Criteriul National

ACTUAL! „Guccifer” a fost extrădat din România!

ACTUAL! „Guccifer” a fost extrădat din România!
aprilie 02
20:05 2016

Hackerul român cunoscut drept „Guccifer” sau „Micul Fum” a fost extrădat din România.Acesta și-a câștigat notorietatea prin publicarea în spațiul public virtual a numeroase emailuri,corespondențe oficiale a numeroase oficialități din conducerea SUA.

guccifer-01

El a fost prezentat ieri pentru prima dată în fața unui tribunal federal din Statele Unite ale Americii, informează agenția Reuters.

Pe numele său adevărat- Marcel Lazăr -în vârstă de 44 ani s-au emis nouă capete de acuzare, dintre care trei se referă accesul neautorizat la computere protejate, a anunțat într-un comunicat Departamentul de Justiție din SUA, citat de agenția Agerpres.ro.

Astfel,înn rechizitoriu se indică faptul că Marcel Lazăr zis și Guccifer a „spart emailurile și conturile de pe rețelele de socializare ale unor victime de înalt nivel, inclusiv un membru de familie a doi foști președinți americani, un fost membru al Cabinetului SUA, un fost membru al statului major SUA și un fost consilier prezidențial”, conform comunicatului.

Țin să vă reamintesc că „Guccifer” a devenit celebru în anul 2013 ,imediat după ce a clamat responsabilitatea pentru spargerea emailurilor familiei lui George W.Bush postând lucrări artistice ale fostului președinte al SUA, inclusiv autoportrete în cada de baie.

În viața reală este șofer de taxi iar FBI și SRI au pus la cale prinderea și au confirmat modalitatea arestării în București din luna ianuarie 2014.

La București, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis pe 4 martie, cererea de extrădare a hackerului Marcel Lehel Lazăr, în Statele Unite ale Americii. ÎCCJ a dat undă verde astfel contestației Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara față de decizia instanței inferioare și a dispus arestarea în vederea predării a lui Marcel Lehel Lazăr. Acesta se face vinovat pentru faptul că ar fi violat corespondența electronică a mai multor personalități americane, cel mai mediatizat caz fiind al lui Colin Powell. Potrivit deciziei instanței supreme, magistrații au dispus predarea temporară a lui Marcel Lehel Lazăr, pe perioada desfășurării procedurilor judiciare, dar nu mai mult de 18 luni de la data preluării acestuia de către autoritățile statului solicitant.

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel, spre a fi judecat în fața unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalități și ar fi dezvăluit corespondența lor privată.

De asemenea,„Micul Fum” este autorul spargerilor și conturilor de e-mail ale unor oficiali americani, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și ale unor vedete din SUA. De asemenea, a decriptat și conturile de e-mail și Facebook ale unor vedete din România.

Sursa foto : http://google.com

 

Redacția ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro