Criteriul National

ACTUAL! Acordul cu FMI si Comisia Europeana pe noul Cod Fiscal intampina dificultati!

iulie 14
19:34 2015

România nu are spaţiu să reducă taxele până nu îmbunătăţeşte colectarea lor şi administrarea veniturilor, potrivit raportului aprobat de board-ul FMI după consultările cu autorităţile române, care remarcă reducerea dezechilibrelor, dar şi încetinirea reformelor pe fondul incertitudinilor politice.

FMI_EFE

Cu toate acestea,ministerul de Finante s-a inteles cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar International, privind Codul Fiscal.
Astfel, Comisia Europeana si FMI si-au dat acordul asupra noului Cod Fiscal.

De altfel, ministrii de Finante ai tarilor membre UE au analizat, marti, in ce stadiu se afla reformele la care s-a angajat Romania, prin acordul incheiat cu FMI si CE, in anul 2013, care va continua pana in luna septembrie, noteaza si editia electronica a ziarului Adevarul.
Codul Fiscal a fost pe masa Consiliului ECOFIN, primind astfel acceptul ministrilor de Finante privind reglementarile ce urmeaza sa intre in vigoare incepand din 2016.

La inceputul lunii iunie, FMI a recomandat Guvernului ajustarea masurilor de relaxare fiscala din proiectul Codului Fiscal. Reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, a spus ca, pentru anul 2016, deficitul bugetar este unul considerabil, astfel ca proiectul Codului Fiscal trebuie „revizuit semnificativ”.

De asemenea, pe 26 iunie, reprezentantii Comisiei Europene au respins noul Cod Fiscal, fara sa cada de acord cu reprezentantii Guvernului privind modificarile aduse.

Codul Fiscal a fost adoptat cu 306 de voturi, pe 24 iunie, in Camera Deputatilor, care este for decizional. Documentul a fost trimis la presedintele Klaus Iohannis: seful statului ar putea promulga legea sau ar putea sa o retrimita Parlamentului pentru reexaminare.

Printre masurile cuprinse se numara si reducerea TVA la 19%, eliminarea supraacizei de 7 eurocenti la carburanti si asa-numita „taxa pe stalp” pentru companii. Noul Cod Fiscal intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Sursa foto : www.rrhhmagazine.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo