Criteriul National

ACTUAL! FMI anunţă măsuri fără precedent!

octombrie 09
07:34 2015

 

 Fondul Monetar Internațional ar putea căuta măsuri alternative pentru a acorda statelor emergente o putere mai mare în cadrul instituției, în pofida impasului din Congresul SUA privind ratificarea acestui proiect de reformă, a afirmat directorul general al FMI, Christine Lagarde, transmite agenția de presă Reuters.

fmi-christine-lagarde

Reformele convenite în 2010 vor dubla resursele financiare ale instituției și vor conferi o putere de vot mai mare economiilor emergente, precum China, Rusia, India și Africa de Sud.În plus, ar revizui componența boardului FMI pentru a reduce dominația Europei Occidentale, potrivit Agerpres.

„Dacă va mai dura ratificarea, va trebui să căutăm soluții alternative, care nu vor reprezenta un substitut la o reformă completă a instituției”, a declarat șeful FMI, la reuniunea anuală a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, care se desfășoară în perioada 9-12 octombrie la Lima (Peru).

Una din opțiuni ar fi o majorare ad-hoc a cotei statelor emergente, fără să fie nevoie de aprobarea SUA, deși G20 (grupul economiilor dezvoltate și marile economii emergente) menține presiunea pentru o alternativă mai radicală.

„Cel mai bun rezultat posibil ar fi ratificarea acestui proiect de către Congresul SUA, aceasta este prima cea mai bună opțiune și sperăm să se concretizeze”, a declarat pentru Reuters Guvernatorul Băncii Centrale a Mexicului, Agustin Carstens.

Chiar și o majorare ad-hoc a cotei statelor emergente ar necesita sprijinul SUA. Întrebat dacă Washingtonul ar sprijini măsuri alternative, secretarul Trezoreriei, Jack Lew, a răspuns că nu există cele mai bune opțiuni secundare.

„Când sunt probleme dificile de rezolvat și când acestea sunt văzute ca fiind necesare, trebuie găsită o soluție”, a adăugat oficialul american.

Sursa foto: www.pluxactu.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo