Criteriul National

ACTUAL! România și-a asumat noi angajamente în domeniul securității nucleare!

ACTUAL! România și-a asumat noi angajamente în domeniul securității nucleare!
aprilie 02
12:27 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat după întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii de români de la Washington că în cadrul parteneritului strategic cu SUA, colaborarea în domeniul securităţii este „chiar foarte, foarte bună”, dar că este loc de îmbunătăţirea relaţiilor economice.

presedintele-iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la summtiul de la Washington privind securitatea nucleară.

 „Dacă la partea politică, după cum am spus, stăm extraordinar de bine, în zona militară şi a colaborării în domeniul securităţii stăm foarte bine. Avem foarte multe programe comune, militarii de la noi cu militarii americani au în acest an cred că peste 100 de exerciţii comune. În domeniul securităţii, colaborarea este chiar foarte, foarte bună. Şi, în fine, în domeniul trei, economic, aici cred că mai este loc, mai este loc pentru o colaborare mai bună, mai este loc foarte mult pentru investitori americani în România, dar, recunosc, mie mi-ar place să avem şi investitori români în America”, a spus sâmbătă preşedintele la întâlnirea cu românii din diaspora.

Iohannis a menţionat că a avut întâlniri „foarte bune” şi că a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Barack Obama, cu vicepreşedintele Joe Biden, şi cu secretarul de stat John Kerry. „Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România şi cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun şi cu o perspectivă foarte frumoasă”, a spus Iohannis.

„Acest Parteneriat Strategic evident că poate să se consolideze şi să crească doar în măsura în care este umplut de conţinut şi este propagat, este dus mai departe, şi aici v-aş ruga să jucaţi rolul pe care mi-ar place să vi-l dau de ambasadori pentru România”, a mai spus şeful statului.

Sursa foto : www.jurnaldeoas.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo