Criteriul National

ACTUAL! Avertismentul sefului NATO in Europa-” Rusia pregateste o ofensiva militara!”

mai 01
06:12 2015

 

  Comandantul fortelor NATO in Europa, generalul Philip M. Breedlove, a declarat  ca Rusia si fortele separatiste au exploatat acordul de incetare a focului din estul Ucrainei pentru a se repozitiona si par acum a fi pregatite pentru o noua ofensiva militara.

 

NATO-øverstkommanderende-gen-Philip-Breedlove
In timpul unei audieri in fata Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul american, generalul Breedlove a spus, de asemenea, ca sustine, in general, solicitarea de a oferi Ucrainei echipamente militare ofensive, pentru a descuraja un avans al pro-rusilor, dar nu a oferit detalii, informeaza editia online a publicatiei americane Washington Times.

Generalul le-a mai explicat senatorilor ca oficialii americani fac o revizuire a trupelor din Europa, avand in vedere noua postura agresiva a Rusiei.Situatia din Ucraina este „volatila si fragila”, a apreciat el.

Rusia incearca ostentativ sa schimbe regulile si principiile care au fost fundamentul securitatii in Europa timp de zeci de ani„, a adaugat el. „Provocarea reprezentata de o Rusie renascuta este globala, nu regionala, si de durata, nu temporara„.

Generalul Breedlove considera ca Statele Unite ar trebui sa evalueze cu atentie daca sa inceapa furnizarea de echipamente militare ofensive pentru a ajuta fortele ucrainene sa lupte impotriva trupelor rusesti si separatistilor sprijiniti de Moscova in estul Ucrainei.

Sustin examinarea folosirii armelor ofensive pentru a schimba calculul in teren si pentru a facilita aducerea adversarului la masa negocierii pentru o solutie finala”, a spus generalul de aviatie.

Rusia „aplica in maniera agresiva toate instrumentele de putere nationala: diplomatia, spionajul, economia si apararea„, a subliniat Breedlove.

Daca nu este o gluma iar personajul cu stele si epoleti ia in serios ceea ce afirma, atunci cred ca este de rau. Competenta conducerii fortelor armate americane devine discutabila iar soarta ucrainienilor pecetluita.

 

Sursa foto : schillerinstitut.dk

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul