Criteriul National

ACTUAL! Armata turcă a bombardat cu avioane de vânătoare 13 ţinte PKK !

octombrie 12
20:06 2015

 

 Aviația turcă a lovit aseară, militanții kurzi, la o zi după un atacul mortal cu bombă asupra participanților la un marș pentru pace, în capitala Ankara, scrie BBC News. „A fost cu siguranță un atac sinucigaș cu bombă. Vor fi făcute teste DNA și urmează să se afle și cum au ajuns acolo atacatori sinucigași. Suntem aproape de a găsi numele unuia dintre ei, ceea ce ne va arăta care grup este vinovat”, a spus premierul turc, Ahmet Davutoglu.

4

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a anunțat că Statul Islamic este principalul suspect în atacurile de sâmbătă, scrie BBC News.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, dar guvernul crede că doi bărbați, sinucigași, au fost autorii celor două explozii, soldate cu cel puțin 97 de morți.

Vorbind la postul turc de televiziune NTV, Davutoglu a spus că atacul urmărea să influențeze rezultatele alegerilor generale care vor avea loc în 1 noiembrie și vor fi luate măsurile necesare, dacă se va dovedi că au existat breșe în sistemul de securitate, care au contribuit la succesul atentatelor.

„A fost cu siguranță un atac sinucigaș cu bombă. Vor fi făcute teste DNA  și urmează să se afle și cum au ajuns acolo atacatori sinucigași. Suntem aproape de a găsi numele unuia dintre ei, ceea ce ne va arăta care grup este vinovat”, a spus oficialul de la Ankara.

Avioanele au lovit poziții ale PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), în sud-estul țării, dar și peste graniță, în nordul Irakului.

Cele două atacuri de sâmbătă au ucis cel puțin 97 de persoane, acesta fiind cel mai grav atentat care a avut loc în Turcia vreodată. Surse de securitate spun că suspectează că gruparea Statul Islamic ar fi în spatele atentatelor.

Loviturile aeriene de duminică seara au avut loc după ce guvernul de la Ankara a respins armistițiul anunțat de PKK, sâmbătă.

Tensiunea este deja mare în Turcia, având în vedere că în 1 noiembrie vor avea loc alegeri anticipate. Partidul de guvernământ AKP și-a pierdut majoritatea în iunie, după ce Partidul Democrat al Poporului (HDP), care este pro-kurd, a obținut locuri în Parlament.

Pozițiile PKK au fost distruse în zona Metina și Zap din nordul Irakului, în bombardamentele de duminică, a anunțat armata turcă.

Sursa foto : stirileprotv.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo