Criteriul National

ACTUAL! O conferinţă de presă plină de promisiuni, proiecte şi evenimente a fost susţinută de domnul Decebal Făgădău!

ACTUAL! O conferinţă de presă plină de promisiuni, proiecte şi evenimente a fost susţinută de domnul Decebal Făgădău!
martie 15
16:10 2016

f

La finalul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, unul dintre punctele de atracţie ale acestei conferinţe l-a constituit o declaraţie conform principiului ” totul sau nimic”. Precizăm din capul locului că aceste promisiuni nu au venit ca urmare a vreunei întrebări suplimentare, ci cu siguranţă fac parte din acea pre-campanie electorală, în care, datorită accesării unor fonduri europene nerambursabile, Primăria poate arăta constănţenilor câte ceva, până la data de 30 Mai 2016, atunci când aceste fonduri nu vor mai putea fi cheltuite şi justificate!

În altă ordine de idei, domnul interimar Decebal Făgădău a declarat după terminarea Ședinței de Consiliu Local din data de 15 martie, că, până pe 1 iunie, constănțenii vor avea două bulevarde Tomis. Cei care se uită spre zona Dacia vor vedea vechiul Tomis, iar cei care se uită spre mare vor vedea noul bulevard Tomis sau niște demisii. Inclusiv a mea”, a specificat domnul Făgădău.

În cadrul acestei conferinţe de presă, de după şedinţa Consiliului Local, domnul Decebal Făgădău a răspuns diferitelor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi.

Printre altele, fără a fi solicitat, domnia sa a anunţat că pentru strada Ştefan cel Mare va pregăti un proiect prin care aceasta va deveni o veritabilă junglă urbană. „Va fi mult verde, şi se va vedea şi din satelit”, a ţinut să precizeze domnia sa.

De fapt, după cum bine v-aţi dat seama, zona centrală se va dori a fi înconjurată de multe spaţii verzi.Rămâne de văzut dacă şi mai ales în ce fel. interimarul cu atribuţii de primar îşi va onora promisiunea mai sus menţionată, ţinând cont că în mai puţin de o lună va debuta şi perioada de campanie electorală, în care domnia sa este angrenat.

O altă problemă care a fost enunţată şi chiar dezbătută a fost aceea a înfiinţării unui nou parc, în locul unde se află momentan  “hăituiala” din Piaţa Tomis III.

piata tomis III

Reabilitarea Pieţei Tomis III reprezintă una din priorităţile domniei sale cât şi ale viceprimarului Mircea Dobre. Schimbarea la faţă a întregii zone are în vedere tot ce înseamnă comerţ şi construcţii, autorizate sau neautorizate, „curăţenie şi schimbări în paşi”, aşa cum a lăsat să se înţeleagă.

„Această situaţie din Piaţa Tomis III, cu scandaluri, comerţ ilegal, hăituială, trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna” (…)“Nu este nomal să existe vânzare de legume şi fructe pe stradă, iar piaţa să fie aproape goală! Ambiţia mea este ca în Tomis 3 să facem lumină, să nu mai existe hăituială pe stradă. Dacă nu vom reuşi să facem lumină, n-am nicio problemă să propun CLM Constanţa o expropriere masivă. Am putea face un parc, dacă nu suntem în stare să instaurăm un mod civilizat de a face comerţ în cea mai aglomerată piaţă din Constanţa. Nu uitaţi că vorbim de un teren cu o suprafaţă de 1583,15 mp.” a declarat celor prezenţi domnul Decebal Făgădău.

O altă chestiune destul de tranşantă se leagă de viitoarea igienizare şi salubrizare a drumurilor de acces dinspre şi înspre Plaja Modern.Cu această ocazie, domnul Făgădău a mai anunţat că proprietarii de lângă Plaja Modern trebuie să îşi facă curăţenie altfel ei vor fi pasibili de a primi amenzi.

plaja Modern

Tot domnia sa, în binecunoscutul stil caracteristic a dorit să pună accentul pe ideea referitoare la această plajă reprezentativă a oraşului Constanţa şi mai ales să scape de imaginea neîngrijită, de-a dreptul dezolantă, pe care a căpătat-o în ultimii zeci de ani. Mai mult decât atât, domnia sa îşi doreşte o igienizare a întregii faleze, înainte de începerea sezonului estival. De asemenea, a ţinut să precizeze că va încerca să convingă proprietarii privaţi din zona falezei să-şi facă curat în proprietăţi, altfel CLM va interveni cu amenzi şi voluntari.

„Evident, vom face mici reparaţii pe aleea Lebedei, care este şi aleea de acces către Plaja Modern. Vom demola toate construcţiile ce aparţin municipalităţii, din zona Plajei Modern. De aceea, am introdus acest proiect suplimentar pe ordinea de zi.”

Un alt aspect a vizat mult-discutata şi deloc finalizată problemă a câinilor comunitari, fără stăpân.Domnia sa a reacţionat destul de vehement la întrebarea referitoare la o nouă propunere de a dezbate, la cererea societăţii civile,neținând totuşi cont de faptul că procedura este una legală şi cu caracter public.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Eu înţeleg să facem dezbatere publică, dar după ce nu s-a făcut niciuna, să apară orice exotic să ne ceară să amânăm “sine die”, că el nu este mulţumit, un regulament în care trebuie să luăm o decizie, care priveşte dreptul câinilor fără stăpân, dar şi al copiilor noştri.”, a menţionat domnul  Decebal Făgădău.

Faptul că anumiţi reprezentanţi ai Primăriei Constanţa s-ar fi întâlnit cu mai multe asociaţii şi fundaţii care se ocupă de îngrijirea câinilor comunitari, pentru a încheia contracte, din fonduri locale, pentru sterilizarea câinilor vagabonzi nu-l îndreptăţeşte sau îl scuteşte pe domnul Decebal Făgădău să convoace o altă întâlnire, dezbatere în care să soluţioneze într un mod fericit acest subiect deosebit de sensibil.

Oricum, este bine de ştiut că acest proiect se află în atenţia domnilor consilieri şi, mai devreme sau mai târziu ar trebui să fie măcar pus pe ordinea de zi, numai după ce a fost consultată şi societatea civilă, grupurile de iubitori de animale, voluntarii , ong-iştii etc

În ceea ce priveşte declaraţiile politice şi asumarea lor a declarat că este adeptul unei „reiterări a unei campanii electorale pozitive, fără atacuri, totul plecând de la cetăţean înspre administraţie, ” deoarece se consideră ca fiind ” cel mai mare critic personal” în ceea ce priveşte activitatea domniei sale.

Legat de problemele din Turism, domnia sa a declarat că va lua o decizie la jumătatea lunii aprilie ce ar viza „ieşirea  din Asociaţie …” deoarece aşteaptă „mandatarea în unanimitate”.Totodată, a admis faptul că se simte dezamăgit de atitudinea doamnei Corina Martin şi nu doreşte să strice valorile pe care le-a amintit- Respect şi Echilibru.

În acest sens şi-a exprimat dorinţa unei respectări a unor reguli, a unui calendar de conformare cât şi exprimarea unei dorinţe personale , aceea de a nominaliza din partea unui om de media – funcţia de purtător de cuvânt oficial.

Oricum,pentru domnia sa Mamaia ar trebui să însemne strategie şi promovarea reală a turismului şi nu acel bir, acea taxă „de promovare” instituită de doamna Corina Martin.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi, pentru ziua de 1 Mai a spus că există în plan o suită de evenimente, totdată centrul de greutate fiind organizarea Campionatului Feminin de Şah cât şi organizarea Triatlonului.

Pe final, mulţumindu-vă pentru atenţie ,vrem să vă oferim  şi nişte scurte fragmente ale celor declarate, aşa cum reies şi din video-urile de mai jos:

 

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Sursa foto : www.ziarelive.rowww.cugetliber.roadevarul.rowww.ziuaconstanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu