Criteriul National

ACTUAL! Protestele s-au aprins în toată ţara şi în diasporă!

ACTUAL! Protestele s-au aprins în toată ţara şi în diasporă!
noiembrie 05
07:19 2015

61737232

30.000 de bucureşteni au protestat miercuri seară în Piaţa Universităţii, prezenţa la miting fiind mai numeroasă decât în prima zi de protest, de marţi. Mulţi au declarat că nu sunt mulţumiţi doar cu demisiile lui Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone, ci vor schimbarea întregii clase politice şi a sistemului corupt, care nu îi reprezintă. S-a strigat şi împotriva Patriarhului Daniel şi a Patriarhiei, în legătură cu reacţia lor neadecvată faţă de tragedia din Colectiv.

În ţară, au avut proteste mult mai masive decât în ziua precedentă, la Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa, Buzău, Bacău, Iaşi sau Craiova dar şi în multe alte oraşe, mii de oameni ieşind pe străzi. Au existat mici proteste şi la Paris sau Londra. În Bucureşti, mulţimea de la Universitate a fost spartă în două, o parte de câteva mii de oameni fiind mânată de diverşi indivizi cu portavoci către la Parlament, în Piaţa Constituţiei, unde s-a strigat „Jos Parlamentul”. O parte din oameni au fost nemulţumiţi şi au cerut întoarcerea la Universitate, acuzând o diversiune. Au existat scandări tipice galeriilor de fotbal şi au explodat petarde în mulţimea ruptă către Piaţa Unirii. Câteva ore mai târziu, oamenii s-au reunit în Piaţa Universităţii şi de câte ori s-a încercat ruperea mulţimii, către Patriarhie, Parlament sau Cotroceni, cei mai mulţi s-au opus, strigând „Nu ne dezbinaţi”.

Protestele au trecut de graniţele ţării. Sute de oameni s-au adunat la Paris, Londra şi în alte mari oraşe din toată lumea. Cei mai mulţi s-au organizat pe reţelele de socializare şi au protestat în semn de solidaritate cu victimele din ţară. Toţi spun că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare. Aproximativ 200 de români au manifestat în centrul Parisului, pe esplanada Trocadero din apropiere de turnul Eiffel. După ce au aprins lumânări, au intonat imnul naţional şi s-au rugat pentru victimele de la clubul Colectiv, ei au scandat unele din lozincile protestelor din România. Şi la Londra, zeci de români s-au adunat pentru a cere schimbarea clasei politice din ţară.Câteva sute de oameni au ieşit în stradă şi la Chişinău, pentru un marş de solidaritate cu mitingurile din România. Ei au descris corupţia ca „un cancer care cauzează toate nelegiuirile”. În faţa ambasadei României, manifestanţii au aprins lumânări şi au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor de la clubul Colectiv. S-au îndreptat apoi spre sediul Procuraturii Generale, unde au scandat lozinci de protest faţă de corupţia din Republica Moldova. Iar în Germania, la Frankfurt, românii au aprins lumânări în memoria victimelor.În zilele următoare sunt programate acţiuni de protest şi la Atena, Madrid, Viena. Mulţi români aflaţi în aceste oraşe şi-au anunţat deja participarea pe reţelele de socializare.

Sursa foto : stirileprotv.ro

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo