Criteriul National

ACTUAL! Ministrul italian Bressa a anunţat că Guvernul de la Roma va negocia cu regiunile care au votat pentru sporirea autonomiei

ACTUAL! Ministrul italian Bressa a anunţat că Guvernul de la Roma va negocia cu regiunile care au votat pentru sporirea autonomiei
octombrie 23
15:44 2017

Guvernul Italiei va respecta rezultatul referendumurilor din regiunile Lombardia şi Veneto şi este deschis să poarte discuţii pe tema lărigirii autonomiei financiare a regiunilor, a anunţat, luni, Gianclaudio Bressa, ministrul italian pentru Afaceri Regionale.

a

Cele două regiuni au organizat duminica un referendum privind sporirea autonomiei fiscale şi administrative. Potrivit rezultatelor parţiale, peste 90% din alegătorii care au votat în cadrul referendumurilor consultative din regiunile italiene Lombardia şi Veneto au optat pentru sporirea autonomiei.

Presa locală  a raportat faptul că mai mult de 90% dintre alegători au fost în favoarea asigurării unei înțelegeri financiare mai bune cu Roma, potrivit rezultatelor preliminare. Participarea la Lombardia a fost de aproximativ 40%, în timp ce în Veneto a fost de 57%.

Ministrul Bressa a afimat că Guvernul de la Roma este ”pregătit să iniţieze negocieri pentru a defini condiţiile şi termenii unei autonomii mai mari”, a relatat Corriere della Sera.

Regiunea nordică Lombardia, a cărei capitală regională este Milano, şi regiunea nord-estică Veneto, cu capitala regională la Veneţia, generează împreună aproximativ 30% din produsul intern brut al ţării, găzduind un sfert din populaţia Italiei.

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, a declarat că îşi doreşte ca 90% din taxe adunate de autorităţile locale să rămână în regiune, nu să fie colectate de Guvernul de la Roma.

Susţinătorii referendumurilor consultative insistă că demersul nu are nimic în comun cu recentul vot din Catalonia privind independenţa faţă de Spania, marcat de proteste violente.Rezultatele finale ale referendumului vor fi anunţate pe parcursul zilei de luni.

Sursa foto : Il Sole 24 Ore

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo