Criteriul National

ACTUAL! Donald Tusk o va presa pe Theresa May în legătură cu negocierile privind Brexit-ul

ACTUAL! Donald Tusk o va presa pe Theresa May în legătură cu negocierile privind Brexit-ul
noiembrie 17
15:22 2017

 Președintele Consiliului European intenționează să o întrebe pe șefa guvernului britanic cum va îndeplini condițiile Uniunii Europene înainte de summitul de la mijlocul lunii decembrie pentru lansarea negocierilor comerciale post-Brexit.

brexit-tusk-may-759

Oficialii UE au început deja pregătirile interne pentru a putea avansa stadiul negocierilor privind relațiile comerciale dintre Londra și Bruxelles după viitorul summit din luna decembrie.

Cei 27 de lideri ai statelor UE (fără Marea Britanie) și-au dat la ultimul summit acordul pentru începerea pregătirilor interne în vederea demarării a ceea ce în poziția de negociere a europenilor este descrisă drept a doua fază a discuțiilor cu Londra, respectiv negocierea relațiilor viitoare dintre UE și Marea Britanie după data oficială a Brexit-ului, 29 martie 2019, în special un acord comercial și eventual perioada de tranziție de doi ani solicitată de premierul britanic Theresa May.

Însă ei au amânat pentru summit-ul din luna decembrie decizia de a-l autoriza pe Michel Barnier să angajeze discuțiile privind această a doua fază înainte de a se înregistra progrese în cele trei dosare esențiale pentru europeni, respectiv mult disputata ”factură” a Brexit-ului. De asemenea, demne de a fi luate în serios sunt drepturile cetățenilor comunitari în Marea Britanie, dar și situația frontierei dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord, Londra insistând în schimb că aceste două negocieri trebuie purtate în paralel.

Evenimente petrecute,așteptate și …analizate
Potrivit site-ului Politico, negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, va propune Marii Britanii un acord comercial limitat, asemănător celui dintre UE și Canada.

Bruxelles-ul consideră că acordul său de liber schimb cu Canada este unicul model realist pentru comerțul post-Brexit cu UK. De aici s-a ajuns la ideea conform căreia una dintre  speranțe este trecerea la acțiune a premierului britanic Theresa May de a avea o viziune și de a rezolva această afacere deosebit de delicată. Potrivit documentelor-cadru ale negociatorului șef al UE, Brexit, Michel Barnier, în opinia celor de la Politico, insistența Londrei de a renunța la piața unică și la uniunea vamală înseamnă că un acord de bază în UE-Canada este singura opțiune.

Deplasarea pe o relație comercială în stil canadian ar fi un eșec mare prognozat pentru luna mai a an ului viitor. De fapt, s-a recunoscut că acordul de la Bruxelles-Ottawa este mult inferior poziției actuale a Marii Britanii pe piața unică a UE.

În discursul din luna septembrie de la Florența, Theresa May a spus: „În comparație cu ceea ce există între Marea Britanie și UE astăzi, [un aranjament în stilul Canadei] ar reprezenta totuși o astfel de restricție asupra accesului nostru pe piață reciproc, încât să nu beneficieze nici de economiile noastre”. În timp ce acordul UE-Canada reduce tarifele, nu este nici pe departe aproape de piața unică în ceea ce privește armonizarea reglementărilor și libera circulație. Comerțul cu alimente este limitat prin cote și controale fitosanitare. Documentele oferite marți echipei lui Barnier pentru o „discuție pregătitoare” privind „cadrul pentru relația viitoare” dezvăluie preocupările lui Barnier asupra motivului pentru care accesul pe piața britanică va trebui să fie limitat.

Sursa foto : The Indian Express

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro