Criteriul National

ACTUAL! Concluzie amară a unui student aflat azi la Constanța-„un oraș neprimitor,gri și trist ?!?”

ACTUAL! Concluzie amară a unui student aflat azi la Constanța-„un oraș neprimitor,gri și trist ?!?”
martie 25
17:18 2016

În cadrul unui workshop, a unei prezentări ce s-a dorit specială, un tânăr student a făcut o caracterizare ce se apropie de adevăr. Orașul Constanța, pentru care chiar personal domnia sa se va implica în acțiunea de a implementa și de a o înfrumuseța este, nici mai mult și nici mai puțin „un oraș neprimitor,gri și trist!”

c onstanta

Astăzi, în Sala Ovală a Primăriei Constanța a avut loc acest evenimentul care a fost deschis de către viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău: „Vreau ca prin voi să facem un oraș mai frumos și ca unele relații îmbătrânite să întinerească. Vreau ca peste câțiva ani, voi să fiți viitorii clasici”, le-a transmis oaspeților, studenților  și ziariștilor prezenți!

 

intalnire

Primul video   este de fapt cuvântul introductiv al interimarului Decebal Făgădău la întâlnirea cu acești peisagiști,arhitecți și urbaniști ce vor lucra pentru înfrumusețarea orașului Constanța!

În cadrul acestei întâlniri, chestionat de către unii jurnaliști domnul Decebal Făgădău a declarat următoarele :

„Ştefan cel Mare trebuie să redevină pietonala Constanţei. Oricât de mult se va dezvolta Peninsula, niciuna din străzile de acolo nu va avea farmecul acestei artere. Oricât de multe mall-uri se vor face, aici vor rămâne magazine mici şi cochete” .

Totodată domnul Decebal Făgădău a anunţat că pasajul pietonal de la Tomis va intra în reparaţii:

Până când se va reface toată strada Ştefan cel Mare, inclusiv pasajul, acesta trebuie igienizat şi refăcut astfel încât să poată fi utilizat. În termen scurt, pasajul se va transforma. Lucrările vor fi demarate în curând”, a declarat în cadrul întâlnirii .

Consemnăm astăzi un eveniment, o deschidere către cooperare și dialog, așa cum s-a dorit a fi această primă întâlnire cu cadre didactice, cu studenți meritorii de la Universitatea de Ahitectură și Urbanism Ion Mincu din București și de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București,în care presa a avut acces.

 Este de-a dreptul inedit și lăudabil că se întâmplă asemenea lucruri și se iau în considerare planurile unor tineri cu entuziasm de a înfrumuseța 25 de intersecții, parcuri și scuaruri din oraș.Totodată. țin să vă reamintesc că nu este primul proiect derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu tinerii. Anul trecut s-a realizat inclusiv schimbarea înfățișării unui vaporaș. Anul acesta se vor schimbări la nivelul mai multor parcuri și intersecții, până la deschiderea sezonului estival.
2

În cadrul acestei prezentări, work shop și conferințe a fost prezent  și un cadru didactic de la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța ce a venit însoțit de câțiva studenți cu care este implicat în multe proiecte private!

Video -ul al doilea  a constituit punctul de vedere cel mai interesant pe care vi-l oferim spre vizionare!

Coordonatorul acestui proiect este domnul Profesor asistent Dr. Urb. Sebastian Guță, membrul fondator al Asociației Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România.Domnia sa  a precizat că până pe 26 martie la prânz,dimpreună cu studenții, vor să viziteze toate siturile din oraș și să alcătuiască un releveu pentru fiecare: ”În maxim 2 săptămâni, proiectele vor fi gata, urmând să vedem cât de repede se vor implementa. Vă promitem că vă oferim altceva!”

Video-ul ultim  surprinde unele dintre aspectele discutate la conferinţa de presă din Sala Ovală, a Primăriei Constanța!

Cei zece studenți care au luat parte la acest workshop provin de la universitățile mai sus amintite și sunt respectiv George Gabriel Marin, Cătălin Florin Dumitrache, Ioan Mitu, Florin Valentin Tănase, Lucian Ghiță, Zeca Luciana, Daniela Filip, Andreea Luminița Balcan, Marina Badea și Clara Ștefania Oprea.

Oricum, la ora actuală, concluzia acelui tânăr student rămâne asemeni unei mărci, unei reclame negative ce afectează tocmai ținuta și blazonul acestui oraș cu un deosebit potențial nevalorificat, aflat la malul Mării Negre!

Important va fi cum anume se va desfășura acest proiect și mai ales în cât timp vor fi finalizate cele 25 de scuaruri din Constanța, ca primă etapă!

Mulțumindu-vă pentru atenție, aștept ți eu schimbarea în bine, atât a mediului ambiant cât mai ales a mentalităților, încă destul de învechite și prezente la tot pasul…în acest vechi și destul de insalubru oraș!

Sursa foto@ video : www.criteriul.rowww.litoralulromanesc.ro

Prof. Dr. Daniel Mihai, C.N.A Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo