplat, redactia ziarului Criteriul National va reveni cu alte informatii si fotografii ce au fost realizate cu aceste ocazie!

 

Sursa foto (ultima) : https://www.facebook.com/pages/Baricada-Verde/116968228502606?fref=ts

 Redactia Criteriul National

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo