Criteriul National

ACTIVISMUL GĂLĂGIOS – LA MUNCA DE JOS!

octombrie 19
15:13 2015

 Flashmob „Curățăm Ograda Noastră !”

55

La îndemnul gospodarului primar al Constanței Decebal Făgădău ,care în blugi mulați și cu pantofi cu toc s-a prezentat chemat de musafirii americani (din partea ambasadei și a unității militare de la Kogălniceanu) la curățenie pe plajă pentru a exprima elegant o dovadă clara de voluntariat și implicare pentru sănătatea și prosperitatea urbei,s-a mobilizat rapid un grup de tineri activiști care au reacționat prompt pentru a sprijini orașul care oricum arată ca un bibelou deja.
Tinerii s-au întrebat oarecum contrariași: ,,Dar ce ar mai fi de făcut oare când la mine în cartier deja Primăria a venit cu un Masterplan pe care l-a pus rapid în aplicare amenajând o mică Veneție?”  
Așa că tinerii s-au îndreptat rapid către zona centrală unde cu chiu cu vai au găsit câteva străzi fără lacuri și mașini pe trotuar. Tinerii au folosit ustensile omologate – periuțe de dinți, mături și mopuri cu fire moi, detergenți ecologici pentru a lustrui modernul granit chinezesc folosit cu inteligență într-o zonă istorică pentru a reface cu talent atmosfera anticei cetăți , demonstrând astfel că și constănțenii pot fi harnici dacă la vârf au un model pe măsură.
44
La sfârșitul acțiunii, voluntarii au mers către dudul secerat în urmă cu câteva luni (pentru ca americanii să aiba loc să-și depoziteze sacii cu gunoaie la noi pe stradă) în speranța că poate găsesc măcar câteva dude pe jos, ca o binemeritată recompensă, după o zi de voluntariat pentru oraș. Ziua de muncă s-a incheiat și mândra echipă a plecat mulțumită pentru că ,,Au curățat Ograda Lor!”
22  8711
23
76 98
Flashmobul este desigur o satiră la adresa administației care într-un oraș foarte poluat, cu un spital insalubru, fără parcuri, fără transport în comun nepoluant, cu teatre ruină și o grămadă de scandaluri de corupție în vârful administratiei, îi amenință pe cetățeni că vor fi amendați dacă nu vor ieși la măturat străzile. O atitudine nu doar sfidătoare, o atitudine ce reflectă din păcate nivelul foarte scăzut de civilizație și de pregatire a iluștrilor edili ce în continuare ne conduc atât de competent…
Menţionez că la această acţiune a participat unul dintre ONG urile cele mai importante în protejarea mediului- Baricada Verde,în persoana domnului Sorin Belu .
111
 
Redacția ziarului Criteriul Național a participat activ la această acțiune ecologică cu caracter satiric, iar prezența acestor voluntari (așa ziși gălăgioși în opinia acestor edili model ) ar trebui să fie reompensată cu laude și decorații, deoarece până în prezent ,din rândul intelectualității nu s-au mai arătat dornici de a trece la munca de jos!
În această notă de bună dispoziție încheiem aici, nu înainte să promitem că vom pune mereu umărul pentru ca totul să strălucească și să scânteieze în această urbe a Constanței, blagoslovită de Dumnezeu…
Din respect pentru toți voluntarii, acest material este rodul muncii domnului arhitect Andrei Chivu cât și al domnului redactor șef al ziarului Criteriul Național- Daniel Mihai.
În cazul in care pozele vor fi preluate de către alte publicații trebuie să specifice sursa și autorul. Unele ziare au preluat pozele noastre de la acțiunea de la Cheile Dobrogei și au fost folosite în alte contexte, fără acordul nostru, in special al domnului foto reporter Daniel Păun,de aceea drepturile de autor sunt rezervate- dfm.productions.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo