Criteriul National

ACTUAL! Cazanciuc, ministrul Justitiei -„nu ne impiedica nimeni sa modificam Constitutia!”

iunie 10
11:16 2015

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a explicat, miercuri, ca decizia Camerei Deputatilor prin care s-a respins urmarirea penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese este constitutionala si a dat o replica acelora care spun ca acest caz a aratat ca in Romania legea nu este egala pentru toti cetatenii ei.

CAZANCIUC
„Decizia este in acord cu actuala Constitutie a Romaniei (…) Daca noi vom constata la un moment dat ca aceste prevederi nu corespund standardelor internationale in materie, nu impiedica nimeni Romania sa modifice aceasta Constitutie.

Nu avem o lege care sa ne reglementeze viata de dimineata pana seara, avem legi diferite pentru imunitatea parlamentara, pentru raspunderea magistratilor (…) Avem legi diferite pentru situatii diferite”, a declarat ministrul Justitiei la iesirea de la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

In context,fiind intrebat de jurnalisti despre solicitarea Parchetului General de a i se trimite documente despre circa 140 de alesi locali suspectati de conflict de interese si discutiile care au loc in acelasi timp in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor legat de modificarea Codului Penal, ministrul Justitiei a spus ca nu cunoaste detaliile cazului, a vazut doar informatiile aparute in presa.

„Insa cred ca ceea ce s-a intamplat ieri la Comisia Juridica reprezinta un mod de cooperare intre puterile statului. Cand au stat la o masa rotunda, au gasit o solutie comuna”, a declarat Robert Cazanciuc, reamintind ca deputatii juristi si reprezentantii Justitiei au cazut de acord sa se amane timp de o saptamana acordarea unor avize, pentru studierea documentelor.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei i-a criticat pe colegii din CSM care si-au exprimat public opiniile cu privire la cazul Ponta. „Avem magistrati care fac declaratii de natura politica, fara a respecta rezerva impusa de statut”, a acuzat Cazanciuc.

Sigur, nu ne impiedica nimeni acest drept! Dar , trebuie sa adaug faptul ca tocmai Consitutia nu se modifica singura, ea trebuie votata intai de Parlament si apoi aprobata de catre popor prin referendum. Astept cu interes Parlamentul care va elimina imunitatea parlamentara macar in fata faptelor penale si care va reduce numarul parlamentarilor asa cum poporul ar dori.

Sursa foto: agerpress.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo