Criteriul National

ACTIVISMUL GĂLĂGIOS – LA MUNCA DE JOS!

octombrie 19
15:13 2015

 Flashmob „Curățăm Ograda Noastră !”

55

La îndemnul gospodarului primar al Constanței Decebal Făgădău ,care în blugi mulați și cu pantofi cu toc s-a prezentat chemat de musafirii americani (din partea ambasadei și a unității militare de la Kogălniceanu) la curățenie pe plajă pentru a exprima elegant o dovadă clara de voluntariat și implicare pentru sănătatea și prosperitatea urbei,s-a mobilizat rapid un grup de tineri activiști care au reacționat prompt pentru a sprijini orașul care oricum arată ca un bibelou deja.
Tinerii s-au întrebat oarecum contrariași: ,,Dar ce ar mai fi de făcut oare când la mine în cartier deja Primăria a venit cu un Masterplan pe care l-a pus rapid în aplicare amenajând o mică Veneție?”  
Așa că tinerii s-au îndreptat rapid către zona centrală unde cu chiu cu vai au găsit câteva străzi fără lacuri și mașini pe trotuar. Tinerii au folosit ustensile omologate – periuțe de dinți, mături și mopuri cu fire moi, detergenți ecologici pentru a lustrui modernul granit chinezesc folosit cu inteligență într-o zonă istorică pentru a reface cu talent atmosfera anticei cetăți , demonstrând astfel că și constănțenii pot fi harnici dacă la vârf au un model pe măsură.
44
La sfârșitul acțiunii, voluntarii au mers către dudul secerat în urmă cu câteva luni (pentru ca americanii să aiba loc să-și depoziteze sacii cu gunoaie la noi pe stradă) în speranța că poate găsesc măcar câteva dude pe jos, ca o binemeritată recompensă, după o zi de voluntariat pentru oraș. Ziua de muncă s-a incheiat și mândra echipă a plecat mulțumită pentru că ,,Au curățat Ograda Lor!”
22  8711
23
76 98
Flashmobul este desigur o satiră la adresa administației care într-un oraș foarte poluat, cu un spital insalubru, fără parcuri, fără transport în comun nepoluant, cu teatre ruină și o grămadă de scandaluri de corupție în vârful administratiei, îi amenință pe cetățeni că vor fi amendați dacă nu vor ieși la măturat străzile. O atitudine nu doar sfidătoare, o atitudine ce reflectă din păcate nivelul foarte scăzut de civilizație și de pregatire a iluștrilor edili ce în continuare ne conduc atât de competent…
Menţionez că la această acţiune a participat unul dintre ONG urile cele mai importante în protejarea mediului- Baricada Verde,în persoana domnului Sorin Belu .
111
 
Redacția ziarului Criteriul Național a participat activ la această acțiune ecologică cu caracter satiric, iar prezența acestor voluntari (așa ziși gălăgioși în opinia acestor edili model ) ar trebui să fie reompensată cu laude și decorații, deoarece până în prezent ,din rândul intelectualității nu s-au mai arătat dornici de a trece la munca de jos!
În această notă de bună dispoziție încheiem aici, nu înainte să promitem că vom pune mereu umărul pentru ca totul să strălucească și să scânteieze în această urbe a Constanței, blagoslovită de Dumnezeu…
Din respect pentru toți voluntarii, acest material este rodul muncii domnului arhitect Andrei Chivu cât și al domnului redactor șef al ziarului Criteriul Național- Daniel Mihai.
În cazul in care pozele vor fi preluate de către alte publicații trebuie să specifice sursa și autorul. Unele ziare au preluat pozele noastre de la acțiunea de la Cheile Dobrogei și au fost folosite în alte contexte, fără acordul nostru, in special al domnului foto reporter Daniel Păun,de aceea drepturile de autor sunt rezervate- dfm.productions.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro