Criteriul National

ACTUAL! „Guccifer” a fost extrădat din România!

ACTUAL! „Guccifer” a fost extrădat din România!
aprilie 02
20:05 2016

Hackerul român cunoscut drept „Guccifer” sau „Micul Fum” a fost extrădat din România.Acesta și-a câștigat notorietatea prin publicarea în spațiul public virtual a numeroase emailuri,corespondențe oficiale a numeroase oficialități din conducerea SUA.

guccifer-01

El a fost prezentat ieri pentru prima dată în fața unui tribunal federal din Statele Unite ale Americii, informează agenția Reuters.

Pe numele său adevărat- Marcel Lazăr -în vârstă de 44 ani s-au emis nouă capete de acuzare, dintre care trei se referă accesul neautorizat la computere protejate, a anunțat într-un comunicat Departamentul de Justiție din SUA, citat de agenția Agerpres.ro.

Astfel,înn rechizitoriu se indică faptul că Marcel Lazăr zis și Guccifer a „spart emailurile și conturile de pe rețelele de socializare ale unor victime de înalt nivel, inclusiv un membru de familie a doi foști președinți americani, un fost membru al Cabinetului SUA, un fost membru al statului major SUA și un fost consilier prezidențial”, conform comunicatului.

Țin să vă reamintesc că „Guccifer” a devenit celebru în anul 2013 ,imediat după ce a clamat responsabilitatea pentru spargerea emailurilor familiei lui George W.Bush postând lucrări artistice ale fostului președinte al SUA, inclusiv autoportrete în cada de baie.

În viața reală este șofer de taxi iar FBI și SRI au pus la cale prinderea și au confirmat modalitatea arestării în București din luna ianuarie 2014.

La București, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis pe 4 martie, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, în Statele Unite ale Americii. ÎCCJ a dat undă verde astfel contestației Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara față de decizia instanței inferioare și a dispus arestarea în vederea predării a lui Marcel Lehel Lazăr. Acesta se face vinovat pentru faptul că ar fi violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell. Potrivit deciziei instanței supreme, magistrații au dispus predarea temporară a lui Marcel Lehel Lazăr, pe perioada desfășurării procedurilor judiciare, dar nu mai mult de 18 luni de la data preluării acestuia de către autoritățile statului solicitant.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel, spre a fi judecat în fața unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalități și ar fi dezvăluit corespondența lor privată.

De asemenea,„Micul Fum” este autorul spargerilor și conturilor de e-mail ale unor oficiali americani, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și ale unor vedete din SUA. De asemenea, a decriptat și conturile de e-mail și Facebook ale unor vedete din România.

Sursa foto : http://google.com

 

Redacția ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo