Criteriul National

ACTUAL! Armata turcă a bombardat cu avioane de vânătoare 13 ţinte PKK !

octombrie 12
20:06 2015

 

 Aviația turcă a lovit aseară, militanții kurzi, la o zi după un atacul mortal cu bombă asupra participanților la un marș pentru pace, în capitala Ankara, scrie BBC News. „A fost cu siguranță un atac sinucigaș cu bombă. Vor fi făcute teste DNA și urmează să se afle și cum au ajuns acolo atacatori sinucigași. Suntem aproape de a găsi numele unuia dintre ei, ceea ce ne va arăta care grup este vinovat”, a spus premierul turc, Ahmet Davutoglu.

4

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a anunțat că Statul Islamic este principalul suspect în atacurile de sâmbătă, scrie BBC News.

Nicio grupare nu a revendicat atentatul, dar guvernul crede că doi bărbați, sinucigași, au fost autorii celor două explozii, soldate cu cel puțin 97 de morți.

Vorbind la postul turc de televiziune NTV, Davutoglu a spus că atacul urmărea să influențeze rezultatele alegerilor generale care vor avea loc în 1 noiembrie și vor fi luate măsurile necesare, dacă se va dovedi că au existat breșe în sistemul de securitate, care au contribuit la succesul atentatelor.

„A fost cu siguranță un atac sinucigaș cu bombă. Vor fi făcute teste DNA  și urmează să se afle și cum au ajuns acolo atacatori sinucigași. Suntem aproape de a găsi numele unuia dintre ei, ceea ce ne va arăta care grup este vinovat”, a spus oficialul de la Ankara.

Avioanele au lovit poziții ale PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), în sud-estul țării, dar și peste graniță, în nordul Irakului.

Cele două atacuri de sâmbătă au ucis cel puțin 97 de persoane, acesta fiind cel mai grav atentat care a avut loc în Turcia vreodată. Surse de securitate spun că suspectează că gruparea Statul Islamic ar fi în spatele atentatelor.

Loviturile aeriene de duminică seara au avut loc după ce guvernul de la Ankara a respins armistițiul anunțat de PKK, sâmbătă.

Tensiunea este deja mare în Turcia, având în vedere că în 1 noiembrie vor avea loc alegeri anticipate. Partidul de guvernământ AKP și-a pierdut majoritatea în iunie, după ce Partidul Democrat al Poporului (HDP), care este pro-kurd, a obținut locuri în Parlament.

Pozițiile PKK au fost distruse în zona Metina și Zap din nordul Irakului, în bombardamentele de duminică, a anunțat armata turcă.

Sursa foto : stirileprotv.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo