Criteriul National

ACTUAL! Informare a Tribunalului Constanţa

ACTUAL! Informare a Tribunalului Constanţa
martie 16
17:58 2016

Conform prevederilor H.G. 51/2016, privind organizarea la data de 5 iunie 2016 a alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale, precum și ale prevederilor Legii nr. 115/2015, preşedintele Tribunalului Constanţa a anunţat o serie de lucruri.

tribunal

Printre acestea se remarcă pentru buna organizare și desfăşurare din perioada 21 martie – 09 aprilie 2016 a activităţii de întocmire a listei juriştilor ce pot participa la tragerea la sorţi pentru a fi desemnaţi ca preşedinţi sau locţiitori ai birourilor electorale de circumscripţie.Acestea vor fi constituite pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale la data de 05 iunie 2016.

Persoanele vizate sunt cele licenţiate în ştiinţe juridice .Acestea sunt rugate și pot depune cerere de înscriere în lista juriştilor, până la data de 08 aprilie 2016, conform modelului publicat pe portalul Tribunalului Constanţa www portal.just.ro.

Cererea va fi însoţită de copia actului privind licenţierea în ştiinţe juridice şi de copia actului de identitate, la sediul Tribunalului Constanţa din municipiul Constanţa, strada Traian nr 35 C (Palatul de Justiţie), etajul 2, biroul prim-grefierului, în zilele lucrătoare între orele 10 -12.

Avocaţii şi juriştii înscrişi în Colegiul consilierilor juridici pot depune cererea prin intermediul Baroului Constanţa sau Colegiului consilierilor juridici, conform organizării interne a acestora.

Sursa știre și informare : http://ww1.portaljust.ro

Sursa foto : http://observator.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo