Criteriul National

ACTUAL! O conferinţă de presă plină de promisiuni, proiecte şi evenimente a fost susţinută de domnul Decebal Făgădău!

ACTUAL! O conferinţă de presă plină de promisiuni, proiecte şi evenimente a fost susţinută de domnul Decebal Făgădău!
martie 15
16:10 2016

f

La finalul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, unul dintre punctele de atracţie ale acestei conferinţe l-a constituit o declaraţie conform principiului ” totul sau nimic”. Precizăm din capul locului că aceste promisiuni nu au venit ca urmare a vreunei întrebări suplimentare, ci cu siguranţă fac parte din acea pre-campanie electorală, în care, datorită accesării unor fonduri europene nerambursabile, Primăria poate arăta constănţenilor câte ceva, până la data de 30 Mai 2016, atunci când aceste fonduri nu vor mai putea fi cheltuite şi justificate!

În altă ordine de idei, domnul interimar Decebal Făgădău a declarat după terminarea Ședinței de Consiliu Local din data de 15 martie, că, până pe 1 iunie, constănțenii vor avea două bulevarde Tomis. Cei care se uită spre zona Dacia vor vedea vechiul Tomis, iar cei care se uită spre mare vor vedea noul bulevard Tomis sau niște demisii. Inclusiv a mea”, a specificat domnul Făgădău.

În cadrul acestei conferinţe de presă, de după şedinţa Consiliului Local, domnul Decebal Făgădău a răspuns diferitelor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi.

Printre altele, fără a fi solicitat, domnia sa a anunţat că pentru strada Ştefan cel Mare va pregăti un proiect prin care aceasta va deveni o veritabilă junglă urbană. „Va fi mult verde, şi se va vedea şi din satelit”, a ţinut să precizeze domnia sa.

De fapt, după cum bine v-aţi dat seama, zona centrală se va dori a fi înconjurată de multe spaţii verzi.Rămâne de văzut dacă şi mai ales în ce fel. interimarul cu atribuţii de primar îşi va onora promisiunea mai sus menţionată, ţinând cont că în mai puţin de o lună va debuta şi perioada de campanie electorală, în care domnia sa este angrenat.

O altă problemă care a fost enunţată şi chiar dezbătută a fost aceea a înfiinţării unui nou parc, în locul unde se află momentan  “hăituiala” din Piaţa Tomis III.

piata tomis III

Reabilitarea Pieţei Tomis III reprezintă una din priorităţile domniei sale cât şi ale viceprimarului Mircea Dobre. Schimbarea la faţă a întregii zone are în vedere tot ce înseamnă comerţ şi construcţii, autorizate sau neautorizate, „curăţenie şi schimbări în paşi”, aşa cum a lăsat să se înţeleagă.

„Această situaţie din Piaţa Tomis III, cu scandaluri, comerţ ilegal, hăituială, trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna” (…)“Nu este nomal să existe vânzare de legume şi fructe pe stradă, iar piaţa să fie aproape goală! Ambiţia mea este ca în Tomis 3 să facem lumină, să nu mai existe hăituială pe stradă. Dacă nu vom reuşi să facem lumină, n-am nicio problemă să propun CLM Constanţa o expropriere masivă. Am putea face un parc, dacă nu suntem în stare să instaurăm un mod civilizat de a face comerţ în cea mai aglomerată piaţă din Constanţa. Nu uitaţi că vorbim de un teren cu o suprafaţă de 1583,15 mp.” a declarat celor prezenţi domnul Decebal Făgădău.

O altă chestiune destul de tranşantă se leagă de viitoarea igienizare şi salubrizare a drumurilor de acces dinspre şi înspre Plaja Modern.Cu această ocazie, domnul Făgădău a mai anunţat că proprietarii de lângă Plaja Modern trebuie să îşi facă curăţenie altfel ei vor fi pasibili de a primi amenzi.

plaja Modern

Tot domnia sa, în binecunoscutul stil caracteristic a dorit să pună accentul pe ideea referitoare la această plajă reprezentativă a oraşului Constanţa şi mai ales să scape de imaginea neîngrijită, de-a dreptul dezolantă, pe care a căpătat-o în ultimii zeci de ani. Mai mult decât atât, domnia sa îşi doreşte o igienizare a întregii faleze, înainte de începerea sezonului estival. De asemenea, a ţinut să precizeze că va încerca să convingă proprietarii privaţi din zona falezei să-şi facă curat în proprietăţi, altfel CLM va interveni cu amenzi şi voluntari.

„Evident, vom face mici reparaţii pe aleea Lebedei, care este şi aleea de acces către Plaja Modern. Vom demola toate construcţiile ce aparţin municipalităţii, din zona Plajei Modern. De aceea, am introdus acest proiect suplimentar pe ordinea de zi.”

Un alt aspect a vizat mult-discutata şi deloc finalizată problemă a câinilor comunitari, fără stăpân.Domnia sa a reacţionat destul de vehement la întrebarea referitoare la o nouă propunere de a dezbate, la cererea societăţii civile,neținând totuşi cont de faptul că procedura este una legală şi cu caracter public.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

„Eu înţeleg să facem dezbatere publică, dar după ce nu s-a făcut niciuna, să apară orice exotic să ne ceară să amânăm “sine die”, că el nu este mulţumit, un regulament în care trebuie să luăm o decizie, care priveşte dreptul câinilor fără stăpân, dar şi al copiilor noştri.”, a menţionat domnul  Decebal Făgădău.

Faptul că anumiţi reprezentanţi ai Primăriei Constanţa s-ar fi întâlnit cu mai multe asociaţii şi fundaţii care se ocupă de îngrijirea câinilor comunitari, pentru a încheia contracte, din fonduri locale, pentru sterilizarea câinilor vagabonzi nu-l îndreptăţeşte sau îl scuteşte pe domnul Decebal Făgădău să convoace o altă întâlnire, dezbatere în care să soluţioneze într un mod fericit acest subiect deosebit de sensibil.

Oricum, este bine de ştiut că acest proiect se află în atenţia domnilor consilieri şi, mai devreme sau mai târziu ar trebui să fie măcar pus pe ordinea de zi, numai după ce a fost consultată şi societatea civilă, grupurile de iubitori de animale, voluntarii , ong-iştii etc

În ceea ce priveşte declaraţiile politice şi asumarea lor a declarat că este adeptul unei „reiterări a unei campanii electorale pozitive, fără atacuri, totul plecând de la cetăţean înspre administraţie, ” deoarece se consideră ca fiind ” cel mai mare critic personal” în ceea ce priveşte activitatea domniei sale.

Legat de problemele din Turism, domnia sa a declarat că va lua o decizie la jumătatea lunii aprilie ce ar viza „ieşirea  din Asociaţie …” deoarece aşteaptă „mandatarea în unanimitate”.Totodată, a admis faptul că se simte dezamăgit de atitudinea doamnei Corina Martin şi nu doreşte să strice valorile pe care le-a amintit- Respect şi Echilibru.

În acest sens şi-a exprimat dorinţa unei respectări a unor reguli, a unui calendar de conformare cât şi exprimarea unei dorinţe personale , aceea de a nominaliza din partea unui om de media – funcţia de purtător de cuvânt oficial.

Oricum,pentru domnia sa Mamaia ar trebui să însemne strategie şi promovarea reală a turismului şi nu acel bir, acea taxă „de promovare” instituită de doamna Corina Martin.

Întrebat de jurnaliştii prezenţi, pentru ziua de 1 Mai a spus că există în plan o suită de evenimente, totdată centrul de greutate fiind organizarea Campionatului Feminin de Şah cât şi organizarea Triatlonului.

Pe final, mulţumindu-vă pentru atenţie ,vrem să vă oferim  şi nişte scurte fragmente ale celor declarate, aşa cum reies şi din video-urile de mai jos:

 

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Sursa foto : www.ziarelive.rowww.cugetliber.roadevarul.rowww.ziuaconstanta.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo