Criteriul National

ACTUAL! Constanța și Marea Neagră sunt importante pentru SUA!

ACTUAL! Constanța și Marea Neagră sunt importante pentru SUA!
aprilie 14
11:51 2016

Marea Neagră rămâne o regiune deosebit de importantă pentru SUA și Europa. Cel puţin aşa a declarat ieri într-un interviu Debra Hevia- consilierul politic al Ambasadei SUA la București. Declarația a fost făcută într-un context în care România şi Bulgaria sunt tot mai expuse presiunii Rusiei, care încearcă să se reafirme ca un pol de putere în zona eurasiatică, la granița estică a NATO și UE.

DSC_0073-794x525

 

Expunerea României a crescut mai ales pe fondul neglijării flancului de securitate de la Marea Neagră de către SUA şi NATO cât şi neutralizarea de către Rusia, inclusiv prin cucerirea Crimeei, a litoralului estic şi nordic, admite consilierul politic. Consiliera nu ascunde faptul că SUA se arată îngrijorare “față de acumularea de capacități militare rusești în zona Mării Negre.” Tot acest context face ca lupta împotriva corupției să rămână componentă esențială a echilibrului din zonă, a subliniatul oficialul statului american.

Totodată, doamna a mai punctat faptul că România face parte din planul de acţiune pentru realizarea capacităţii operaţionale a Alianţei (NATO Readiness Action Plan) ce a fost elaborat la Summitul NATO din Ţara Galilor. Aşa cum a relatat în interviu,aliaţii au fost de acord cu înfiinţarea Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO şi a unei Divizii Multinaţionale de Sud-Est a NATO, iar România ar trebui să ia măsuri concrete deoarece  „ pentru a fi furnizor de securitate în cadrul NATO. România a contribuit cu locaţii, resurse însemnate şi a furnizat majoritatea personalului necesar pentru aceste importante organizaţii”.

Domnia sa a mai amintit şi de intensificarea tuturor antrenamentelor şi exerciţiilor comune (ale forţelor române şi americane) care reflectă tocmai angajamentul reciproc exprimat tocmai de asigurarea unei securităţi a acestei regiuni. În cadrul interviului, domnia sa şi-a exprimat speranţa că şi alţi parteneri NATO îşi vor intensifica activităţile de antrenament pe flancul sud-estic al Alianţei.

Mai mult decât atât, înaltul demnitar american a adus în discuţie relaţia România-SUA ce este bazată pe Parteneriatul Strategic, parteneriat ce devine „mai solid cu fiecare an.” Conform Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării prezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi ratificată de către Parlamentul României în iunie 2015, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, apartenența la NATO și la Uniunea Europeană sunt fundamentele politicii noastre externe”.

Consilierul a mai declarat că Statele Unite ale Americii au nu mai puţin de trei mari priorităţi în România: creşterea securităţii, a democraţiei şi a prosperităţii ambelor ţări.

Acest interviu lămureşte destul de clar climatul politic cât şi relațiile dintre Rusia și SUA, pe de o parte, și dintre Rusia și NATO, pe de alta. Acestea traversează în prezent una dintre cele mai grave crize de la încheierea Războiului Rece, după ce Moscova s-a implicat în 2014 în anexarea peninsulei Crimeea, ceea ce a condus la declanșarea unui conflict în partea estică a Ucrainei ce are valenţe proruse oficial exprimate.

 

Sursa documentare  : constantanoastra.ro

Sursa foto : hunedoaralibera.ro

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte platformei constantanoastra.ro!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro