Criteriul National

ACTUAL! Cazanciuc, ministrul Justitiei -„nu ne impiedica nimeni sa modificam Constitutia!”

iunie 10
11:16 2015

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a explicat, miercuri, ca decizia Camerei Deputatilor prin care s-a respins urmarirea penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese este constitutionala si a dat o replica acelora care spun ca acest caz a aratat ca in Romania legea nu este egala pentru toti cetatenii ei.

CAZANCIUC
„Decizia este in acord cu actuala Constitutie a Romaniei (…) Daca noi vom constata la un moment dat ca aceste prevederi nu corespund standardelor internationale in materie, nu impiedica nimeni Romania sa modifice aceasta Constitutie.

Nu avem o lege care sa ne reglementeze viata de dimineata pana seara, avem legi diferite pentru imunitatea parlamentara, pentru raspunderea magistratilor (…) Avem legi diferite pentru situatii diferite”, a declarat ministrul Justitiei la iesirea de la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

In context,fiind intrebat de jurnalisti despre solicitarea Parchetului General de a i se trimite documente despre circa 140 de alesi locali suspectati de conflict de interese si discutiile care au loc in acelasi timp in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor legat de modificarea Codului Penal, ministrul Justitiei a spus ca nu cunoaste detaliile cazului, a vazut doar informatiile aparute in presa.

„Insa cred ca ceea ce s-a intamplat ieri la Comisia Juridica reprezinta un mod de cooperare intre puterile statului. Cand au stat la o masa rotunda, au gasit o solutie comuna”, a declarat Robert Cazanciuc, reamintind ca deputatii juristi si reprezentantii Justitiei au cazut de acord sa se amane timp de o saptamana acordarea unor avize, pentru studierea documentelor.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei i-a criticat pe colegii din CSM care si-au exprimat public opiniile cu privire la cazul Ponta. „Avem magistrati care fac declaratii de natura politica, fara a respecta rezerva impusa de statut”, a acuzat Cazanciuc.

Sigur, nu ne impiedica nimeni acest drept! Dar , trebuie sa adaug faptul ca tocmai Consitutia nu se modifica singura, ea trebuie votata intai de Parlament si apoi aprobata de catre popor prin referendum. Astept cu interes Parlamentul care va elimina imunitatea parlamentara macar in fata faptelor penale si care va reduce numarul parlamentarilor asa cum poporul ar dori.

Sursa foto: agerpress.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro