Criteriul National

Activiștii au ocupat vila fostului ginere al lui Putin din Biarritz, iar la Londra au pătruns în vila lui Deripaska

Activiștii au ocupat vila fostului ginere al lui Putin din Biarritz, iar la Londra au pătruns în vila lui Deripaska
martie 15
03:48 2022

Doi activiști ruși au făcut irupţie și au ocupat luxoasa vilă Alta Mira din Biarritz, oraș aflat pe coasta franceză a Oceanului Atlantic, care aparține fostului ginere al lui Vladimir Putin, potrivit Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

Clădire din Londra care i-ar aparţine oligarhului rus Oleg Deripaska ocupată de anarhiștiFoto: Captura

Între timp, potrivit ziarului The Guardian,la Londra, un grup de manifestanți – aparținând mișcării anarhiste – au ocupat o altă vilă, deținută de oligarhul rus Oleg Deripaska, miliardar și fondator al celei mai mari companii de aluminiu din lume, Rusal.

Cei doi protestatari din Biarritz: Pierre Haffner, de la partidul ucrainean Svoboda Liberté și Serghei Saveliev au declarat că vor să ofere vila – cu 8 dormitoare și trei băi – refugiaților ucraineni care fug de războiul dorit de Putin și pentru a face acest lucru, au adăugat ei, au fost schimbate deja încuietorile de la uşile casei: o fotografie postată pe profilurile de Instagram îi arată pe unul din balcoanele vilei, fluturând steagul ucrainean.

O fotografie publicată de Sky News prezintă în schimb vila oligarhului Deripaska, situată în Belgrave Square – în centrul capitalei britanice – împodobită la o fereastră cu un steag galben și albastru şi un banner pe care scrie „Această proprietate este fost eliberată „.

Reşedinţa din Belgrave Square face parte dintre bunurile care i-au fost înghețate oligarhului Deripaska, lovit de sancțiunile anti-Rusia în urma invaziei Ucrainei.

„Ocupând această vilă, dorim să ne arătăm solidaritatea cu poporul ucrainean, precum și cu poporul rus, care nu a fost niciodată de acord cu această nebunie”, declară grupul „ResistLondon” pe profilul său de Twitter.

Cine este oligarhul rus Oleg Deripaska

Oleg Deripaska este unul dintre oligarhii vizați de sancțiuni după ce Rusia a invadat Ucraina în 24 februarie, joia trecută Marea Britanie hotărând înghețarea bunurilor miliardarului rus. Reamintim că Marea Britanie a sancţionat circa 20 de oligarhi ruşi, între care Roman Abramovici şi Alişer Usmanov, confiscându-le proprietăţile din Londra şi interzicându-le să intre pe teritoriul ţării.

Deripaska, acţionar la En+ Group, companie energetică ce deţine UC Rusal, unul dintre cei mai importanţi producători de aluminiu din lume, are o avere estimată la 2 miliarde de lire sterline şi un portofoliu de proprietăţi în Marea Britanie de mai multe milioane de lire, spunea guvernul de la Londra la momentul respectiv.

Marea Britanie susţine că Deripaska este asociat apropiat al guvernului rus şi al preşedintelui Vladimir Putin.

Deripaska, fondatorul gigantului rus al aluminiului Rusal, s-a numărat printre cei câțiva oligarhi ruși care au criticat războiul din Ucraina și impactul său asupra mediului de afaceri încă din primele zile ale invaziei, după ce Occidentul a anunțat că va impune sancțiuni fără precedent împotriva economiei țării.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul