Criteriul National

ACTUAL! Actiune de sensibilizare a opiniei publice, realizata spontan in cartierul Henri Coanda, din Constanta!

iunie 30
12:45 2015

Motto

 „A fi om îi lucru mare,
A şi domn îi o-ntâmplare.
A fi om îi lucru mare,
A şi domn îi o-ntâmplare
Că domn poate fi oricine,
Dară om cui îi stă bine, omule. „

               ATENTIE!!!

ACEST DOCUMENT SE ADRESEAZA EXCLUSIV TUTUROR CELOR CE POT GANDI RATIONAL SI POT FACE CONEXIUNI! TONUL ACESTUI DOCUMENT SE DORESTE A FI UNUL CONFESIV, SENTIMENTAL DAR SI MILITANT!

Actiune de sensibilizare a opiniei publice, realizata spontan in cartierul Henri Coanda, din Constanta!

11701149_929167947139932_3182512552310344090_n

 

O vorbă din bătrâni spune că prin orice treci în viaţă, câte bogăţii îţi dă Dumnezeu sau în ce funcţie înaltă ajungi, ar trebui să nu uiţi niciodată de unde ai plecat şi cine ai fost. Într-un cuvânt s-ar traduce cam aşa „a fi domn e o întâmplare, a fi OM e lucru mare”. Părerea mea este că acest proverb se potriveşte ca o mănuşă unora dintre oamenii acestui oraş…

Cu fiecare postare din cadrul acestui ziar, am placerea sa redescopăr înţelesurile cuvântului “om”.

Am ajuns oarecum departe de oameni cu gândul, aproape de unii cu sufletul şi fizic printre ei în fiecare zi, observându-le comportamentul şi simţindu-le dorinţele. O vorbă din bătrâni mi-a venit în minte înainte sa trec in a va povesti si ilustra actiunea aceasta spontana realizata de trei tineri cu totul si cu tootul speciali, uniti si dedicati unei cauze nobile- aceea de a aduce un zambet,de a aduce o raza de speranta unor copii saraci.

Am uitat să mai fim oameni?” pare o intrebare retorica, chinuitoare şi m-a făcut să zăbovesc asupra ei..

Din pacate parca uitam sa fim oameni, greu de inteles ce ne-a schimbat atat de mult, poporul doinelor, al codrilor si al sarbatorilor nu doreste a-si cunoaste diagnosticul maladiei. Asa se face ca suflete nevinovate lupta dur cu societatea noastra istovita de stres si prejudecati, intr-o lumea materialista si deprimata care nu mai reuseste sa se opreasca macar o secunda sa priveasca in profunzime, sondand cu atentie interiorul cat si prin jur.
Tratamentul xenofob de care au parte micutii de la Henri Coanda este o suferinta pe care ei greu o pot exprima. Sa nu va imaginati ca lucrurile ar sta altcumbva sau ar fi „roz!”

Tocmai aceeasi micuti cu atentie si educatie pot deveni poate chiar viitorii artisti mandri ai societatii noastre in locul unor delicventi…

atitudine Henri Coanda   Criteriul
Cand din pacate multi alti cetateni fac tragedia vietii oferind „spectacole”, atunci cand i se zgarie usa la WV sau ecranul de la I-Phone, sunt altii langa ei care se imbraca si chiar se hranesc din tomberon asa cum ilustreaza aceasta poza.

Henri Coanda tomberon

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri 29.06.15, un mic grup de tineri Andreea, Victor si Andrei au dorit sa fi alaturi de cei mici, sa le spuna ce copii extraordinari sunt. Atunci cand poate alti tineri lustruiesc telefonul pe la terase scumpe prin oras, micutii din centrul social duc lipsa de afectiune…

Poza faina  Henri Coanda

Un aspect de asemnea asupra caruia ar trebui reflectat este imaginea unei comuniatati vii. Ei populeaza spatiile exterioare si socializeaza fericiti, in timp ce poate alte persoane din societate cu o conditie mult mai buna din punct de vedere educativ si financiar traiesc intr-un stres continuu .

Dar sa nu va imaginati ca acestia ar fi scutiti de neplaceri…Nu doresc sa polemizez sau sa aduc in discutie aspectele disfunctionalitatilor „societatii post-moderne”, dar poate din pacate multi aluneca chair in depresie.

Si acest lucru este certificat prin multitudinea de acte suicidale, multitudinea de boli de care sufera o parte insemnata a acestei societati ce se vrea a fi apreciata, a fi pretuita…

Si, ce este mai frumos, ce este mai nobil, decat actiuena de a rezona, de a simti un suflet de copil ca zambeste, se bucura cand este „bagat in seama”, cand i se vorbeste calm, cald, cu afectiune?

Pana una-alta poza aceasta are puteresa sa transmita toate cele enumerate in ideea de mai sus…

Bucurie  Henri Coanda   Criteriul

Si, daca viata este un sir nesfarsit de momente frumoase, oare bucria , schimbul permanent de energie,empatia se pot cuantifica cel mai bine atunci cand micutii pot participa ad-hoc la un banal joc de fotbal!

Va asigur ca tocmai in aceasta ar consta apropierea , inlesnirea unei comunicari deoarece prin factorul ludic copilul are capacitatea de a se exprima , tot asa precum adultul.

Iar fotografia de mai jos nu mai are loc de niciun fel de comentariu…

joc Henri Coanda  Criteriul

Lucrurile se pot cu usurinta schimba, trebuie doar sa privim in jur si sa ne gandim ce este de facut..

Revenind la un ton serios, in spiritul celor prezentate in acest document ce se doreste a fi un semnal de alarma adresat societatii letargice cat si autoritatilor competente in a lua masuri, noi pur si simplu atragem atentia.

Iar daca acest lucru va avea ecou, in numele intregului corp redactional al ziarului Criteriul National , va multumesc si va doresc sa va implicati si Dumneavostra, atat cat aveti disponibilitate si bunavointa in a reusi sa schimbam destine, in a reusi sa redevenim…OAMENI!

 

Sursa foto : https://www.facebook.com/pages/Salveaza-Romania-Acum/1460508844242051

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro