Criteriul National

ACTUAL! Ministrul italian Bressa a anunţat că Guvernul de la Roma va negocia cu regiunile care au votat pentru sporirea autonomiei

ACTUAL! Ministrul italian Bressa a anunţat că Guvernul de la Roma va negocia cu regiunile care au votat pentru sporirea autonomiei
octombrie 23
15:44 2017

Guvernul Italiei va respecta rezultatul referendumurilor din regiunile Lombardia şi Veneto şi este deschis să poarte discuţii pe tema lărigirii autonomiei financiare a regiunilor, a anunţat, luni, Gianclaudio Bressa, ministrul italian pentru Afaceri Regionale.

a

Cele două regiuni au organizat duminica un referendum privind sporirea autonomiei fiscale şi administrative. Potrivit rezultatelor parţiale, peste 90% din alegătorii care au votat în cadrul referendumurilor consultative din regiunile italiene Lombardia şi Veneto au optat pentru sporirea autonomiei.

Presa locală  a raportat faptul că mai mult de 90% dintre alegători au fost în favoarea asigurării unei înțelegeri financiare mai bune cu Roma, potrivit rezultatelor preliminare. Participarea la Lombardia a fost de aproximativ 40%, în timp ce în Veneto a fost de 57%.

Ministrul Bressa a afimat că Guvernul de la Roma este ”pregătit să iniţieze negocieri pentru a defini condiţiile şi termenii unei autonomii mai mari”, a relatat Corriere della Sera.

Regiunea nordică Lombardia, a cărei capitală regională este Milano, şi regiunea nord-estică Veneto, cu capitala regională la Veneţia, generează împreună aproximativ 30% din produsul intern brut al ţării, găzduind un sfert din populaţia Italiei.

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto, a declarat că îşi doreşte ca 90% din taxe adunate de autorităţile locale să rămână în regiune, nu să fie colectate de Guvernul de la Roma.

Susţinătorii referendumurilor consultative insistă că demersul nu are nimic în comun cu recentul vot din Catalonia privind independenţa faţă de Spania, marcat de proteste violente.Rezultatele finale ale referendumului vor fi anunţate pe parcursul zilei de luni.

Sursa foto : Il Sole 24 Ore

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro