Criteriul National

ACTUAL! Butaforie la congresul PSD!

octombrie 18
10:44 2015

 

Un moment plin de fariseism s-a întâmplat atunci când preşedintele PSD Liviu Dragnea  le-a cerut  delegaţilor PSD să se ridice în picioare şi să ţină un moment de reculegere pentru a condamna dictatura comunistă, dar şi violenţele din Piaţa Universităţii din 1990.Ion Iliescu, care aţipise în timpul discursului susţinut de Dragnea,  s-a ridicat şi el, condamnând astfel o bună parte din istoria vieţii sale.

psd-bacau-1 „Vreau să vă ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste şi să cerem iertare României şi românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum”, le-a spus Dragnea celor peste 4000 de delegaţi prezenţi la Congresul PSD.  „Nu am avut curajul să condamnăm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat unele greşeli făcute în primii ani de după Revoluţie, cum ar fi violenţele din Piaţa Universităţii”, a continuat liderul PSD. Când Dragnea a cerut sălii să condamne, simbolic, comunismul, Ion Iliescu era aţipit. Cum toată sala s-a ridicat imediat în picioare, s-a ridicat şi Iliescu, care, în acest moment, este cercetat de procurorii Parchetului General în Dosarul mineriadei din 1990. „O împăcare naţională este un obiectiv pentru care merită să ne cerem iertare, chiar dacă nu noi, cei care suntem astăzi aici, suntem vinovaţi. Este un gest moral fundamental al despărţirii de un trecut care ne mai urmăreşte şi astăzi”, a spus Dragnea. Social-democraţii validează, astăzi, în cadrul Congresului, alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, votează noua echipă care se va forma în jurul lui Dragnea (preşedinte executiv şi vicepreşedinţii).

 

Sursa foto : www.contrasens.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo